A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.
A fehérbab szintén kiváló tápanyagforrás. Egy csésze fehér bab 19 gramm rostot, 15 gramm fehérjét és 4,3 gramm vasat tartalmaz. Amiben különbözik az eddig felsorolt hüvelyesektől, hogy ennek a fajtának magas a B-vitamin-tartalma is. A fehérbab rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet és a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát is.
A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.