Fogyasztásra kész,nagyon ízletes lében és ráadásul nem is puffaszt.
A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.
A vesebab a mexikói, fűszeres ételek egyik elengedhetetlen összetevője. Egy csésze vesebab 15,3 gramm fehérjét, 13 gramm rostot és 5,2 gramm vasat tartalmaz. Magas rosttartalmának köszönhetően kiváló a vércukorszint csökkentésére. Tanulmányok szerint a vörös vesebab és a rizs együttes fogyasztása jobb hatással van a vércukorszint szabályozására, mintha az ember csak rizst enne. Ez a kombináció pedig – amellett, hogy számos egészséges étel alapját képezi – bárki számára könnyen hozzáférhető.
A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.