Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bio Gyümölcslevek és nektárok

8termék 18

 

A Bauer bio szilva nektár kellemes sűrű  ízű, mintha beleharapna egy friss szilvába. Kiváló C-vitaminforrás és hatékony antioxidáns.

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben, ezért fogyasztásával óvatosan kell bánni.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
A 85 százalékban vízből álló apró gyümölcs kiváló szomjoltó, miközben a héjában található cellulóznak, és rostos húsának köszönhetően közismert vizelethajtó. Napi egy-két dl szilvalé átmozgatja a beleket, és a salakanyag kipucolásával méregteleníti a szervezetet.
Vigyázzunk vele, ha diétázunk, vagy ki kell számítanunk a napi cukorbevitelt, mert nagyon magas a cukortartalma.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
2 140 Ft

A BAUER bio pirosribizli nektár frissen betakarított bogyók levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A magas savtartalmú ribizli nektárt optimálissá teszi a 30% gyümölcstartalom. A hozzáadott cukornak köszönhetően egy finom, frissítő ital. Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

Igazi vitaminbomba, kalóriatartalma pedig alacsony, C-vitaminban igen gazdag, B- és E-vitamin is jócskán található benne.

Ásványi anyagokban, többek között kálciumban, magnéziumban, nátriumban és vasban is bővelkedik. Növényi zsírjai révén a ribizliolaj kiválóan regenerálja a fáradt, kiszáradt bőrt, bőrnyugtatóként is kitűnő, illetve a bőrallergiák ellen is hatásos. A benne található antioxidánsok miatt a rákmegelőző gyümölcsök között szerepel. 

Kiváló a meghűlés ellen, ám vízhajtó, méregtelenítő hatása miatt is érdemes fogyasztanod.

Ha magas koleszterinszinttel küzdesz, akkor is jól teszed, ha minél több ribizlit eszel, a benne található kálcium és vas pedig emeli a hemoglobinszintet.

A ribizliből készült tea a megfázás kiváló ellenszere, vese- és szívproblémákkal küzdőknek azonban nem ajánlott.

Köszvényre, reumára is érdemes minél többet fogyasztani. 

Élelmi rostban gazdag, a bélrendszer működését segíti.

Az epebetegek számára a fogyasztása mértékkel ajánlott, csak egyéni tolerancia alapján javasolt, a görcsök kivédése érdekében.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 5 db
1 547 Ft

 

BAUER Bio alma-homoktövislé 100%-os gyümölcslé. A frissen betakarított almából préselik az almalevet, melyhez frissen betakarított bio homoktövis bogyók levét keverik. Nem használtak a termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az alma-homoktövis levet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás vagy rétegződés nem minőségi hiba! A homoktövis rost és szárazanyag tartalma rakódhat le! Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.
Savanykás ízét az almalé természetes cukortartalma kissé ellensúlyozza. Fogyasztás előtt sokáig kell rázni, mert a homoktövis erősen rátapad az üveg oldalára. A homoktövis, mint természetes immunerősítő értékes fitotápanyagokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Ilyen pozitívumok például:
-Megfázásra, influenza megelőzésére, fertőzések kialakulásának kezelésére, fájdalomcsillapításra.
-Immunerősítésre, szervezetünk vitalizálására, energiaszintünk normalizálására.
-Gyulladások csökkentésére, herpesz, kötőhártya, torok, mandula, seb, fogíny, ízületi gyulladásra.
-Műtétek, fertőző betegségek után gyorsítja a szervezet felépülését, roboráló hatású.
-Gyomorhurut, gyomorfekély, nyombélfekély kezelésére, gyomor- bélproblémákra.
-Szövetregenerációra, bőr és nyálkahártya képzésre.
-Allergiára, asztmára, allergiás bőrbetegségre (ekcéma).
-Vércukorszint ingadozás minimalizálására étkezések után.
-Alkalmas fogyókúrára, zsírégetésre, erősíti a kötőszövetet, csökkenti a narancsbőrt.
-Fokozza az erőnlétet, fizikai , szellemi teljesítőképességet.
-Idegrendszer erősítésére, az antidepresszáns hatása miatt, oxidatív stressz, szorongás ellen.
-Máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású.
-Napégésre, káros sugárzások ellen véd ( UV, gamma, radioaktív).
-Megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, növekedését, enyhítheti a sugárterápia által okozott károsodásokat.
-Szabályozza a pajzsmirigy működését, befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, testsúlyoptimalizáló hatású.
-Szív és érrendszeri problémákra, koszorúér meszesedésre, szívritmus zavarra.
-Magas vérnyomásra (hipertónia), csökkentheti zsírsavösszetétele révén a vér koleszterinszintjét, jó vérképzésre, érelmeszesedésre.
-Epebántalmakra, reflux csökkentésére, reumás panaszok kiegészítő kezelésére.
-2-es tipusú diabétesz, cukorbetegség kezelésére, normál vércukorszint megtartására, inzulincsökkentő hatású.
-Mellékvese fáradtság tüneteinek kezelésére (kiemelkedő omega-7 forrás).
-Bőrgyulladások, bőrallergiák kezelésére, fekély, ekcéma, pikkelysömör, száraz bőr, striák negatív tüneteire.
-Bőrápoló hatású, lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, halványítja az öregedési foltokat, pigmentációs zavarokat, támogatja a kötőszövetet, a bőr rugalmasságának megőrzését.
-Lassítja a hajhullást, táplálja a hajat, erősíti a körmöket.
-Szembetegségekre, látásjavításra, szemidegek működésének javítására.
-Kemopreventív tulajdonságú, antioxidáns hatást gyakorol.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

BAUER Bio Narancslé érett, napsütötte, bio gyümölcsökből készül frissen csavarva. Az aromája ugyanolyan, mintha frissen lenne facsarva. Nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A narancslevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A narancs rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.



Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.
Jótékonyan hat a vérnyomásra is.
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.

A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

 

BAUER Bio almalé 100%-os, érett almák levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az almalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! Az alma rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint, az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának.


Karbantartja a vércukorszintet, megakadályozva annak ingadozását, ezért fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek. Tisztítja a vért, az ereket és erősíti az idegrendszert. A natúr almalé, bár nem sok vasat tartalmaz, mégis van egy olyan tulajdonsága, mellyel segíti a szervezet vasfelvételét olyan más ételekből, mint például a tojás vagy a máj. Jelentős kálcium tartalma is előnyös az emberi szervezetre, megakadályozva a későbbi csontritkulást.

Láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott. Kiválóan alkalmas fogyókúrázóknak, mert energia- és vitamintartalma késlelteti az éhségérzet kialakulását.

50 százalékkal több antioxidáns hatású A-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Az A-vitamin - amellett, hogy lassítja az öregedési folyamatokat -, még segít a meghűléses betegségek megelőzésében, a fertőzések távoltartásában is.

C-vitamin tartalma az íny és érfalak egészségét védi, a benne lévő B-vitamin pedig az idegpályák egészséges működésére vigyáz. Tartalmaz még karotint, D- és F-vitamint, valamint ásványi anyagok közül káliumot, bórt, cinket, mangánt és fluort.

Segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, szívkoszorúér elmeszesedést, szívinfarktust, bizonyos vastagbél betegségeket és rosszindulatú daganatokat, pl. vastagbél, gyomor, tüdő, emlőrák, csontritkulást. Segíti a testsúly-kontrollt, hozzájárul az egészséges étrend kialakításához.

Szénhidrát tartalmával hozzájárul a szervezet energiaellátásához.

Oldható rostok felszívják a folyadékot, és az emésztés során zselészerű anyaggá alakulnak, lelassítják az emésztést,  a gyomor kiürülését és a cukor felszívódását, így mérséklik az étkezés utáni vércukor-emelkedést, csökkentik az epe visszaszívódását a vékonybélből, és így csökkentik a vér koleszterinszintjét.

Oldhatatlan rostok megkötik, és megtartják a folyadékot a vastagbélben, salakképzők, felgyorsítják a táplálék áthaladását a bélcsatornán. A rákkeltő anyagokat megkötik, és elősegítik gyors kiürülésüket.

Az antioxidánsok és C-és B-vitaminok a szabad gyökök megkötése, és egyéb mechanizmusok révén gyulladáscsökkentők, immunrendszer-erősítők, asztmaellenes antihisztamin hatásúak, daganat és érszűkület-ellenes hatásúak, elősegítik a vas fölszívódást, így a vérképzést.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A BAUER Bio homoktövis nektár frissen betakarított bio homoktövis bogyók levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A homoktövis egy C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcs. A felül úszó gyümölcshús tipikus jellemzője az olajos homoktövis gyümölcsnek és nem minőségi hiba! Használat előtt felrázandó!
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

Fogyasztás előtt sokáig kell rázni, mert a homoktövis erősen rátapad az üveg oldalára. A homoktövis, mint természetes immunerősítő értékes fitotápanyagokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Ilyen pozitívumok például:
-Megfázásra, influenza megelőzésére, fertőzések kialakulásának kezelésére, fájdalomcsillapításra.
-Immunerősítésre, szervezetünk vitalizálására, energiaszintünk normalizálására.
-Gyulladások csökkentésére, herpesz, kötőhártya, torok, mandula, seb, fogíny, ízületi gyulladásra.
-Műtétek, fertőző betegségek után gyorsítja a szervezet felépülését, roboráló hatású.
-Gyomorhurut, gyomorfekély, nyombélfekély kezelésére, gyomor- bélproblémákra.
-Szövetregenerációra, bőr és nyálkahártya képzésre.
-Allergiára, asztmára, allergiás bőrbetegségre (ekcéma).
-Vércukorszint ingadozás minimalizálására étkezések után.
-Alkalmas fogyókúrára, zsírégetésre, erősíti a kötőszövetet, csökkenti a narancsbőrt.
-Fokozza az erőnlétet, fizikai , szellemi teljesítőképességet.
-Idegrendszer erősítésére, az antidepresszáns hatása miatt, oxidatív stressz, szorongás ellen.
-Máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású.
-Napégésre, káros sugárzások ellen véd ( UV, gamma, radioaktív).
-Megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, növekedését, enyhítheti a sugárterápia által okozott károsodásokat.
-Szabályozza a pajzsmirigy működését, befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, testsúlyoptimalizáló hatású.
-Szív és érrendszeri problémákra, koszorúér meszesedésre, szívritmus zavarra.
-Magas vérnyomásra (hipertónia), csökkentheti zsírsavösszetétele révén a vér koleszterinszintjét, vérképzésre, érelmeszesedésre.
-Epebántalmakra, reflux csökkentésére, reumás panaszok kiegészítő kezelésére.
-2-es tipusú diabétesz, cukorbetegség kezelésére, normál vércukorszint megtartására, inzulincsökkentő hatású.
-Mellékvese fáradtság tüneteinek kezelésére (kiemelkedő omega-7 forrás).
-Bőrgyulladások, bőrallergiák kezelésére, fekély, ekcéma, pikkelysömör, száraz bőr, striák negatív tüneteire.
-Bőrápoló hatású, lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, halványítja az öregedési foltokat, pigmentációs zavarokat, támogatja a kötőszövetet, a bőr rugalmasságának megőrzését.
-Lassítja a hajhullást, táplálja a hajat, erősíti a körmöket.
-Szembetegségekre, látásjavításra, szemidegek működésének javítására.
-Kemopreventív tulajdonságú, antioxidáns hatást gyakorol.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

BAUER Bio narancslé érett, napsütötte, bio gyümölcsökből készül frissen csavarva. Az aromája ugyanolyan, mintha frissen lenne facsarva. Nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A narancslevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A narancs rost- és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.



Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.
Jótékonyan hat a vérnyomásra is a narancs.
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.


A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A bio kékáfonya nektár frissen betakarított áfonyák levéből készült, ökológiailag ellenőrzött erdőterületről. Nem sűrítményből készül. Az ital íze erősen telt, gyümölcsös és aromás.

Lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert, ráadásul zsírbontóként is működik.

Ha fogyni szeretnél, egyél bőségesen áfonyát: akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

Az antocianin nevű összetevő az, ami a gyümölcs élénk színét adja, és ez az az anyag, ami megvédi az agy bizonyos neuronjait, javítva ezzel a koncentrációs képességünket és a memóriánkat.

Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.

Mivel folsavban, C-vitaminban és kalciumban is gazdag az áfonya, a magzat egészségét védi terhesség idején, úgyhogy kismamaként mindenképpen fogyaszd.

Az áfonya rostban gazdag gyümölcs. A rostban dús táplálkozás pedig az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja.

Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják.

Az áfonyában található flavonoidok erősítik a hajszálereket, tehát csökkentik törékenységüket (szivárgás, aranyér, zúzódások), valamint megakadályozzák, hogy a kálcium a vérerekben lerakódjon, ezzel megelőzik az érelmeszesedést.


Az áfonya közismerten vérhigító hatással rendelkezik, tehát megakadályozza, hogy a vérlemezkék összetapadjanak és vérrög alakuljon ki belőlük.
Tehát nagyban elősegíti a megfelelő szívműködést, a szív- és érrendszeri betegségek kezelését. Antocianidjainak hajszálereket erősítő hatását olyannyira elismerik, hogy Európában számos kórházban a műtétek előtt és után áfonyát adnak a betegeknek a bevérzések megelőzésére.


Emellett az antocianidin javítja a kollagén sérülésekkel szembeni védekezőképességét, stabilizálja a kapillárisok áteresztőképességét és megelőzi a sorbitol felgyülemlését, ezzel véd a cukorbetegség által előidézett neurológiai és keringési tünetek ellen.

 

Gyomorfekély

Az áfonyának számos gyógyhatása ismert, de csak kevesen tudják, hogy gyomorfekély ellen is hatékony. Európában ilyen célra is felhasználják, de Amerikában főként az erekre és a szemre gyakorolt hatása miatt alkalmazzák.
A gyomorsav, a stressz, a gyulladásgátló gyógyszerek, az aszpirin vagy az alkohol miatt kialakuló gyomorfekély ellen is érdemes felhasználni.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.