Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bio Dióféle

1termék 11
22

Az akciós termék lejárati ideje: 2024.05.30.

A Paradió (Brazil dió) egy tápláló és finom dióféle, mely értékes tápanyagokat tartalmaz. Fogyasztható nassolásként, alkalmas sütésre, torták és sütemények készítéséhez, díszítéséhez, desszertekhez. A Paradiót nevezik még brazil diónak, vagy Amazon Mandulának, mert a dél-amerikai esőerdőkben terem. Az ép és sértetlen ökoszisztéma teszi lehetővé a trópusi esőerdőkben,hogy ezek a fák akár 500 éves kort megérjenek.

A benne lévő kálium az idegrendszerünket támogatja. A brazildiónak magas a kalória- és a zsírtartalma, ez utóbbi elsősorban a telítetlen zsírsavak magas tartalmának köszönhető, amelyek felelősek a „rossz” koleszterin szintjének szabályozásáért vagy a magas vérnyomás csökkentéséért.

Kiemelkedően magas a szelén tartalma.

A szelén nélkülözhetetlen szervezetünk számára, segítő molekulaként hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Ez a mikroelem az emberi szervezet egészséges működéséhez fontos sejtvédő antioxidáns, magas szabadgyök megkötő képességű, azaz, segíthet megelőzni a daganatos megbetegedéseket. Az alacsony szelénbevitel sejtkárosodáshoz, csökkent pajzsmirigy-aktivitáshoz és autoimmun rendellenességekhez vezethet, mint például Hashimoto pajzsmirigy-gyulladása és Graves-kór. 

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.
Összetevők: Paradió*. *Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó.

 

Raktáron: 2 db
4 864 Ft 
3 810 Ft
Kezdete: 2024.03.12 Vége: 2024.05.14