A mangó húsa világos aranybarna, és finom édes, mint a sárgabarack vagy az ananász. Az íze az optimális érettségnél történő betakarításnak köszönhetően nagyon kellemes.
A mangó jótékony hatással van egészségünkre.
Megelőzi a rák kialakulását: a mangó tele van antioxidánsokkal, amelyek megelőzhetik a mell-, prosztata- és végbélrák, valamint a leukémiák kialakulását.
Javítja a látást: mivel a mangónak magas az A-vitamin tartalma, ezért hozzájárul a szem egészségéhez.
Rostok és C-vitamin: a mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet.
Semlegesíti a szervezet lúgosságát: ez a gyümölcs segít kiegyensúlyozni és semlegesíteni az emberi szervezetben található lúgos vegyületeket, mivel olyan anyagokat tartalmaz, mint az almasav, a borkősav, valamint nagy mennyiségben citromsavat is.
Serkenti az anyagcserét: mivel gazdag rostokban. A rostok hozzájárulnak a megfelelő bélmozgásokhoz, ezzel pedig serkentik az anyagcserét.
Erősíti az immunrendszert: 25 féle karotinoidot tartalmaz, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, ami hozzájárul az egészséges immunrendszer fenntartásához.
Gazdag antioxidánsokban: így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását.
Növeli a termékenységet: sok folsavat tartalmaz, ami növeli a termékenységet. A B-vitamin és folsav hiány okozhat ugyanis a nőknél vetélést.
Ásványi anyagok: olyan anyagok találhatóak, mint a réz, szelén, cink és kálium, amelyek a szervezet általános egészségéért felelnek és a hiányuk egészségügyi problémákhoz vezethet.
E-vitamin: gazdag E-vitaminban, amely növeli a szexuális vágyat.
Csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A mangó természetes cukrokat tartalmaz (gyümölcsönként közel 31 grammnyi cukrot), de ugyanakkor alacsony a glikémiás tartalma, vagyis nincs hatással a vércukor szintjére.
A mangó megelőzi az agyvérzést, mivel szabályozza a vér homocisztein szintjét, ami máskülönben káros lenne a vérerekre és koszorúér-elzáródást vagy agyvérzést is okozhatna.
A mangó nem csak nagyon finom, de a bőrrel is csodákat művel, mivel antioxidánsokat és részben C-vitamint tartalmaz, amitől a bőr egészséges és ragyogó lesz. A mangót gyakran használják arcpakolások és bőrradírok hozzávalójaként, csökkenti a sötét foltokat, szépséghibákat és pattanásokat, így természetesen ragyogóvá teszi a bőrt. A gyümölcsben lévő A-vitamin és béta-karotin helyreállítja, megfiatalítja és revitalizálja a bőrt, valamint szép fényessé is teszi. A mangó rendszeres fogyasztása által a bőr szép és sima lesz.
Öregedés gátló hatás: az antioxidánsok késleltetik a bőröregedés jeleinek kialakulását és a bőrpigmentáció megjelenését. Továbbá védik a bőrt a káros szabadgyökök ellen, amely a bőrrákért felelősek.
A mangó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek táplálják a hajat és serkentik a hajnövekedést.
BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!