Biofood Trade Kft     E-mail: info@biofoodtrade.hu    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk! info@biofoodtrade.hu

Összes termék

116termék130
37

Az akciós termék lejárati ideje:2022.06.30

A müzlit finoman pirítják és friss speciális összetevőket használnak. Nagy mennyiségben tartalmaz banánt és kókuszt. A kíméletes pirításnak köszönhetően a gabonák megőrzik tápanyagtartalmukat.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított kókusz ás banán, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 20 db
1 863 Ft
1 169 Ft
Kezdete: 2022.05.03 A készlet erejéig!
35

Az akciós termék lejárati ideje:2022.09.30

A müzlihez kiváló minőségű friss összetevőket használnak, kíméletesen pirítják. A homoktövispor magas aránya adja a ropogós, enyhén savanykás ízt. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 30 db
2 005 Ft
1 309 Ft
Kezdete: 2022.04.11 Vége: 2022.09.30
23

Kiváló kenyér helyettesítő tökmag és koriander ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.07.02


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 22 db
755 Ft
584 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
31

Kiváló rágcsálnivaló, amarant ízesítésű termék. Gluténmentes.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.08.01.

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
531 Ft
369 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
31

Kiváló rágcsálnivaló ízesítés nélküli termék. Gluténmentes.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.08.05.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 70 db
531 Ft
369 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
24

Kiváló rágcsálnivaló, chili ízesítésű enyhén csípős termék. Gluténmentes.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.08.12

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.



Raktáron: 110 db
566 Ft
433 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
28

Az akciós termék lejárati ideje:2022.08.04

A tönköly nagyon egészséges, pozitív hatással van nemcsak a testre, de a lélekre is. Mindent kibíró gabonafajta, így termesztéséhez nem szükségesek vegyszerek, növényvédők. 8000 éve jelen van a Kárpát-medencében, egyes források szerint Nyugat-Ázsiából, mások szerint Észak-Európából érkezett ez a csodálatosan egészséges gabona. A búzával való keresztezés ellenére, hála a nemesítők munkájának, őrzi ősi tulajdonságait. Az 1800-as évek végén még a legnépszerűbb gabonafajta volt Európában, de a nagyobb hozamú, könnyebben betakarítható búza sajnos kiütötte a nyeregből. Előnye, hogy magasabban fekvő területeken is megterem, jól tűri a hideget. Szerencsére az elmúlt években újra előtérbe kerültek előnyös tulajdonságai, és ma mára sok vásárló kedvence.


Termesztése során nem szükséges vegyszereket, gyomirtókat használni, nagyon jól tűri a szárazságot, a tápanyaghiányos talajt és a változékony időjárást is. A csernobili katasztrófa után a tönkölybúzát vizsgálva kiderült, hogy az nem vett fel sugárzó anyagot, nehézfémeket. Nem csak fehérjében, de vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, egészséges test és lélek a fogyasztók jutalma. Tartalmaz egy olyan aminosavat, ami emeli a szervezet szerotonin szintjét, így boldogító gabonaként is számon tartják. A tönkölybúzát fogyasztók nagyobb koncentrációs képességről számoltak be, vizsgaidőszakban, munkahelyi megterhelés esetén érdemes bevetni. Magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre, az emésztésre, jól használható hasnyálmirigy és májerősítőként is. Mandulás ízesítésben is megvásárolhatjuk a tönkölyitalt.
Gluténtartalma magas, lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, viszont a cukorbetegeknek nagyon ajánlott. Hosszú betegségek után roboráljunk tönkölyből készült ételekkel. Bőrbetegségekkel, gyulladásokkal küzdők is sikereket érhetnek el vele, sőt daganatos betegségek kezelésében is nagyon jó hatást produkál.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 5 db
1 149 Ft
829 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
25

A szója főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.07.19
Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A szójakrém a többi növényi krémhez képest ízetlen, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Raktáron: 2 db
490 Ft
369 Ft
Kezdete: 2022.05.10 A készlet erejéig!
28

A tönkölybúzát néhány éve fedezték fel újra, amikor a búza, illetve a búzából készített liszt egészségesebb alternatívája után kutattak.

Az akciós termék lejárati ideje:2022.06.09

A tönkölybúzát már a vadászó-gyűjtögető ember is fogyasztotta. I.e. 6000 környékén pedig már Délnyugat-Ázsiában termesztették. Az i. e. V. évezred környékén a tönköly megjelent Európa keleti vidékein, és i.e. 2000 körül már az Alpok környékén termesztették. Népszerűsége egészen a XIX. század végéig megmaradt. Egy német nyilvántartás szerint 1850-ben még a termesztett gabona 94 százaléka tönkölybúza volt Svájc területén. Innen terjedt el aztán egész Európában.

A XX. században a tönkölybúza helyét különféle nemesített búzafajok vették át, a tönkölybúza termesztése teljesen háttérbe szorult. Ennek fő oka a tönkölybúza kiválóságához is szervesen hozzájáruló külső héj, amelyet a betakarítás során nem távolítanak el a szemekről. Ez a héj az, ami megvédi a rovaroktól és a szennyeződésektől, a héjnak köszönhetően hosszabb ideig friss marad. De ennek a maghéjnak köszönhetően vált sokadlagos gabonává, mivel az újszerű búzák héját sokkal könnyebben el lehet távolítani, így kevesebb munka árán válik feldolgozhatóvá.

A tönkölybúza nagyon egészséges. A többi búzafajtához képest lényegesen nagyobb a fehérje- és a sikértartalma. Az emberi szervezet számára nagyon kedvező és jól hasznosuló aminosavakat tartalmaz. Nagy mennyiségű B-vitamin (B1, B2, B6) és E-vitamin található benne, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost.

A tönkölybúza könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet, a benne lévő anyagok viszonylag gyorsan felszívódnak az emberi szervezetben. Hosszú távú, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az érfalakon lerakódott zsírréteg.

A tönkölybúzában lévő vitaminok és ásványi anyagok lassítják az öregedési folyamatokat, rugalmassá teszik a test szöveteit, javítják a teljesítőképességet. Jó hatással van a fejfájásra, s más idegrendszeri problémákra. Erősíti az immunrendszert.

Alacsony kalóriatartalmával jól alkalmazható fogyókúrás étrendekbe, kis mennyiségben is csillapítja az éhségérzetet. Arra azonban figyeljünk, hogy a tönköly nem gluténmentes.

Raktáron: 20 db
837 Ft
599 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
10

Az akciós termék lejárati ideje:2022.12.05

A cikóriakávé ízben hasonlít a kávéhoz, azonban kávébab helyett pörkölt cikóriagyökérből készül. Pozitív hatást gyakorol egészségünkre, mint például a gyulladást és a vércukorszintet csökkenti, valamint az emésztést is javítja. A cikóriagyökér kiváló inulin forrás is, amely egy olyan prebiotikus rost, ami elősegíti a fogyást és a bélrendszer megfelelő működését. Ezenfelül tartalmaz még néhány mangánelemet és B6-vitamint, ez a két tápanyag pedig igazoltan jó hatással van az agyra.

 

Raktáron: 30 db
2 813 Ft
2 540 Ft
Kezdete: 2022.04.26 A készlet erejéig!
24

Akciós termék lejárati ideje: 2022.08.31

Használhatja saláták, zöldségfélék és gabonafélék ízesítésére, vagy mártásként. Ez a vinaigrette finom pirított szezámízzel rendelkezik. LIMA bio erjesztett Tamari szójaszószt használva alapként. Japán ihletésű termékkínálatunk ikonikus fűszerezése.VEGÁN.Allergének a termékben:szezám,mustár,szója.Nyomokban tejet és tojást tartalmazhat.Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó termék.Származási hely: Belgium, Növények termesztése: EU és EU-n kívül.Felbontás után 2 hónapig hűtőben tárolható.

Raktáron: 6 db
2 013 Ft
1 537 Ft
Kezdete: 2022.04.26 A készlet erejéig!
24

Akciós termék lejárati ideje: 2022.08.31

Finom füstölt íze van a japán cseresznyefa és a gyömbér könnyed érintésével. A vinaigrette LIMA bio erjesztett Tamari szójaszószból készül. Ennek a gluténmentes gabonaszörpnek köszönhetően ez a vinaigrette gyönyörűen kiegyensúlyozott édes-sós ízű. Ez a vinaigrette 100% -ban növényi eredetű és gluténmentes, adalékanyagok nélkül. VEGÁN.Allergének a termékben: glutén,gabona,mustár,szója.Nyomokban tejet és tojást tartalmazhat.Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó termék.Származási hely: Belgium, Növények termesztése: EU és EU-n kívül.Felbontás után 2 hónapig hűtőben tárolható.

Raktáron: 6 db
2 096 Ft
1 600 Ft
Kezdete: 2022.04.26 A készlet erejéig!
25

Kiváló kenyér helyettesítő hajdinával és quinoával ízesített termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

Az akciós termék lejárati ideje:2023.02.28

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 420 db
661 Ft
496 Ft
Kezdete: 2022.04.11 A készlet erejéig!
Nem vásárolható!
ÚJ

A Gyümölcsmedvék kizárólag növényi alapanyagból készülnek, szigorú minősítési kihívásoknak megfelelően,nem tartalmaznak mesterséges aromákat vagy színezékeket. A teljes nádcukor medvéinknek kellemes édességet, az almás pektinek pedig a tipikus "ízt" adnak.
Kizárólag természetes összetevők, például gyümölcs- és zöldséglevek, valamint egészséges nyers nádcukor felhasználása teszik gyümölcsös medvéinket nagyon ízletessé.Származási hely: Ausztria. Növények termesztése EU.

Raktáron: 4 db
1 459 Ft

A durumtészta lényege, hogy durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A mediterrán térségben elterjedt durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a búza, és jóval rugalmasabb is annál, ezért lehet könnyedén tésztát készíteni belőle.
És hogy miért egészséges? Egyrészt, mert a durumtészta összetett szénhidrátokból áll, ezeknek pedig nagyon jelentős szerepük van az izomzatunk növekedésében, ráadásul remek energiaforrásnak is számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztjuk, például zöldségekkel, halak húsával, akkor az egészséges étrendünkbe is kiválóan beilleszthető.
Másrészt a durumtészta könnyen okoz telítettségérzetet. Ennek köszönhetően – bármilyen meglepő is – a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz. Ráadásul sokkal lassabban emésztjük meg, mint a többi szénhidrátban gazdag élelmiszert, így kitolhatjuk az éhségérzet megjelenését, de közben energiát adunk izmainknak.
A durumbúzát más néven keményszemű búzának is nevezik. Első ránézésre nem sokban különbözik a közönséges búzától.
A durumbúza a hagyományos búzával ellentétben az emésztést segítő rostokban, értékes A, B és E-vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag, valamint fehérjetartalma is magasabb. Utóbbi tulajdonságának köszönhető, hogy a durumlisztből készült tészták eredendően rugalmasak – ezért használják előszeretettel az olaszok is, hagyományos száraztésztáik elkészítéséhez.
Fogyasztása javasolt ha:
Cukorbeteg vagy: a hagyományos búzától eltérően a durumbúzában található keményítőt a szervezetünk nehezebben tudja lebontani. Ezáltal a durumlisztből készült termékek lassabban emelik a vércukorszintet – így a te étrendedbe is beilleszthetőek.
Rendszeresen, aktívan sportolsz: a durumlisztből készült termékek fehérjetartalma jóval magasabb, mint a fehér lisztből készült társaiké, s így hozzájárulhatnak a napi ajánlott fehérjebeviteled biztosításához.
Problémáid vannak a koleszterinszinteddel, vagy tojásallergiád van: a durumbúzából készült tészták tojás hozzáadása nélkül is megállják a helyüket.
Egyszerűen csak ügyelsz az egészségedre, vagy diétázol: a durumbúza glikémiás indexe alacsonyabb, mint a hagyományos búzáé, így nemcsak a cukorbetegek, hanem a fogyókúrázók, diétázók számára is tökéletes választás.

Raktáron: 20 db
1 027 Ft

Ez a finom gluténmentes kakaópor alkalmas hideg, vagy meleg kakaó ital készítéshez tejből, növényi italokból. Sütéshez, sütemények ízesítésére, díszítésére, csokoládé készítéséhez.
Ízlés szerint ízesíthető mézzel, nádcukorral, vaníliával, ínyencek chili-vel.


A kakaó pozitív élettani hatásai valóban értékesek, minőségi formában fogyasztva, ezt bárki a saját bőrén is megtapasztalhatja. Értékes tulajdonságait az alábbiaknak köszönheti:

- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz,
- az ásványi anyagok és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin,
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében,
- teobromin- és alacsony koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával,
- kevesen tudják, de a kakaónak kb. 20 százaléka élelmi rost, ami segítheti az emésztést.

Raktáron: 2 db
1 878 Ft

 

Ez az egyik legősibb indiai kultúrnövény. Európa bizonyos pontjain már a Krisztus előtti időben is termesztették. 100-150 évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt mára azonban kissé feledésbe merült. A kölesliszt gluténmentes termék, mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból adódik.
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket. Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom minőségben vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.
A köles további előnyös tulajdonságai:
 visszaállítja a sav-bázis egyensúlyt,
 candida betegek diétájában fontos szerepet tölt be, 
 megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést,
 szabályozza a vércukorszintet,
 helyreállítja az emésztést,
 gyulladáscsökkentő,
 immunerősítő,
 csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A barna kölesliszt ideális a növésben lévő szervezeteknek. Csont, haj, körömnövekedést segítő hatása van. Alapot ad a vitalitás megőrzésének és energia utánpótlásnak. Tápláló ételek, kenyér, palacsinta, kása készíthető csecsemőknek, időseknek. A liszt finomsága az értékes összetevők optimális felszívódását teszi lehetővé. A természetes szárítás, valamint az őrlés folyamán nem emelkedik a hőmérséklet 30 °C fölé. A létfontosságú összetevők hónapokig megmaradnak.

Raktáron: 12 db
2 412 Ft

Friss alapanyagokból (eper, málna, áfonya, szeder) készült fagyasztva szárítással. 3% (súlyarányban) fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg!
A legmagasabb bio minőségű, friss alapanyagokból. Eper, málna, kék áfonya, szeder,  datolya, sárgabarack, mazsola gyümölcsökből, kukoricapehely, puffasztott búza szemekkel, árpa pelyhek és zabliszt felhasználásával. A müzli kézzel készített, és kézzel kevert a jobb íz, és állagmegőrzés érdekében.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, növényi vagy tehéntej, joghurt vagy épp gyümölcslé. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 9 db
1 863 Ft

A müzli fogyasztható gabonaitallal vagy tejjel, joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez vagy akár önállóan is fogyasztva.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 100 db
1 486 Ft

 

A müzli fogyasztható gabonaitallal, tejjel vagy joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez, akár önállóan is fogyasztva. 3% fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg! A gabonapelyheket kíméletesen pirítják, mely megőrzi a tápanyagokat, illetve nagyon finom ropogós ízt ad a müzlinek.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 10 db
2 099 Ft

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű, speciális összetevőket használnak. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.
Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.


A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 50 db
1 627 Ft

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű speciális összetevőket használják, mint a kiváló kakaó, mogyoró, zabpehely és puffasztott búza.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 50 db
1 863 Ft

A Bio bogyós gyümölcs keveréket fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 750g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva.


A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. Gluténmentes.

Raktáron: 6 db
3 364 Ft

A Bio Eper fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. Szárítás előtt szeletelik. 100g termék előállításához 700g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva is.

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. Gluténmentes.

Raktáron: 4 db
4 139 Ft

A Bio Málna fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 600g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva is.Nyomokban tartalmazhat glutént, diót, szóját, szezámot.

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. Gluténmentes.

Raktáron: 7 db
3 847 Ft

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

A fehérbab szintén kiváló tápanyagforrás. Egy csésze fehér bab 19 gramm rostot, 15 gramm fehérjét és 4,3 gramm vasat tartalmaz. Amiben különbözik az eddig felsorolt hüvelyesektől, hogy ennek a fajtának magas a B-vitamin-tartalma is. A fehérbab rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet és a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát is. Gluténmentes.

Raktáron: 40 db
685 Ft

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

 

A legtöbb ember talán a dél- és közép-amerikai konyha ételeivel köti össze a feketebabot, hiszen elengedhetetlen összetevője a chilis babnak vagy a burritónak. Nem véletlen, hiszen tápanyagban ez a bab sem szűkölködik, 150 grammban 15 gramm fehérje, 15 gramm rost, valamint 3,6 gramm vas található. Egészségre gyakorolt pozitív hatásból itt sincs hiány: a feketebab fogyasztása a kutatások szerint jó hatással van a cukorbetegek állapotára.

Raktáron: 40 db
685 Ft

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

Raktáron: 100 db
685 Ft

BAUER Bio alma-homoktövislé 100%-os gyümölcslé. A frissen betakarított almából préselik az almalevet, melyhez frissen betakarított bio homoktövis bogyók levét keverik. Nem használtak a termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az alma-homoktövis levet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás vagy rétegződés nem minőségi hiba! A homoktövis rost és szárazanyag tartalma rakódhat le! Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.
Savanykás ízét az almalé természetes cukortartalma kissé ellensúlyozza. Fogyasztás előtt sokáig kell rázni, mert a homoktövis erősen rátapad az üveg oldalára. A homoktövis, mint természetes immunerősítő értékes fitotápanyagokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Ilyen pozitívumok például:
-Megfázásra, influenza megelőzésére, fertőzések kialakulásának kezelésére, fájdalomcsillapításra.
-Immunerősítésre, szervezetünk vitalizálására, energiaszintünk normalizálására.
-Gyulladások csökkentésére, herpesz, kötőhártya, torok, mandula, seb, fogíny, ízületi gyulladásra.
-Műtétek, fertőző betegségek után gyorsítja a szervezet felépülését, roboráló hatású.
-Gyomorhurut, gyomorfekély, nyombélfekély kezelésére, gyomor- bélproblémákra.
-Szövetregenerációra, bőr és nyálkahártya képzésre.
-Allergiára, asztmára, allergiás bőrbetegségre (ekcéma).
-Vércukorszint ingadozás minimalizálására étkezések után.
-Alkalmas fogyókúrára, zsírégetésre, erősíti a kötőszövetet, csökkenti a narancsbőrt.
-Fokozza az erőnlétet, fizikai , szellemi teljesítőképességet.
-Idegrendszer erősítésére, az antidepresszáns hatása miatt, oxidatív stressz, szorongás ellen.
-Máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású.
-Napégésre, káros sugárzások ellen véd ( UV, gamma, radioaktív).
-Megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, növekedését, enyhítheti a sugárterápia által okozott károsodásokat.
-Szabályozza a pajzsmirigy működését, befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, testsúlyoptimalizáló hatású.
-Szív és érrendszeri problémákra, koszorúér meszesedésre, szívritmus zavarra.
-Magas vérnyomásra (hipertónia), csökkentheti zsírsavösszetétele révén a vér koleszterinszintjét, jó vérképzésre, érelmeszesedésre.
-Epebántalmakra, reflux csökkentésére, reumás panaszok kiegészítő kezelésére.
-2-es tipusú diabétesz, cukorbetegség kezelésére, normál vércukorszint megtartására, inzulincsökkentő hatású.
-Mellékvese fáradtság tüneteinek kezelésére (kiemelkedő omega-7 forrás).
-Bőrgyulladások, bőrallergiák kezelésére, fekély, ekcéma, pikkelysömör, száraz bőr, striák negatív tüneteire.
-Bőrápoló hatású, lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, halványítja az öregedési foltokat, pigmentációs zavarokat, támogatja a kötőszövetet, a bőr rugalmasságának megőrzését.
-Lassítja a hajhullást, táplálja a hajat, erősíti a körmöket.
-Szembetegségekre, látásjavításra, szemidegek működésének javítására.
-Kemopreventív tulajdonságú, antioxidáns hatást gyakorol.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 12 db
1 980 Ft

BAUER Bio Narancslé érett, napsütötte, bio gyümölcsökből készül frissen csavarva. Az aromája ugyanolyan, mintha frissen lenne facsarva. Nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A narancslevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A narancs rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.



Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.
Jótékonyan hat a vérnyomásra is.
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.

A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 2 db
2 384 Ft
116termék130