Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Összes termék

59termék 130
26

Akciós termék lejárati ideje: 2024.11.30

Ez az egyik legősibb indiai kultúrnövény. Európa bizonyos pontjain már a Krisztus előtti időben is termesztették. 100-150 évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt mára azonban kissé feledésbe merült. A kölesliszt gluténmentes termék, mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból adódik.
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket. Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom minőségben vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.
A köles további előnyös tulajdonságai:
 visszaállítja a sav-bázis egyensúlyt,
 candida betegek diétájában fontos szerepet tölt be, 
 megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést,
 szabályozza a vércukorszintet,
 helyreállítja az emésztést,
 gyulladáscsökkentő,
 immunerősítő,
 csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A barna kölesliszt ideális a növésben lévő szervezeteknek. Csont, haj, körömnövekedést segítő hatása van. Alapot ad a vitalitás megőrzésének és energia utánpótlásnak. Tápláló ételek, kenyér, palacsinta, kása stb.készíthető vele,pont úgy ahogy a többi liszttel.A liszt finomsága az értékes összetevők optimális felszívódását teszi lehetővé. A természetes szárítás, valamint az őrlés folyamán nem emelkedik a hőmérséklet 30 °C fölé. A létfontosságú összetevők hónapokig megmaradnak.

A kölesliszt alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 20 db
2 921 Ft 
2 159 Ft
Kezdete: 2024.05.06 A készlet erejéig!

 

Friss alapanyagokból (eper, málna, áfonya, szeder) készült fagyasztva szárítással. 3% (súlyarányban) fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg!
A legmagasabb bio minőségű, friss alapanyagokból. Eper, málna, kék áfonya, szeder,  datolya, sárgabarack, mazsola gyümölcsökből, kukoricapehely, puffasztott búza szemekkel, árpa pelyhek és zabliszt felhasználásával. A müzli kézzel készített, és kézzel kevert a jobb íz, és állagmegőrzés érdekében.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, növényi vagy tehéntej, joghurt vagy épp gyümölcslé. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 5 db
2 148 Ft

A müzli fogyasztható gabonaitallal vagy tejjel, joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez vagy akár önállóan is fogyasztva.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 95 db
1 876 Ft

 

A müzlihez kiváló minőségű friss összetevőket használnak, kíméletesen pirítják. A homoktövispor magas aránya adja a ropogós, enyhén savanykás ízt. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 5 db
2 844 Ft

 

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű, speciális összetevőket használnak. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.
Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.


A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 4 db
2 419 Ft

ÜVEGES (BAUER) TERMÉKEINK ÉPSÉGÉT CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL TUDJUK GARANTÁLNI,EZÉRT A CSOMAGFELADÁST EZ ESETBEN MEGSZÜNTETTÜK(választható a személyes átvétel vagy az ingyenes kiszállítási lehetőségeknél megadott területeken).

BAUER Bio Sárgarépalé, az ökológiai gazdálkodásokból származó sárgarépák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik,tejsavval. A sárgarépa önmagában nagyon alacsony savtartalmú, az erjesztés finomítja az ízét. A kiváló minőségű sárgarépalé nem tartalmaz citromlevet vagy mézet. Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. A sárgarépalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A sárgarépa rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.Miután jóízűen elfogyasztotta,kérjük juttassa el az üveget visszaváltó helyre.

A Bauer sárgarépalé tartalmaz kálciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, karotint, sót, A-, B-, C-,E-, G- és K-vitaminokat. A legtöbb benne az A-vitamin elő vitaminja, a karotin, ami zsírban oldódik, ezek azok a létfontosságú vitaminok, amik az immunrendszer, a belső szervek, a bőr és a látás normál működéséhez szükségesek. A sárgarépalé előnyeit és ártalmatlanságát számos aktív elem magyarázza, amelyek észrevehető hatást gyakorolnak az egészségre.


A sárgarépalé sok betegség kezelésében segíthet. Egy pohár friss ital tökéletesen eltávolítja a stresszt egy fárasztó napról és nyugtatja az idegrendszert. Az sárgarépalé rendszeres használata hozzájárul az immunitás fokozásához és a szív egészségének megőrzéséhez. A béta-karotinból képződő A-vitamin megakadályozza az érrendszeri betegségek kialakulását. Ez a vitamin felelős a belső szervek patogén organizmusoktól való védelméért. Számos klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy az antioxidánsok csökkentik a rák kockázatát.

Mit tehet még a sárgarépalé?
A kálium, amely a lében található, csökkenti a vér koleszterinszintjét, csökkentve a szívbetegség kockázatát.
A K-vitamin fontos a véralvadáshoz, felgyorsítja a sebek gyógyulását.
A sárgarépalé antivirális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Rendszeres használata segíti a szájüregben, a torokban, a gyomorban, a belekben, a húgyutakban, a vastagbélben fellépő fertőzések ellenálló képességét. A nyál lúgos jellege meggyógyítja az ínyt, és javítja a szájüreg állapotát.

Karotintartalma elősegíti a barnulást.


A nők számára:
A sárgarépalében lévő karotin szabályozza a női nemi hormonok szintézisét és beállítja a menstruációs ciklust. Növeli az anyatej minőségi összetételét, gazdagítja A-vitaminnal, amely az embrió növekedéséhez szükséges. A terhesség utolsó trimeszterében csökkenti a magzati fertőzések valószínűségét. A csecsemő táplálékában levő sárgarépa-gyümölcslé növeli az immunitását, hasznos anyagokat biztosít a gyermek testéhez és védelmet nyújt a különböző betegségek ellen.

 

Raktáron: 100 db
1 774 Ft

ÜVEGES (BAUER) TERMÉKEINK ÉPSÉGÉT CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL TUDJUK GARANTÁLNI,EZÉRT A CSOMAGFELADÁST EZ ESETBEN MEGSZÜNTETTÜK(választható a személyes átvétel vagy az ingyenes kiszállítási lehetőségeknél megadott területeken).

BAUER bio céklalé, a mezőkről frissen betakarított Bio céklák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik, tejsavval. A tejsavban található laktobacilusok kerülnek a lébe, melyek végzik el az érlelési folyamatot. Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.A céklalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A cékla rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható. Miután jóízűen elfogyasztotta,kérjük juttassa el az üveget visszaváltó helyre.

Csökkenti a vérnyomást, a vashiányt.
A cékla vagy a céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni – illetve a vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. A céklalé hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. Egy kutatás rámutatott arra, hogy naponta 2-2,5 dl céklalé elfogyasztása mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomásértékeket csökkenti. A céklában található nitrátok szervezetünkben nitrogén-monoxiddá alakulnak, ez pedig tágítja az ereket, ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Növeli az állóképességet.
Az állóképesség javítása ugyancsak a nitráttartalomnak köszönhető. A rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitráttartalmát, javítja a keringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása. Egy kutatás során biciklistákon tesztelték a céklalé hatásait és a következőket találták: azok a sportolók, akik naponta 4 dl céklalevet ittak, gyorsabban teljesítették a 10km-es távot, szemben azokkal a társaikkal, akik egyáltalán nem fogyasztottak céklalevet, de ugyanez elmondható hosszútávfutók felmérései után. Állatkísérletek azt mutatták, hogy a táplálékban levő nitrát védi a gyomorfalat a fekély és azok ellen a kisebb sérülések ellen is, amelyeket a gyulladás elleni gyógyszerek okoznak az emésztőrendszerben. Fájdalom és gyulladás esetén az orvosok szokásosan rendelik ezeket a gyógyszereket, amelyeknek sajnos sok mellékhatásuk van: a gyomor- és bélrendszer vérzésétől a fekélyekig. Nitrátban gazdag növények fogyasztásával azonban elkerülhetjük a károsodást. Fontos tudni, hogy ha valaki például szájvizet használ, az megöli a baktériumokat. Ezzel a gyomra normális működését rontja, mivel a nitrit-oxid szintje jelentősen csökken.

Segíthet demencia esetén.
A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést, így az agyszövetekbe több oxigén jut. Ezzel késleltethető a demencia kialakulása, illetve lassítható, ha már kialakult. A már kialakult demenciát visszafordítani nem lehet, a legtöbb, amit tehetünk, az a tünetek késleltetése vagy enyhítése.

Jó hatással van a szívre.
Magas káliumtartalma miatt jótékony hatással van a szívre. A kálium szabályozza a szívmunkát, hiánya gyakran okoz szédülést, valamint szívritmuszavarokat. Kálium hiányában a szív nem képes a megfelelő összehúzódásra, így nem tud elegendő mennyiségű vért juttatni a szövetekbe. A cékla vagy céklalé rendszeres fogyasztásával támogathatjuk szívünk működését, szívbetegség vagy magas vérnyomás esetén javasolt naponta 2x1-2dl céklalé elfogyasztása.

Vitaminok a céklában:
A céklalé nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folátot és egyéb ásványi anyagokat. Kálium mellett a következő ásványi anyagok találhatók meg benne nagy mennyiségben: kálcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
A céklalé elég erős ital, ezért kis mennyiség (napi 2x1-2 dl) is elég belőle.

Ne ijedjünk meg, ha a céklában található betain festékanyag vörösre színezi a vizeletet és székletet, teljesen ártalmatlan és megszokott jelenség. 

Raktáron: 88 db
1 774 Ft

 

A Bauer bio szilva nektár kellemes sűrű  ízű, mintha beleharapna egy friss szilvába. Kiváló C-vitaminforrás és hatékony antioxidáns.

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben, ezért fogyasztásával óvatosan kell bánni.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
A 85 százalékban vízből álló apró gyümölcs kiváló szomjoltó, miközben a héjában található cellulóznak, és rostos húsának köszönhetően közismert vizelethajtó. Napi egy-két dl szilvalé átmozgatja a beleket, és a salakanyag kipucolásával méregteleníti a szervezetet.
Vigyázzunk vele, ha diétázunk, vagy ki kell számítanunk a napi cukorbevitelt, mert nagyon magas a cukortartalma.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
2 140 Ft

 

Multivitaminlé.Gyümölcsökkel telt, harmonikus ízvilág. Remek vitaminforrás.

 

Almalé: A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint, az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának.


Narancslé: Csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.

Őszibaracklé: Antioxidáns hatásának köszönhetően nem csupán a betegségek elleni védekezésben segít, de bőrödet is hidratálja, és megóvja a káros környezeti hatásokkal szemben.
A bőröd szépítésén kívül az őszibarack hajad és körmöd egészségét is óvja. Magas szelén- és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, valamint erősíti azokat. 


Citromlé: A citrom gazdag C-vitamin forrás. A C-vitamin erősíti az immunrendszert és a megfázással szembeni ellenálló-képességet. Ezen kívül flavonoidokat is tartalmaz, amelyek segítik a szervezetet a vírusok elleni harcban és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradjon.


Ananászlé: Emésztést gyorsító hatása révén gyorsabban ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is.


Mandarinlé: Magas C-vitamin és egyéb ásványi anyag tartalma miatt erősíti az immunrendszert, vitalizál. A benne található sok-sok A-vitamin gyulladáscsökkentő. Többek között magas rost tartalma miatt is jótékonyan hat az emésztésre, májtisztító hatású, sőt a hasmenés ellen is ajánlott. Csökkenti a koleszterin szintet, ugyanakkor támogatja az erek, vénák helyes működését, meggátolja a vérrögképződést, sőt a szívműködést is segíti. Baktérium- és vírusölő hatású.

Körtelé: Emésztési zavarok és torokfájás megszüntetése, a csontritkulás tüneteinek enyhítése, méregtelenítés: többek között ezekben az esetekben számíthatunk a körte jótékony hatásaira.


Banán: Bár a banán cukortartalma magas, nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan gyorsan emeli meg a vércukorszintet, köszönhetően a benne található élelmi rostoknak. A rostok nélkülözhetetlenek az egészséges bélműködéshez, hiszen szabályozzák, hogy mennyire gyorsan halad át az étel a bélrendszeren.


Guava:A trópusok almájának is nevezik. Rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, ráadásul igen magas az antioxidáns hatásáról ismert likopintartalma is. Ezáltal fokozza az immunrendszer működését, és sok helyütt a rák kiegészítő kezelésére is alkalmasnak tartják.


Mangó: Magas B-vitamin- tartalmánál fogva ideális stressz elleni orvosság, ráadásul görcsoldó hatású is. Akit fájdalmas menstruáció gyötör, néhány nappal a vérzés kezdete előtt fogjon mangókúrába, igyon meg mindennap egy pohár mangólevet. Magas bétakarotin- tartamának köszönhetően az egyik legjelentősebb A-vitamin-forrás - megvéd a leégés következményeitől és szabadgyökfogó tulajdonságú.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 2 db
1 434 Ft

 

Bauer Maracuja nektár markáns, savanyú-aromás íze nagyon kellemes. Tejalapú koktélok kiváló összetevője.


A maracuja nem más, mint a golgotavirág termése. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ennek köszönhetően rendszeres fogyasztása kiválóan erősíti az immunrendszert. Ősszel és télen kifejezetten jó szolgálatot tehet a maracuja fogyasztása, hiszen a megfázás és az influenza ellen is kiválóan véd a magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Sok benne még az A-és B- vitamin, valamint a vas és a kálium.


A maracuja nem csak az asztmára gyakorol rendkívül jó hatást, hanem a magas vérnyomásra és a görcsökre is mivel több különféle flavonoidot és alkaloidot is tartalmaz.


A gyümölcs húsában lévő enzimek elősegítik az emésztőrendszer egészséges működését, nyugtató hatása már évszázadok óta ismert.


A gyümölcs leve hatásosan kezeli az alvási nehézségekben szenvedők panaszait, de jelentősen csökkenti a szorongásos betegek tüneteit is.


Egy fárasztó nap után, ha nehezebben tudunk elaludni, e gyümölcs fogyasztásával ezen könnyen segíthetünk.


Napjainkban a rákmegelőzés és- gyógyítás területén értek el sikereket. A gyümölcs olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek megbénítani azokat az enzimeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a rákos sejtek bejussanak az érpályába és a nyirokkeringésbe. Daganatos betegségek esetén tehát, kifejezetten ajánlott maracujából készített kivonatot alkalmazni.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 5 db
2 159 Ft

 

A Bauer rebarbaranektár savanykás íze nagyon markáns, nagyszerű süteményszósz alap.



A rebarbara azon tavaszi zöldségeink közé tartozik, amelyet érdemes a tavaszi időszakban fogyasztani, mert nagyon fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A rebarbara egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy főleg azokat a vitaminokat tartalmazza, amelyre különösen a tél végével van nagy szükségünk. Nagy mennyiségben tartalmazza a B1-, B2-,A- és C-vitaminokat. Ráadásul olyan ásványi anyagokat is tartalmaz emellett, mint például a kálcium, kálium, foszfor, magnézium és vas. Így érdemes a tavaszi étrendünkbe mindenképpen beemelnünk a rebarbarát.


A rebarbarának nagyon jó vér-, illetve vesetisztító hatása is van, ezért akár a szívbetegeknek vagy a szellemi munkát végzőknek is érdemes beiktatniuk a fogyasztását. Azoknak azonban, akiknek veseköve van, érdemes jobban odafigyelniük rá, mert enyhén növeli a szervezetünkben a sav mennyiségét.


A rebarbara esetében is elmondható, hogy az egyik legfontosabb tulajdonságai közé tartozik az antioxidáns hatása. Ráadásul sokkal több karotinoidot tartalmaz, mint például a répa.


Emésztésünknek is nagyon jót tesz a rebarbara fogyasztása, étvágyunkat javíthatjuk, de a hasmenéses panaszaink enyhítésére is nyugodtan kipróbálhatjuk. Ezen kívül a gyulladáscsökkentő hatása is van, illetve a bélrendszerben található gombás betegségek - például Candida fertőzések - esetén is nagyon hatásos segítség lehet.


Nem csak gyulladáscsökkentő, hanem vérzéscsillapító hatása is van. Nagyszerűen kezelhetjük vele a fogínygyulladást, de akár a gyomorfekély miatt kialakuló vérzéseket is megelőzhetjük a fogyasztásával.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 7 db
1 699 Ft

 

Kiváló kenyér helyettesítő zöldségekkel ízesített termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 4 db
944 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő amarant ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.



Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 7 db
944 Ft

 

Kiváló kenyér helyettesítő lencse és sárgaborsó ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

 

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 5 db
1 062 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő csicseriborsó ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 2 db
1 062 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő tökmag és koriander ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 5 db
1 062 Ft

Kiváló rágcsálnivaló ízesítés nélküli termék. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
743 Ft

Bio Tigers bio szüretlen almaecet.

Biológiailag erjesztett. Nem tartalmaz ként és tartósítószert. Nem hőkezelt. Gluténmentes. Tejmentes. A BIO szűretlen alma borecet, gondosan válogatott és érett almák levéből készül. Kíméletes eljárással erjesztik, ezért megőrzi természetes összetevőit. Kellemesen lágy, gyümölcsösen savanyú ízű.
Használható: salátákhoz, főzelékekhez, befőzéshez, pácoláshoz, természetgyógyászati célokra (ivókúrához, hajápoláshoz)

Az almaecet valódi csodaszer. Az ecet savanykás, kissé csípős ízét nem mindenki kedveli. A háztartásokban leggyakrabban előforduló 10 és 20 százalékos ecetsavak mellett azonban léteznek lágyabb, kellemesebb aromájú ecetfajták is, melyek rendszeres fogyasztása egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően kifejezetten javasolt. Ilyen az almaecet is, melyet nem csak az ételek ízesítésére, de egészségünk megőrzése érdekében, valamint a szépségápolásban is használhatunk.
Az almaecet az alma erjedése során létrejövő almabor további fermentálásával jön létre, és igen alacsony, 5 százalék savtartalmú (nagy részét víz alkotja). Már őseink korában is előszeretettel alkalmazták, hiszen sokféle értékes tápanyagot (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, béta-karotin) tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek.

Magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, ugyanakkor csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidáns-tartalmának köszönhetően pedig a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is fontos a szerepe.

Használhatjuk magas vérnyomás, asztma, valamint ízületi gyulladások és migrén kezelésére is.

Remek fertőtlenítőszer, gomba- és baktériumölő, ennek köszönhetően Candida diétában is alkalmazható. A szervezetet frissítő hatása miatt fiatalító szerként is emlegeti.

Az almaecet fogyókúra esetén is kiválóan alkalmazható, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatású, és gátolja a zsírok lerakódását. Hosszú távon fejti ki jótékony hatását, így a többletsúly fokozatosan adható le. Étkezés előtt 10-15 perccel egy evőkanál almaecetet keverjünk el 3 dl vízben, és igyuk meg. Ha valakinek érzékeny a gyomra, vagy gyomorfekélye van, inkább ne kísérletezzen vele.

Az almaecet szépségünk megőrzésében is nagy segítségünkre lehet. Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 ml ecetet adjunk, valamint egy pohár tejszínt is, hogy bőrünk igazán bársonyos legyen.

Nagy hasznát vehetjük a hajápolásban is. Az ecetes öblítés selymessé, lazává és fényessé varázsolja a hajat. 4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon, majd öblítsük le.

A konyhában használhatjuk különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. 

Raktáron: 249 db
1 397 Ft

A BAUER bio pirosribizli nektár frissen betakarított bogyók levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A magas savtartalmú ribizli nektárt optimálissá teszi a 30% gyümölcstartalom. A hozzáadott cukornak köszönhetően egy finom, frissítő ital. Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

Igazi vitaminbomba, kalóriatartalma pedig alacsony, C-vitaminban igen gazdag, B- és E-vitamin is jócskán található benne.

Ásványi anyagokban, többek között kálciumban, magnéziumban, nátriumban és vasban is bővelkedik. Növényi zsírjai révén a ribizliolaj kiválóan regenerálja a fáradt, kiszáradt bőrt, bőrnyugtatóként is kitűnő, illetve a bőrallergiák ellen is hatásos. A benne található antioxidánsok miatt a rákmegelőző gyümölcsök között szerepel. 

Kiváló a meghűlés ellen, ám vízhajtó, méregtelenítő hatása miatt is érdemes fogyasztanod.

Ha magas koleszterinszinttel küzdesz, akkor is jól teszed, ha minél több ribizlit eszel, a benne található kálcium és vas pedig emeli a hemoglobinszintet.

A ribizliből készült tea a megfázás kiváló ellenszere, vese- és szívproblémákkal küzdőknek azonban nem ajánlott.

Köszvényre, reumára is érdemes minél többet fogyasztani. 

Élelmi rostban gazdag, a bélrendszer működését segíti.

Az epebetegek számára a fogyasztása mértékkel ajánlott, csak egyéni tolerancia alapján javasolt, a görcsök kivédése érdekében.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 5 db
1 547 Ft

Az acerola a természetes C-vitamin csoda. Az acerola cseresznye Brazíliából származik, íze krémes, nagyon gyümölcsös. Az acerola cseresznye gyümölcse a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs. 100 ml Bauer acerola nektár 500 mg C-vitamint tartalmaz.

A C-vitaminnak az acerola a legjobb forrása. Ez a cseresznyéhez hasonló gyümölcs igazi szuperélelmiszer, számtalan egészségügyi probléma megoldásában és megelőzősében lehet a segítségünkre. És még az íze is kitűnő! Ha C-vitamin beviteléről van szó, nincsen jobb megoldás, mint az acerola. Ebben az apró gyümölcsben található ugyanis a harmadik legtöbb természetes C-vitamin. Érdekesség, hogy részben savanykás ízét, és így nevét is (az acerola spanyolul savanyút jelent) ennek köszönheti.

Igazi szuperélelmiszer

Amellett hogy óriási a C-vitamin tartalma  az  A-vitamin, 100 gramm acerola elfogyasztásával a napi szükséges mennyiség 15 százalékához hozzájuthatunk. Ugyanez a szám a folát (B9-vitamin), a riboflavin (B2-vitamin) és a pantoténsav (B5-vitamin) esetében 3 százalék, ezeken kívül B1- és B3-vitamint is tartalmaz. Gazdag rézben, káliumban és magnéziumban, található benne cink, foszfor és vas.
Az acerola bőségesen tartalmaz antioxidáns polifenolokat, így bioflavoinokat, az enyhe kesernyés ízért felelős tanninokat, valamint a gyümölcs színét adó antocianinokat. Ezek a gyümölcs húsában lévő anyagok, az A-vitaminnal és a C-vitaminnal „összedolgozva” képesek megsemmisíteni a korai sejtöregedést, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és daganatokat okozó szabad gyököket. 

Acerola jótékony hatásai a szervezetre:

Antioxidáns hatás: mielőtt a többi jótékony tulajdonságára kitérnénk, ejtsünk még néhány szót az acerola antioxidánsainak hatásairól, amit a rekordmennyiségű C-vitamin és a polifenolok egyedi keverékének köszönhet. Nemcsak a szabad gyökök ellen hatásos, és így csökkenti a gyulladásos-, daganatos- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint hozzájárul a gyógyulásukhoz, hanem más egészségvédő hatásai is vannak. A benne lévő antioxidánsok valósággal felpörgetik az immunrendszert, jelentősen javítják testünk ellenálló-képességét. Ha a járványos, téli időszakban naponta fogyasztunk acerolát, sokkal kisebb eséllyel betegszünk meg a szezonális náthában, megfázásban vagy influenzában, általában a légúti megbetegedésekben.
Utóbbi az allergiákra is igaz, a tünetek enyhítése és kialakulásuk megelőzése egyaránt ott van az acerola jótékony hatásai között.

Gyorsítja a gyógyulást: az acerola rendszeres fogyasztásával hamarabb kilábalunk a betegségekből, javul a szervezet természetes regenerációja. Mivel remek fertőtlenítő, és valódi „vitamingyár”, nagyszerűen alkalmazható műtéti beavatkozások előtt, és a lábadozás idején egyaránt.  

Vérszegénység ellen: a kiugróan magas C-vitamin-tartalom segíti a növényi élelmiszerekben lévő vas hasznosulását. Ezáltal az acerola kifejezetten ajánlott a vérszegényeknek, illetve a vegánoknak és vegetáriánusoknak.

Fertőtlenít és gyulladás gátló: hála különleges összetevőinek és azok arányának, az acerola remek fertőtlenítő. Ezt a hatását főként a légúti és a húgyúti megbetegedések esetében fejti ki. Ha „csak” öblögetésre vagy gargalizálásra használjuk, segítségével megszüntethetők a különféle szájüregi gyulladások, mint az afta vagy az ínygyulladás.

Védi az ereket: összetevői erősítik az érfalakat, valamint hozzájárulnak a triglicerid- és az koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal segítenek megelőzni, és kezelni az érrendszeri problémákat, beleértve a szívbetegségeket, valamint az érszűkületet. Szívvédő hatását erősíti magas káliumtartalma és antioxidánsai.

Fogyókúrára: magas víztartalmának köszönhetően hamar teltségérzetet okoz, és szervezetünket, energiaszintünket is pillanatok alatt felturbózza, ezzel is támogatja a különféle fogyókúrák sikerét.

Kíméletes vízhajtó: segít eltávolítani a fáradt, elnehezült végtagokból a felesleges vizet, kiváló ellenszere a dagadt vádlinak és a felpuffadt bokának. A pangó, sejtközi folyadéktól is megszabadít, ez a tulajdonsága az imént említett fogyókúra hatékonyságához járul hozzá, valamint megelőzi az egyébként nehezen kezelhető, narancsbőr kialakulását. Sőt, a kutatások szerint a rendszeres vízhajtás a petefészek ciszták kockázatát is csökkenti.

Megszépíti a bőrt: a narancsőr elleni harc zászlóshajója, emellett az acerola vitaminjai igazi „anti-age”-ként hatnak, rendszeres bevitelükkel bőrünk feszesebbé, üdébbé válik, körmeink és hajunk visszanyerik fényüket. Fokozhatjuk ezeket a szépészeti hatásokat, ha acerola tartalmú kozmetikai termékeket használunk.

Cukorbetegeknek: szabályozza a vércukorszintet.

Jó megoldás a krónikus, de akár az akut hasmenés megszüntetésére, de a székrekedésre is megoldást jelenthet.
Javítja a látást, B-vitaminjai főként a retinára fejtenek ki pozitív hatást. Az acerola magnézium- és káliumtartalmának hála, megóvhat a kellemetlen izomgörcsöktől, miközben erősíti is az izmokat és az ízületeket. Támogatja az agyműködést, amiben elsősorban magas foszfortartalmának van szerepe. Ha rendszeresen fogyasztjuk, nemcsak fizikai ellenálló-képességünk, de memóriánk is lényegesen javulhat.  

Fokozza a méregtelenítést

Ez az apró kis gyümölcs felerősíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatainak, illetve a különféle méregtelenítő kúrák hatását.
Gazdag rostokban, különösen pektinben, ez az oka annak, hogy fokozza a bélmozgásokat,ez sokat jelent az emésztési- és az ürítési problémák megoldásában. A rostok továbbá hozzájárulnak a belek megtisztításához, és a rossz bélműködéssel járó olyan gyakori panaszok, mint puffadás az émelygés és az alhasi görcsök megszüntetéséhez.
Méregtelenítő hatása kiterjed a májra is, ha túl sok alkoholt iszunk, utána érdemes minél több acerolát fogyasztani. Ilyenkor ügyeljünk a kiszáradásra, és ne feledjük el, hogy az acerola vízhajtó, tehát fokozzuk a folyadékbevitelt.
Bár nem kifejezetten parazitahajtó, éppen béltisztító hatása miatt, az acerola ebben is segítségünkre lehet. Az élősködők egy része a vastagbélben letapadó salakanyagban bújuk meg, ha ezt eltávolítjuk, a paraziták elvesztik élőhelyüket.

Figyelem!A túl sok acerola fogyasztása hasmenést és álmatlanságot okozhat.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
2 252 Ft

A Bauer alma-arónialé 100%-os gyümölcslé, Németországban termesztett gyümölcsökből. A lé íze gyümölcsös, finom almalé egészíti ki a savanyú, de zamatos, aromás arónia gyümölcslevet. A nyers arónia kevésbé alkalmas étkezéshez, de a lé egy igazi felfedezés! A lila-fekete bogyójú arónia, más néven fekete berkenye, jó hatása és kellemes íze miatt egyre többen fogyasztják.

Az aróniának igen magas a gyümölcscukor-, pektin-és csersavtartalma, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő. Kevésbé ismert neve az arónia, magyarul fekete berkenye.

A fekete berkenye kissé fanyar, összehúzó ízzel rendelkezik, ezért is keverik össze finom almalével.

A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve megelőző hatását kell kiemelnünk, de rendkívül hatékony kiegészítő kezelést jelent a cukorbetegek számára is.

Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, hogy a legtöbb „népnyomorító és pusztító” civilizációs betegséget (szívinfarktus, rák, cukorbetegség, keringési betegségek, anyagcsere-betegségek) a gyulladásos folyamatok indukálják. A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol-és flavonoidtartalma megköti a gyulladás gátló markereket.Ezen kívül blokkolja azt az enzimet, amely annak a savnak a képződéséhez vezetne, ami mindenfajta gyulladás előidézője.

 

Oroszországban a népi gyógyászat hosszú idők óta sok mindenre ható házi szerként használta a fekete berkenyének a levét. Elsősorban bél- és bőrbetegségek, húgyúti fertőzések és magas vérnyomás esetén alkalmazták. Már az 1950-es években intenzív kutatások folytak a fekete berkenyével, mert nem csak az derült ki, hogy segít eltávolítani a szervezetből a nehézfém-szennyeződéseket, hanem a sugársérült betegekre is kiváló gyógyító hatással volt leve.

 

Sikeres klinikai felhasználását a következő kórképekben dokumentáltak:

Bélbetegségek, savhiányos gyomorhurut, máj-és epebetegségek, bőrbetegségek, allergiás tünetképek, cukorbetegség, gyermekbetegségek (skarlát, kanyaró), magas vérnyomás és minden egyéb szív-, ér megbetegedés, véralvadási zavarok, trombózisok, húgyúti fertőzések, pajzsmirigykórképek, kemoterápiás kezelésben lévő betegek állapot- és életminőség javítása, vaksággal fenyegető szemvízgyulladás.

 

Összegezve az elmúlt évtizedek tapasztalatait, le lehet szögezni azt, hogy ez a rendkívül magas tápértékű vadgyümölcs nem véletlenül került az orvosi figyelem középpontjába. Gyógyító értékét magas P-vitamin (flavonoid), vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin tartalmának, zsírban oldódó A-, E- és K-vitamin provitamin-tartalmának és összességében kiemelkedően magas, a sejteket a pusztulástól védő szabadgyök-fogó kapacitásának köszönheti.

 

Milyen betegségekben segíthet a fekete berkenye?

  •  Hatékonyan csökkenti a gyakori vizelési ingerrel és fájdalommal járó gyulladásokat. Megelőzi az E.coli baktérium okozta fertőzés kialakulását.
  •  A fekete berkenye hasznos a keringési rendszer számára is, mivel hatóanyagai csökkentik a gyulladásokat, magas antioxidáns tartalmával védi a szívet és az ereket a sejtkárosodástól, csökkenti a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet.
  •  A fekete berkenye antioxidánsai védik a gyomrot. Segítségével kezelhetők a gyomorproblémák, mint a gyomorfekély vagy a hasmenés.
  •  Harcol a baktériumok és a vírusok ellen is a fekete berkenye, fokozza a szervezet ellenálló képességét. Aki rendszeresen fogyaszt fekete berkenyét, annak a megfázás és az influenza nem jelent gondot.
  •  Kutatások kimutatták, hogy a fekete berkenye nem emeli meg a vércukorszintet, sőt. Fogyasztása csökkenti a cukorbetegség szövődményeinek kockázatát is, ezért a betegség megelőzéséhez és kezeléséhez egyaránt érdemes fogyasztani.
  •  A gyulladások megszüntetésével a fekete berkenye csökkenti a krónikus betegségek (cukor-, szívbetegség, ízületi gyulladás) kockázatát.
  •  Rákmegelőzésben a kutatások elsősorban vastagbélrák elleni hatékonyságát mutatták ki.
  •  Hatékony gyógyhatása a szem védelmében is. Magas béta-karotin tartalma miatt a fekete berkenye védi a szem egészségét, csökkenti a szürkehályog kockázatát. A zeaxantin és a lutein révén megelőzi a makula degenerációt és szemgyulladás ellen is hatékony.
  • BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

 

Raktáron: 5 db
1 364 Ft

Amiben biztosan a meggylé vezet a többi gyümölcslével szemben, az a szomjoltó hatás: savanykás ízének köszönhetően kiváló választás 30°C fok feletti hőségben, amellett hogy kiváló vitamin- és antioxidáns-forrás is.

Ezenkívül a benne lévő szerves savak serkentik a veseműködést, továbbá pozitív hatással vannak az erekre, keringési rendszerre is.

Antioxidáns-bomba

Már mély bordó színe is árulkodik róla, hogy a gyümölcs antocianidokban rendkívül gazdag. Ezek a festékanyagok biztos antioxidáns-források, így eredményesen veszik fel a harcot a szabadgyökökkel.

Szívvédő, gyulladáscsökkentő

A meggyfogyasztás mérsékli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Az Arizonai Egyetem, a Michigani Egyetem és a Brunswick Laboratórium közös kutatásának eredménye rámutatott, hogy már napi két és fél deciliter 100%-os meggylé fogyasztásával megelőzhető a későbbi szívbetegség kialakulása. Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is.  A rendszeres meggylé fogyasztás 65%-kal csökkentheti a szívbetegségek kialakulását.

Rákellenes meggy

A meggy jótékony hatású antioxidáns vegyületei felveszik a harcot a szervezetet támadó káros szabadgyökökkel is. Az említett kutatás arra is rávilágított, hogy akár egyetlen marék savanykás gyümölcs is tízezres oxigéngyök-elnyelő kapacitással bír. Ez a tulajdonsága pedig jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy fogyasztásának köszönhetően csökken a daganatok kialakulásának kockázata.

Méregteleníts! Emésztésserkentő, salaktalanító!

A meggyben megtalálható a B-vitaminok összes fajtája. Ennek, valamint magas élelmirost-tartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatással bír. Fogyasztása erősen javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Nem csupán a salaktalanításban segít, de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is, így akár fogyókúra során is segítséget jelenthet. Ez a tulajdonsága a szív és az érrendszer számára is előnyös, de a szervezetben felgyülemlett felesleges vízmennyiség eltávolítása a májadat és vesédet is tehermentesítheti.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 3 db
1 502 Ft

 

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 114 db
813 Ft

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 8 db
1 029 Ft

Akciós termék lejárati ideje: 2024.08.27

Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 12 db
1 143 Ft

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 200 db
813 Ft

 

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

A biokölesből készült ital alternatíva a tej helyettesítésére mindazoknak, akiknek problémájuk van a tejjel, vegetáriánusok, diétáznak vagy csak nyitottak az újdonságokra. A kölesitalnak kiemelkedően jó tulajdonságai vannak: gluténmentes, laktózmentes, koleszterinmentes, 100% növényi, alacsony kalóriatartalmú. A kölesital enyhén édeskés ízű, így tökéletes alapot ad shake-eknek, müzlikhez, kásákhoz, desszertekhez, de selymes, finom íze lehetővé teszi, hogy magában fogyasszuk vagy bármilyen ételhez hozzáadjuk tej helyett. Legfinomabb kávé a gabonaitalok közül a kölesitallal fogyasztható, jól habosítható. Felrázás után ne ijedjünk meg, a termékben látható apró darabok a kölesmag maradványai, hőkezeléskor eltűnik.

Raktáron: 9 db
1 334 Ft

Azt gondolnánk, hogy a mandulaital újdonság a boltok polcain, pedig nem. Már a középkorban is készítették. Mivel az állati tejek hamar megromlottak, azokból általában sajtot, vajat vagy más tejterméket készítettek. A mandulabélből készült ital jobban és hosszabb ideig eltartatható volt. Ezen kívül a mandulát könnyebb volt tárolni is. Az iszlám és a keresztény vallási kultúrákban is gyakran fogyasztották böjt idején.
Az elsőnek tartott magyar szakácskönyvben, az XVI. századból származó erdélyi fejedelem udvari szakácskönyvében, a Szakáts-Tudományban is található ,,mandulatej” recept. A recept mellett betegségek (székrekedés, hasmenés) esetén fogyasztandó változatokat is találhatunk.

A mandulaital energiatartalma körülbelül a harmada a tehéntejének. Fehérje, zsír és szénhidráttartalma is alacsonyabb. Mindezek előnyösek is lehetnek, azonban kisgyermekeknek ne adjunk mandulaitalt tehéntej helyett, kivéve, ha indokolt (pl.: tejfehérje-allergia). Nem tartalmaz koleszterint. Laktózmentes, tejfehérje-mentes, így laktózintolerancia és tejfehérje allergia esetén kiváló tejpótló ital lehet. Mivel állati eredetű terméket sem tartalmaz, így szigorú vegetáriánus étrendbe is beépíthető.

A mandulaital színe sárgásabb, sűrűsége a tehéntejhez hasonlít. Illata, és íze is mandulás. A gabonaitaloknál jellemző kesernyés utóíz nélkül élvezhetjük finom ízét. Használjuk kávéban, kakaóban, turmixokban, és italaink finom mandula ízt kapnak. Édességekhez különösen passzol, de kísérletező kedvűek akár sós ételekben is kipróbálhatják.

A mandula, mivel csonthéjas, arra hajlamosaknál allergiás reakciót is kiválthat, így allergiás kisgyermekeknél más növényi italt válaszunk, például a rizsitalt.

Raktáron: 5 db
1 133 Ft

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használható főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.


Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Raktáron: 15 db
559 Ft

A sárgabarackban található antioxidánsok segítenek a szervezetnek megküzdeni a környezeti toxinok és a napsugárzás káros hatásaival, és a szem egészségére is jó hatással vannak. Utóbbi annak köszönhető, hogy a gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely serkenti a szem vérkeringését, ezáltal segít meggátolni a makuladegenerációt.

Jót tesz a szívnek

Sok benne a C-vitamin, kutatások szerint pedig azok az emberek, akik sok C-vitaminban dús ételt esznek, kevésbé hajlamosak a szívbetegségre. Magas rosttartalma pedig segít eltávolítani a felesleges koleszterint, ami az artériák egészségére gyakorol jótékony hatást.

Hidratál

A sárgabarack káliumtartalma segít a folyadékháztartás és a vérnyomás szabályozásában egyaránt. 

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 3 db
1 754 Ft
59termék 130