Biofood Trade Kft     E-mail: info@biofoodtrade.hu    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk! info@biofoodtrade.hu

Összes termék

107termék 130
32

 

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű, speciális összetevőket használnak. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.
Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.


A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 100 db
2 419 Ft 
1 652 Ft
Kezdete: 2023.05.11 A készlet erejéig!
35

 

A Bio Málna fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 600g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva is.Nyomokban tartalmazhat glutént, diót, szóját, szezámot.

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 3 db
4 686 Ft 
3 048 Ft
Kezdete: 2023.05.17 A készlet erejéig!

 

BAUER Bio almalé 100%-os, érett almák levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az almalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! Az alma rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint, az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának.


Karbantartja a vércukorszintet, megakadályozva annak ingadozását, ezért fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek. Tisztítja a vért, az ereket és erősíti az idegrendszert. A natúr almalé, bár nem sok vasat tartalmaz, mégis van egy olyan tulajdonsága, mellyel segíti a szervezet vasfelvételét olyan más ételekből, mint például a tojás vagy a máj. Jelentős kálcium tartalma is előnyös az emberi szervezetre, megakadályozva a későbbi csontritkulást.

Láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott. Kiválóan alkalmas fogyókúrázóknak, mert energia- és vitamintartalma késlelteti az éhségérzet kialakulását.

50 százalékkal több antioxidáns hatású A-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Az A-vitamin - amellett, hogy lassítja az öregedési folyamatokat -, még segít a meghűléses betegségek megelőzésében, a fertőzések távoltartásában is.

C-vitamin tartalma az íny és érfalak egészségét védi, a benne lévő B-vitamin pedig az idegpályák egészséges működésére vigyáz. Tartalmaz még karotint, D- és F-vitamint, valamint ásványi anyagok közül káliumot, bórt, cinket, mangánt és fluort.

Segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, szívkoszorúér elmeszesedést, szívinfarktust, bizonyos vastagbél betegségeket és rosszindulatú daganatokat, pl. vastagbél, gyomor, tüdő, emlőrák, csontritkulást. Segíti a testsúly-kontrollt, hozzájárul az egészséges étrend kialakításához.

Szénhidrát tartalmával hozzájárul a szervezet energiaellátásához.

Oldható rostok felszívják a folyadékot, és az emésztés során zselészerű anyaggá alakulnak, lelassítják az emésztést,  a gyomor kiürülését és a cukor felszívódását, így mérséklik az étkezés utáni vércukor-emelkedést, csökkentik az epe visszaszívódását a vékonybélből, és így csökkentik a vér koleszterinszintjét.

Oldhatatlan rostok megkötik, és megtartják a folyadékot a vastagbélben, salakképzők, felgyorsítják a táplálék áthaladását a bélcsatornán. A rákkeltő anyagokat megkötik, és elősegítik gyors kiürülésüket.

Az antioxidánsok és C-és B-vitaminok a szabad gyökök megkötése, és egyéb mechanizmusok révén gyulladáscsökkentők, immunrendszer-erősítők, asztmaellenes antihisztamin hatásúak, daganat és érszűkület-ellenes hatásúak, elősegítik a vas fölszívódást, így a vérképzést.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 15 db
1 645 Ft 
1 524 Ft
Kezdete: 2023.05.16 Vége: 2024.02.29
36

A béta-karotin felelős a szemek egészségéért, az őszibarackban pedig nagy mennyiségben található, A- és C-vitamin mellett. A barack rendszeres fogyasztása javítja a látást a test vérkeringésének növelésével.A béta-karotin a retinákat is táplálja és védi a szabadgyökök káros hatásaitól, valamint megelőzi a hályogképződést és az időskori sárgafolt sorvadást is.(AMD)


Javítja a bőr egészségét
Az őszibarack gazdag A- és C-vitaminforrás, amelyek fontosak a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez. Az A-vitamin nedvesen tartja a bőrt, ezzel javítja a textúráját, valamint puhává és rugalmassá teszi. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely megvédi a bőrt a szabadgyököktől.


Segít megtartani a testsúlyt
Az őszibarackban nincs zsír, magas cukorszintje természetes, így nincs káros hatással az egészségre. Aki fogyókúrázik, annak jól jön ez a gyümölcs, hogy így elkerülje a nagy zsírtartalmú, feldolgozott harapnivalókat.


Megelőzi a rákot
Az őszibarack antioxidánsokban gazdag, ezzel meggátolja a rákos sejtek növekedését. Elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és a szájüregi rák ellen tartják hatékonynak. Az őszibarackban lévő fenolsavak, név szerint a klorogénsav és a neoklorogénsav, megállítják a mellráksejtek növekedését anélkül, hogy kárt tennének az egészséges sejtekben.


Szabályozza a koleszterinszintet
Az őszibarack rendszeres fogyasztása segít szabályozni a magas koleszterintet, fontos szerepet játszik a cukorbetegség és szívbetegségek megelőzésében. Ez főként annak köszönhető, hogy a barackban olyan fenolos vegyületek vannak, amelyek megelőzik az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL), a „rossz koleszterin” oxidációját. A béta-karotinban gazdag ételek, így az őszibarack is csökkenti a vér koleszterinszintjét.


Javítja a szív- és érrendszer egészségét
Az őszibarackban található antioxidánsok jót tesznek a szívnek, mert elpusztítják a szabadgyököket, amelyek láncreakciókat indítanak a szervezetben és károsítják vagy megölik a sejteket. A barackban olyan bioaktív összetevők is vannak, amelyek segítenek legyőzni a metabolikus szindrómát, az olyan kockázati tényezők kombinációját, amelyek gyulladásokat, elhízást és szívbetegségeket okoznak.Az őszibarackban más tápanyagok is vannak, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét azzal, hogy csökkentik a koleszterinszintet és javítják a vérkeringést. Az őszibarack rendszeres fogyasztása megvéd a stroke és a szívroham ellen.


Javítja az emésztőrendszer egészségét
Az őszibarack fogyasztása a magas rost- és káliumtartalmának köszönhetően segít kiüríteni a méreganyagokat a vastagbélből, a vesékből, a gyomorból és a májból.A sok rost kiszorítja a felesleges méreganyagokat a vastagbélből, a magas káliumtartalom pedig csökkenti a vesebetegségek és a fekélyek kialakulásának esélyét. Az őszibarack könnyen emészthető, így általában nem okoz semmilyen problémát a gyomornak sem.


Szabályozza a vérnyomást
Az őszibarackban sok kálium és kevés nátrium van, ezzel elősegíti a vérnyomás egészséges szinten tartását. A kálium a nátriummal összedolgozva szabályozza a test vízszintjét és segít normalizálni a vérnyomást.
Az őszibarackban magnézium, foszfor, cink, réz, mangán, vas és kalcium is van, amelyek támogatják a vörösvérsejtek képződését.


Védelmet nyújt a vérszegénység ellen
Azoknak, akik vashiányos vérszegénységben szenvednek, több vastartalmú ételt kell fogyasztaniuk. A vas elősegíti a hemoglobin termelődését, ezzel minimalizálva és megelőzve a vérszegénységet. Az őszibarack a sok vason kívül C-vitamint is tartalmaz, amely segíti a vas felszívódását.


Csökkenti a gyulladásokat
Az őszibarack kiváló gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A dietetikusok a barack rendszeres fogyasztását ajánlják a köszvényben vagy reumában szenvedő betegeknek. Az őszibarack magas A-vitamin tartalma segít kezelni a reumát, az enyhe hashajtó hatása pedig csökkenti a gyulladásokat – a reuma és a köszvény egyik fő tünetét.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 48 db
927 Ft 
597 Ft
Kezdete: 2023.05.16 Vége: 2024.03.29
33

Kiváló kenyér helyettesítő gesztenye ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.



Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 11 db
1 062 Ft 
708 Ft
Kezdete: 2023.05.11 A készlet erejéig!
37

Kiváló kenyér helyettesítő amarant ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.



Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 11 db
944 Ft 
590 Ft
Kezdete: 2023.05.11 A készlet erejéig!
35

A Bauer alma-arónialé 100%-os gyümölcslé, Németországban termesztett gyümölcsökből. A lé íze gyümölcsös, finom almalé egészíti ki a savanyú, de zamatos, aromás arónia gyümölcslevet. A nyers arónia kevésbé alkalmas étkezéshez, de a lé egy igazi felfedezés! A lila-fekete bogyójú arónia, más néven fekete berkenye, jó hatása és kellemes íze miatt egyre többen fogyasztják.

Az aróniának igen magas a gyümölcscukor-, pektin-és csersavtartalma, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő. Kevésbé ismert neve az arónia, magyarul fekete berkenye.

A fekete berkenye kissé fanyar, összehúzó ízzel rendelkezik, ezért is keverik össze finom almalével.

A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve megelőző hatását kell kiemelnünk, de rendkívül hatékony kiegészítő kezelést jelent a cukorbetegek számára is.

Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, hogy a legtöbb „népnyomorító és pusztító” civilizációs betegséget (szívinfarktus, rák, cukorbetegség, keringési betegségek, anyagcsere-betegségek) a gyulladásos folyamatok indukálják. A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol-és flavonoidtartalma megköti a gyulladás gátló markereket.Ezen kívül blokkolja azt az enzimet, amely annak a savnak a képződéséhez vezetne, ami mindenfajta gyulladás előidézője.

 

Oroszországban a népi gyógyászat hosszú idők óta sok mindenre ható házi szerként használta a fekete berkenyének a levét. Elsősorban bél- és bőrbetegségek, húgyúti fertőzések és magas vérnyomás esetén alkalmazták. Már az 1950-es években intenzív kutatások folytak a fekete berkenyével, mert nem csak az derült ki, hogy segít eltávolítani a szervezetből a nehézfém-szennyeződéseket, hanem a sugársérült betegekre is kiváló gyógyító hatással volt leve.

 

Sikeres klinikai felhasználását a következő kórképekben dokumentáltak:

Bélbetegségek, savhiányos gyomorhurut, máj-és epebetegségek, bőrbetegségek, allergiás tünetképek, cukorbetegség, gyermekbetegségek (skarlát, kanyaró), magas vérnyomás és minden egyéb szív-, ér megbetegedés, véralvadási zavarok, trombózisok, húgyúti fertőzések, pajzsmirigykórképek, kemoterápiás kezelésben lévő betegek állapot- és életminőség javítása, vaksággal fenyegető szemvízgyulladás.

 

Összegezve az elmúlt évtizedek tapasztalatait, le lehet szögezni azt, hogy ez a rendkívül magas tápértékű vadgyümölcs nem véletlenül került az orvosi figyelem középpontjába. Gyógyító értékét magas P-vitamin (flavonoid), vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin tartalmának, zsírban oldódó A-, E- és K-vitamin provitamin-tartalmának és összességében kiemelkedően magas, a sejteket a pusztulástól védő szabadgyök-fogó kapacitásának köszönheti.

 

Milyen betegségekben segíthet a fekete berkenye?

  •  Hatékonyan csökkenti a gyakori vizelési ingerrel és fájdalommal járó gyulladásokat. Megelőzi az E.coli baktérium okozta fertőzés kialakulását.
  •  A fekete berkenye hasznos a keringési rendszer számára is, mivel hatóanyagai csökkentik a gyulladásokat, magas antioxidáns tartalmával védi a szívet és az ereket a sejtkárosodástól, csökkenti a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet.
  •  A fekete berkenye antioxidánsai védik a gyomrot. Segítségével kezelhetők a gyomorproblémák, mint a gyomorfekély vagy a hasmenés.
  •  Harcol a baktériumok és a vírusok ellen is a fekete berkenye, fokozza a szervezet ellenálló képességét. Aki rendszeresen fogyaszt fekete berkenyét, annak a megfázás és az influenza nem jelent gondot.
  •  Kutatások kimutatták, hogy a fekete berkenye nem emeli meg a vércukorszintet, sőt. Fogyasztása csökkenti a cukorbetegség szövődményeinek kockázatát is, ezért a betegség megelőzéséhez és kezeléséhez egyaránt érdemes fogyasztani.
  •  A gyulladások megszüntetésével a fekete berkenye csökkenti a krónikus betegségek (cukor-, szívbetegség, ízületi gyulladás) kockázatát.
  •  Rákmegelőzésben a kutatások elsősorban vastagbélrák elleni hatékonyságát mutatták ki.
  •  Hatékony gyógyhatása a szem védelmében is. Magas béta-karotin tartalma miatt a fekete berkenye védi a szem egészségét, csökkenti a szürkehályog kockázatát. A zeaxantin és a lutein révén megelőzi a makula degenerációt és szemgyulladás ellen is hatékony.
  • BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

 

Raktáron: 3 db
1 364 Ft 
889 Ft
Kezdete: 2023.05.11 Vége: 2023.06.14
17

Az akciós termék lejárati ideje:2023.07.24

VEGÁN.Finom, fűszeres chili szósz, édes ízzel, piros paprika és gluténmentes rizsszirup hozzáadásával. Ez a szósz extra fűszert ad a készítményekhez. Gluténmentes, zsírok nélkül és sokoldalúan használható. A zöldségkonyhában nélkülözhetetlen.Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó termék.Származási hely: Belgium, Növények termesztése: EU és EU-n kívül.Felbontás után 2 hónapig hűtőben tárolható.

Raktáron: 34 db
1 473 Ft 
1 219 Ft
Kezdete: 2023.06.08 A készlet erejéig!
ÚJ

A cikóriát adalékanyagok nélkül dolgozzák fel. A betakarítás után egyszerűen megmossák, feldarabolják és megszárítják, majd megpörkölik.A cikória elkészítése pontosan ugyanúgy történik, mint a filteres kávéé. Elkészítéséhez kávéfilter szükséges! Fogyasztható önmagában vagy más itallal (növényi itallal) kombinálva. Desszertek ízesítésére is használható.Összetevők:Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó cikória *.VEGÁN.

Raktáron: 6 db
2 705 Ft

Ez a finom gluténmentes kakaópor alkalmas hideg, vagy meleg kakaó ital készítéshez tejből, növényi italokból. Sütéshez, sütemények ízesítésére, díszítésére, csokoládé készítéséhez.
Ízlés szerint ízesíthető mézzel, nádcukorral, vaníliával, ínyencek chili-vel.


A kakaó pozitív élettani hatásai valóban értékesek, minőségi formában fogyasztva, ezt bárki a saját bőrén is megtapasztalhatja. Értékes tulajdonságait az alábbiaknak köszönheti:

- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz,
- az ásványi anyagok és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin,
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében,
- teobromin- és alacsony koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával,
- kevesen tudják, de a kakaónak kb. 20 százaléka élelmi rost, ami segítheti az emésztést.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 4 db
1 905 Ft

 

Ez az egyik legősibb indiai kultúrnövény. Európa bizonyos pontjain már a Krisztus előtti időben is termesztették. 100-150 évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt mára azonban kissé feledésbe merült. A kölesliszt gluténmentes termék, mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból adódik.
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket. Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom minőségben vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.
A köles további előnyös tulajdonságai:
 visszaállítja a sav-bázis egyensúlyt,
 candida betegek diétájában fontos szerepet tölt be, 
 megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést,
 szabályozza a vércukorszintet,
 helyreállítja az emésztést,
 gyulladáscsökkentő,
 immunerősítő,
 csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A barna kölesliszt ideális a növésben lévő szervezeteknek. Csont, haj, körömnövekedést segítő hatása van. Alapot ad a vitalitás megőrzésének és energia utánpótlásnak. Tápláló ételek, kenyér, palacsinta, kása stb.készíthető vele,pont úgy ahogy a többi liszttel.A liszt finomsága az értékes összetevők optimális felszívódását teszi lehetővé. A természetes szárítás, valamint az őrlés folyamán nem emelkedik a hőmérséklet 30 °C fölé. A létfontosságú összetevők hónapokig megmaradnak.

A kölesliszt alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 1 db

 

Friss alapanyagokból (eper, málna, áfonya, szeder) készült fagyasztva szárítással. 3% (súlyarányban) fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg!
A legmagasabb bio minőségű, friss alapanyagokból. Eper, málna, kék áfonya, szeder,  datolya, sárgabarack, mazsola gyümölcsökből, kukoricapehely, puffasztott búza szemekkel, árpa pelyhek és zabliszt felhasználásával. A müzli kézzel készített, és kézzel kevert a jobb íz, és állagmegőrzés érdekében.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, növényi vagy tehéntej, joghurt vagy épp gyümölcslé. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 100 db
2 148 Ft

A müzli fogyasztható gabonaitallal vagy tejjel, joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez vagy akár önállóan is fogyasztva.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 100 db
1 876 Ft

 

A müzli fogyasztható gabonaitallal, tejjel vagy joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez, akár önállóan is fogyasztva. 3% fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg! A gabonapelyheket kíméletesen pirítják, mely megőrzi a tápanyagokat, illetve nagyon finom ropogós ízt ad a müzlinek.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 2 db
2 950 Ft

A müzlit finoman pirítják és friss speciális összetevőket használnak. Nagy mennyiségben tartalmaz fagyasztva szárított málnát, mely finom gyümölcsös ízt ad a müzlinek. A müzli fogyasztható növényi itallal, tejjel vagy joghurttal.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított málna, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 7 db
2 985 Ft

A müzlit finoman pirítják és friss speciális összetevőket használnak. Nagy mennyiségben tartalmaz banánt és kókuszt. A kíméletes pirításnak köszönhetően a gabonák megőrzik tápanyagtartalmukat.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított kókusz ás banán, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 7 db
2 419 Ft

 

A müzlihez kiváló minőségű friss összetevőket használnak, kíméletesen pirítják. A homoktövispor magas aránya adja a ropogós, enyhén savanykás ízt. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 8 db
2 844 Ft

Fogyasztásra kész,nagyon ízletes lében és ráadásul nem is puffaszt.

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

 

A legtöbb ember talán a dél- és közép-amerikai konyha ételeivel köti össze a feketebabot, hiszen elengedhetetlen összetevője a chilis babnak vagy a burritónak. Nem véletlen, hiszen tápanyagban ez a bab sem szűkölködik, 150 grammban 15 gramm fehérje, 15 gramm rost, valamint 3,6 gramm vas található. Egészségre gyakorolt pozitív hatásból itt sincs hiány: a feketebab fogyasztása a kutatások szerint jó hatással van a cukorbetegek állapotára.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 28 db
785 Ft

Fogyasztásra kész,nagyon ízletes lében és ráadásul nem is puffaszt.

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

A vesebab a mexikói, fűszeres ételek egyik elengedhetetlen összetevője. Egy csésze vesebab 15,3 gramm fehérjét, 13 gramm rostot és 5,2 gramm vasat tartalmaz. Magas rosttartalmának köszönhetően kiváló a vércukorszint csökkentésére. Tanulmányok szerint a vörös vesebab és a rizs együttes fogyasztása jobb hatással van a vércukorszint szabályozására, mintha az ember csak rizst enne. Ez a kombináció pedig – amellett, hogy számos egészséges étel alapját képezi – bárki számára könnyen hozzáférhető.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 29 db
775 Ft

 

Fogyasztásra kész,nagyon ízletes lében és ráadásul nem is puffaszt.

A bab kiváló rost-, fehérje- és B-vitamin-forrás, fogyasztásuk több komoly megbetegedés kialakulását megelőzheti, de a koleszterinnel vagy a vércukorszinttel kapcsolatos problémák kezelésére is szuper hatással van.
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, ez különbözteti meg őket más növényektől, például gyümölcsöktől és magoktól. A különböző babok fogyasztása – a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően – számos jótékony hatást gyakorol az egészségünkre, például csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet, és fehérjével látja el a szervezetet. A hüvelyesek fogyasztása kiváló hatással lehet az egészségünkre, hiszen a babokban lévő tápanyagok közül sok segít a koleszterint és a vércukrot megfelelő szinten tartani. Érdemes tehát új recepteket kipróbálni, akár a húst kiváltani babbal, minél több hüvelyest adni az étrendünkhöz akkor is, ha nincs komolyabb egészségügyi problémánk, hiszen rostokban és fehérjében gazdag élelmiszerek, ezek pedig elengedhetetlenek a megfelelő étrendhez.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 3 db
775 Ft

BAUER Bio Narancslé érett, napsütötte, bio gyümölcsökből készül frissen csavarva. Az aromája ugyanolyan, mintha frissen lenne facsarva. Nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A narancslevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A narancs rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.



Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.
Jótékonyan hat a vérnyomásra is.
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.

A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 4 db
2 534 Ft

 

BAUER Bio paradicsomlé, frissen betakarított bio, lédús paradicsomok levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Pikáns ízét a hozzáadott BIO fűszerek adják. A paradicsomlevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A paradicsom rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot.

Igazi tápanyagbomba és nagyszerű hatással van a szervezetre. Mindezt számtalan, csodálatos aktív összetevőjének köszönheti. Rendszeres fogyasztása mellett hatalmas javulást fog észrevenni a közérzetén is.

FELPÖRGETI A FOGYÁST
A paradicsomlé a benne található rostnak köszönhetően remekül telít, így hatásos segítség fogyókúra alatt, amikor nemcsak a kilókkal, hanem az állandó éhséggel is fel kell vennünk a harcot. Ráadásul nem kell félnünk a diéta alatt fellépő hiánybetegségektől sem, mert szinte az összes tápanyagot tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége van.

MÉREGTELENÍT
Sajnos, bármennyire is igyekszünk egészségesen étkezni, a szervezetünk mérgek és adalékanyagok raktára. A paradicsomban található klór és kén segíti a vesék és a máj működését. Nem is választhatsz a paradicsomlénél jobbat, ha méregteleníteni akarsz.

ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
A friss paradicsomlé nagyszerű A- és C-vitamin forrás. Rendszeres fogyasztásával megelőzheted a szem bizonyos betegségeit, megerősítheted az immunrendszered és megőrizheted fogaid, illetve csontjaid egészségét.

RÁKELLENES CSODASZER
A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja. Mivel nagyszerű likopin forrás, ezáltal többféle rákos megbetegedéstől véd, amilyen a tüdő-, a mell-, a prosztata- és a hasnyálmirigyrák.

VÉD A SZÍVBETEGSÉGEKTŐL
A paradicsom B6-vitaminban is gazdag. Ha meg akarod védeni magad a szívbetegségektől, érdemes napi 1 pohár paradicsomlével tenni ezt. A B6-vitamin ugyanis csökkenti a homociszteinszintet. A homocisztein egy véredényeket károsító aminosav, amely szívinfarktushoz is vezethet.

CSÖKKENTI A KOLESZTERINSZINTET
A rendszertelen diétáknak köszönhetően a legtöbb embernek magas a koleszterinszintje. A paradicsomlé igazán rostdús, ezáltal növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét. A benne található niacinnak köszönhetően pedig csökkenti a rossz koleszterin (LDL) szintjét.

VÉD A SZABADGYÖKÖKTŐL
Csupán napi egy pohár paradicsomlére van szükségünk ahhoz, hogy megakadályozzuk testünkben a szabadgyökök jelenlétét. A szabadgyökök olyan károsító molekulák, amelyek rákos megbetegedésekhez vezetnek. A paradicsom képes felvenni a harcot velük, mivel remek antioxidáns.

SEGÍTI A BARNULÁST
Nincs is jobb a nyári melegben egy pohár hideg paradicsomlénél, amely a szép barnaságunkról is gondoskodik. Nemcsak ihatod, hanem akár a testedre is kenheted a sűrű lét. Csökkenti a leégés okozta pirosságot, de a makacs aknéktól is véd, mivel eltünteti a foltokat a bőrről és összehúzza a pórusokat.

JAVÍTJA A BÉLMŰKÖDÉST
Ha gondod van az emésztéseddel, és rendszertelen a bélmozgásod a paradicsomlé jelentheti a megoldást. Segíti az emésztését, így természetes gyógymód a székrekedésre.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 19 db
1 645 Ft

BAUER Bio Sárgarépalé, az ökológiai gazdálkodásokból származó sárgarépák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik,tejsavval. A sárgarépa önmagában nagyon alacsony savtartalmú, az erjesztés finomítja az ízét. A kiváló minőségű sárgarépalé nem tartalmaz citromlevet vagy mézet. A sárgarépalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A sárgarépa rost és szárazanyag tartalma rakódhat le. Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

A Bauer sárgarépalé tartalmaz kálciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, karotint, sót, A-, B-, C-,E-, G- és K-vitaminokat. A legtöbb benne az A-vitamin elő vitaminja, a karotin, ami zsírban oldódik, ezek azok a létfontosságú vitaminok, amik az immunrendszer, a belső szervek, a bőr és a látás normál működéséhez szükségesek. A sárgarépalé előnyeit és ártalmatlanságát számos aktív elem magyarázza, amelyek észrevehető hatást gyakorolnak az egészségre.


A sárgarépalé sok betegség kezelésében segíthet. Egy pohár friss ital tökéletesen eltávolítja a stresszt egy fárasztó napról és nyugtatja az idegrendszert. Az sárgarépalé rendszeres használata hozzájárul az immunitás fokozásához és a szív egészségének megőrzéséhez. A béta-karotinból képződő A-vitamin megakadályozza az érrendszeri betegségek kialakulását. Ez a vitamin felelős a belső szervek patogén organizmusoktól való védelméért. Számos klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy az antioxidánsok csökkentik a rák kockázatát.

Mit tehet még a sárgarépalé?
A kálium, amely a lében található, csökkenti a vér koleszterinszintjét, csökkentve a szívbetegség kockázatát.
A K-vitamin fontos a véralvadáshoz, felgyorsítja a sebek gyógyulását.
A sárgarépalé antivirális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Rendszeres használata segíti a szájüregben, a torokban, a gyomorban, a belekben, a húgyutakban, a vastagbélben fellépő fertőzések ellenálló képességét. A nyál lúgos jellege meggyógyítja az ínyt, és javítja a szájüreg állapotát.

Karotintartalma elősegíti a barnulást.


A nők számára:
A sárgarépalében lévő karotin szabályozza a női nemi hormonok szintézisét és beállítja a menstruációs ciklust. Növeli az anyatej minőségi összetételét, gazdagítja A-vitaminnal, amely az embrió növekedéséhez szükséges. A terhesség utolsó trimeszterében csökkenti a magzati fertőzések valószínűségét. A csecsemő táplálékában levő sárgarépa-gyümölcslé növeli az immunitását, hasznos anyagokat biztosít a gyermek testéhez és védelmet nyújt a különböző betegségek ellen.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 45 db
1 774 Ft

BAUER bio céklalé, a mezőkről frissen betakarított Bio céklák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik, tejsavval. A tejsavban található laktobacilusok kerülnek a lébe, melyek végzik el az érlelési folyamatot. A céklalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A cékla rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

Csökkenti a vérnyomást, a vashiányt.
A cékla vagy a céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni – illetve a vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. A céklalé hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. Egy kutatás rámutatott arra, hogy naponta 2-2,5 dl céklalé elfogyasztása mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomásértékeket csökkenti. A céklában található nitrátok szervezetünkben nitrogén-monoxiddá alakulnak, ez pedig tágítja az ereket, ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Növeli az állóképességet.
Az állóképesség javítása ugyancsak a nitráttartalomnak köszönhető. A rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitráttartalmát, javítja a keringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása. Egy kutatás során biciklistákon tesztelték a céklalé hatásait és a következőket találták: azok a sportolók, akik naponta 4 dl céklalevet ittak, gyorsabban teljesítették a 10km-es távot, szemben azokkal a társaikkal, akik egyáltalán nem fogyasztottak céklalevet, de ugyanez elmondható hosszútávfutók felmérései után. Állatkísérletek azt mutatták, hogy a táplálékban levő nitrát védi a gyomorfalat a fekély és azok ellen a kisebb sérülések ellen is, amelyeket a gyulladás elleni gyógyszerek okoznak az emésztőrendszerben. Fájdalom és gyulladás esetén az orvosok szokásosan rendelik ezeket a gyógyszereket, amelyeknek sajnos sok mellékhatásuk van: a gyomor- és bélrendszer vérzésétől a fekélyekig. Nitrátban gazdag növények fogyasztásával azonban elkerülhetjük a károsodást. Fontos tudni, hogy ha valaki például szájvizet használ, az megöli a baktériumokat. Ezzel a gyomra normális működését rontja, mivel a nitrit-oxid szintje jelentősen csökken.

Segíthet demencia esetén.
A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést, így az agyszövetekbe több oxigén jut. Ezzel késleltethető a demencia kialakulása, illetve lassítható, ha már kialakult. A már kialakult demenciát visszafordítani nem lehet, a legtöbb, amit tehetünk, az a tünetek késleltetése vagy enyhítése.

Jó hatással van a szívre.
Magas káliumtartalma miatt jótékony hatással van a szívre. A kálium szabályozza a szívmunkát, hiánya gyakran okoz szédülést, valamint szívritmuszavarokat. Kálium hiányában a szív nem képes a megfelelő összehúzódásra, így nem tud elegendő mennyiségű vért juttatni a szövetekbe. A cékla vagy céklalé rendszeres fogyasztásával támogathatjuk szívünk működését, szívbetegség vagy magas vérnyomás esetén javasolt naponta 2x1-2dl céklalé elfogyasztása.

Vitaminok a céklában:
A céklalé nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folátot és egyéb ásványi anyagokat. Kálium mellett a következő ásványi anyagok találhatók meg benne nagy mennyiségben: kálcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
A céklalé elég erős ital, ezért kis mennyiség (napi 2x1-2 dl) is elég belőle.

Ne ijedjünk meg, ha a céklában található betain festékanyag vörösre színezi a vizeletet és székletet, teljesen ártalmatlan és megszokott jelenség. 

Raktáron: 103 db
1 774 Ft

A Bauer piros grapefruitllé friss gyümölcsből készült. Íze gyümölcsös aromájú, nagyon száraz, savanykás, enyhén kesernyés. A gyümölcsök általában simák, piros bőr és hús jellemzi. Körülbelül 2 kg gyümölcs friss levéből készül 1 palack lé. Felbontás előtt rázza fel az üveget!

Immunrendszerünk téli karbantartásakor már a fentiek miatt sem nélkülözhető,de egyéb kedvező tulajdonsága miatt a tavasz beköszöntével is érdemes fogyasztani. Már korábban is ismert volt, hogy fokozza néhány általános használatban lévő gyógyszer, így vérnyomáscsökkentő szer, nyugtató, immunszupressziós szer hatását, de egyes szakértők szerint önmagában is gyógyító hatással bír.


Nagy mennyiségben pektint tartalmaz, amely serkenti az egészséges bélsejtek termelését, és védi a bél nyálkahártyáját. A rostos, lédús grapefruit segíti kipucolni a beleket is.


Likopin található benne, ez egy karotinoid pigment, amely a gyümölcs piros színének kialakulásáért felelős. Felveszi a harcot többek között a tumorok kialakulásáért felelős szabadgyökökkel.


Flavonoidokat tartalmaz, ezek segítenek legyőzni a fertőzéseket és megvédeni a szervezetet a betegségektől. Immunerősítő hatásának köszönhetően kiváló gyümölcs járványok, téli megfázások idején.
Vitamin- és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Már önmagában ezért érdemes fogyasztani: gazdag C-vitaminban, káliumban és magnéziumban, valamint komplex B-vitaminokban. Az ásványi anyagok esetén pedig a vas-, kálcium-, réz- és foszfortartalma kiemelkedő.


A rózsaszín és piros grapfruitban jelentős mennyiségű béta-karotin található, amely az egészséges szemekért, és a látás javításáért felelős. Ha sokszor érzed úgy, hogy fáradtak a szemeid, akkor már napi egy grapefruit is sokat segíthet szemeid egészségének megőrzésében.


Bizonyítottan hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, ez különösen azoknak fontos, akik szív- és érrendszeri problémákkal küszködnek.


A C-vitamin hozzájárul a fogíny és fog problémáinak csökkentéséhez. Ha előfordul, hogy fogmosás közben vérzik az ínyed, akkor ennek a gyümölcsnek a fogyasztása jó hatással lehet.


Csökkenti a kálciumos vesekövek kialakulásának kockázatát azáltal, hogy növeli a vizelet pH-értékét. Ha volt már veseköved, vagy nagyon sok kálciumot fogyasztasz, akkor a grapefruit ideális lehet számodra.

Fogyókúra és tisztítókúra
Hasznát veszik például fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a felesleges kilókkal való küzdelmet. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.


A máj méregtelenítő szerepe köztudott, nos a grapefruit májtisztító hatását is kiemelik a természetgyógyászok, mégpedig a nem mindenki által kedvelt kesernyés íznek tulajdonítva azt. A máj megtisztításával a káliumban dús gyümölcs a vérünket is megszabadítja a lerakódástól. A savas vért lúgosabbá teszi, így az egész szervezet a gyógyulás útjára lép. A citrancs hat a szív működésére, a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik.


A grapefruit bioflavonjai között hesperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a héja alatt vannak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Ezeknek az ereknek a károsodása, eldugulása először a veséken érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.


Csakúgy, mint a görögdinnye, nagy mennyiségű vizet tartalmaz, ami eltelít és rosttartalma miatt szinte átmossa a szervezetet. Ha nehezedre esik elegendő vizet inni nap mint nap, akkor ez a gyümölcs segíthet a hidratálásban.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 12 db
2 153 Ft

A Bauer gránátalmalé 100%-os, koncentrátumból készített gyümölcslé. Az íze kellemesen fanyar, enyhén gyümölcsös, kesernyés utóízzel. A Bauer gránátalmalé nem tartalmaz tartósítószert és színezékeket. A gránátalmának számos természetgyógyászati alkalmazási lehetőséget tulajdonítanak és egyben egy finom ital. A gránátalma termékenységi szimbólum és szimbóluma a természet gazdagságának.
A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van. A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az előzetes laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását.


Fontos szerepe van a súlykontrollban.
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalória van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


Jó hatással van a szív- és érrendszerre.

Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása.
Hipertóniás betegeket figyeltek meg, akik szintén két héten át napi szinten fogyasztottak gránátalma levet. A vizsgálat kimutatta, hogy a betegek vérnyomása csökkent azáltal, hogy a gránátalma meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését. A gyümölcs levének fogyasztása, ezenkívül gátolja a vírusos fertőzések kialakulását, valamint a gyümölcs magjából készült kivonat antibakteriális hatást fejt ki.


Biztosítja a létfontosságú C-vitamin és K-vitamin szükséges adagját.
A gránátalma jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek. Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is.


Fontos szerepe lehet a rák megelőzésében.
Olyan erős antioxidánsok, hogy a polifenolok javíthatják az egészséges sejtek túlélését, valamit a rákos sejtek halálát is képesek előidézni, ezenfelül megakadályozzák a tumorok növekedését és átterjedését. Az antocianinok gyulladáscsökkentő, antivirális és anti mikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.


Egyéb hatások.
A gránátalma metabolitjainak köszönhetően javítja a prosztata, a vastagbél és a bél szöveteit az egerek testében, ami igazolja a gyümölcslé vagy a gyümölcsből készült kivonatok hatékonyságát a különböző betegségekkel szemben. A gránátalma hatékonynak bizonyult a következő betegségekkel szemben: prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, rhinovírus fertőzés, nátha, oxidatív stressz, atherosclerosis, koszorúér betegségek, agysérülés (csecsemőknél), vesebetegségek.
Vitamintartalma révén gyorsítja a sebek gyógyulását, támogatja a növésben lévő szervezetet és a testi szövetek regenerációjában is segít. Nélkülözhetetlen az erős csontozat, porcok és fogazat kialakulásában. 3dl gránátalma a napi C-vitamin szükségletnek 10-12%-át fedezi.
A gránátalma remek választás, ha nassolni támad kedvünk. Édes íze révén kielégíti az édesség iránti vágyat, azonban kevés kalóriát és rengeteg hasznos és egészséges tápanyagot, vitamint, rostot és ásványi anyagot tartalmaz.

Rendkívül ízletes reggeli vagy uzsonna készíthető a gránátalma akár friss, akár koncentrált levéből úgy is, ha joghurthoz vagy müzlihez keverjük hozzá.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 12 db
1 956 Ft

A feketeribizli nektár aromás ízű, savanykás ital. Köszönhetően a gyengéd nektárkészítésnek és a körültekintő palackozásnak, minden üveg egy darab csapdába esett természet.

Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva. Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.
Jelentős a kálcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsír szintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását.
Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a fekete ribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.
A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják, de készítenek szörpöt, gyümölcslevet, cukorkát, a szárított gyümölcsből teát is.
A napozást kedvelők karotintartalma miatt bőven fogyasszanak belőle, mert segíti a bőrvédő melanin képződését.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 4 db
1 995 Ft

 

A mangó húsa világos aranybarna, és finom édes, mint a sárgabarack vagy az ananász. Az íze az optimális érettségnél történő betakarításnak köszönhetően nagyon kellemes.

A mangó jótékony hatással van egészségünkre.
Megelőzi a rák kialakulását: a mangó tele van antioxidánsokkal, amelyek megelőzhetik a mell-, prosztata- és végbélrák, valamint a leukémiák kialakulását.


Javítja a látást: mivel a mangónak magas az A-vitamin tartalma, ezért hozzájárul a szem egészségéhez.


Rostok és C-vitamin: a mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet.


Semlegesíti a szervezet lúgosságát: ez a gyümölcs segít kiegyensúlyozni és semlegesíteni az emberi szervezetben található lúgos vegyületeket, mivel olyan anyagokat tartalmaz, mint az almasav, a borkősav, valamint nagy mennyiségben citromsavat is.


Serkenti az anyagcserét: mivel gazdag rostokban. A rostok hozzájárulnak a megfelelő bélmozgásokhoz, ezzel pedig serkentik az anyagcserét.


Erősíti az immunrendszert: 25 féle karotinoidot tartalmaz, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, ami hozzájárul az egészséges immunrendszer fenntartásához.


Gazdag antioxidánsokban: így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását.


Növeli a termékenységet: sok folsavat tartalmaz, ami növeli a termékenységet. A B-vitamin és folsav hiány okozhat ugyanis a nőknél vetélést.


Ásványi anyagok: olyan anyagok találhatóak, mint a réz, szelén, cink és kálium, amelyek a szervezet általános egészségéért felelnek és a hiányuk egészségügyi problémákhoz vezethet.


E-vitamin: gazdag E-vitaminban, amely növeli a szexuális vágyat.

Csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A mangó természetes cukrokat tartalmaz (gyümölcsönként közel 31 grammnyi cukrot), de ugyanakkor alacsony a glikémiás tartalma, vagyis nincs hatással a vércukor szintjére.


A mangó megelőzi az agyvérzést, mivel szabályozza a vér homocisztein szintjét, ami máskülönben káros lenne a vérerekre és koszorúér-elzáródást vagy agyvérzést is okozhatna.


A mangó nem csak nagyon finom, de a bőrrel is csodákat művel, mivel antioxidánsokat és részben C-vitamint tartalmaz, amitől a bőr egészséges és ragyogó lesz. A mangót gyakran használják arcpakolások és bőrradírok hozzávalójaként, csökkenti a sötét foltokat, szépséghibákat és pattanásokat, így természetesen ragyogóvá teszi a bőrt. A gyümölcsben lévő A-vitamin és béta-karotin helyreállítja, megfiatalítja és revitalizálja a bőrt, valamint szép fényessé is teszi. A mangó rendszeres fogyasztása által a bőr szép és sima lesz.
Öregedés gátló hatás: az antioxidánsok késleltetik a bőröregedés jeleinek kialakulását és a bőrpigmentáció megjelenését. Továbbá védik a bőrt a káros szabadgyökök ellen, amely a bőrrákért felelősek.


A mangó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek táplálják a hajat és serkentik a hajnövekedést.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 12 db
1 403 Ft

 

A Bauer bio szilva nektár kellemes sűrű  ízű, mintha beleharapna egy friss szilvába. Kiváló C-vitaminforrás és hatékony antioxidáns.

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben, ezért fogyasztásával óvatosan kell bánni.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
A 85 százalékban vízből álló apró gyümölcs kiváló szomjoltó, miközben a héjában található cellulóznak, és rostos húsának köszönhetően közismert vizelethajtó. Napi egy-két dl szilvalé átmozgatja a beleket, és a salakanyag kipucolásával méregteleníti a szervezetet.
Vigyázzunk vele, ha diétázunk, vagy ki kell számítanunk a napi cukorbevitelt, mert nagyon magas a cukortartalma.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 5 db
2 140 Ft

 

A guava nagyon egészséges egzotikus gyümölcs, tele vitaminnal és mikroelemekkel. Kissé fanyar, de nagyon kellemes ízű aromás ital. A guava első ízlelésre kissé savanykás, de alapvetően a trópusi gyümölcsökre jellemző íz kavalkádot hordozza.


Szereted, ha egy gyümölcs mindamellett, hogy finom, rengeteg jótékony hatással is van szervezeted működésére? Vágysz újabb, izgalmasabb, különlegesebb ízekre? Akkor itt az ideje, hogy megkóstold az egzotikus guavát.
A guava nemcsak gyümölcs, hanem gyógynövény is, hiszen sok vitamint és a szervezet számára, más hasznos anyagot tartalmaz.

A gyümölcsben van A- és C-vitamin (C-vitamin 350%-át biztosítja az ajánlott napi bevitelének). Mindkét vitamin antioxidánsnak számít. Ami egy nagyon jó hír azoknak, akik rendszeresen fogyasztják, hiszen a C-vitaminnak immunrendszer-erősítő hatása is ismeretes.

A gyümölcs tartalmaz még B3- és B6-vitamint is, illetve magnéziumot, amelyek együttesen javítják az agy vérellátását és biztosítják az idegrendszer kiegyensúlyozott működését.

A guava folsavban is rendkívül gazdag, így állapotos nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hiszen a folsavhiány akár még születési rendellenességet is okozhat.


A guava polifenol vegyületeket és karotinoidot is tartalmaz, amelyek a bőr öregedési folyamatait képesek lelassítani, illetve az egészségét képesek biztosítani.

A gyümölcs diabétesz ellen is kiváló, mert rendkívül alacsony a glikémiás indexe.


A vérnyomásra is kedvező hatást gyakorol, vagyis csökkenteni képes azt, illetve csökkenti az úgynevezett „rossz koleszterin” szintjét is a vérben.


Magas rost és káliumtartalma jót tesz az emésztésnek, csökkenti a vérnyomást és stabilizálja a test elektrolit szintjét is.

A kálium még a szívműködésre is jó hatással van, csökkenti a stroke, a vesekő és a csontritkulás kialakulásának kockázatát is.

Magas rosttartalma sokáig teltségérzetet okoz, ezért a fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlott.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR HÁZHOZSZÁLLÍTÁSKOR CSAK TÖRÉKENY ÁRU BIZTOSÍTÁSSAL KIEGÉSZÍTETT SZÁLLÍTÁSI MÓDOT LEHET KIVÁLASZTANI!

Raktáron: 5 db
1 502 Ft
107termék 130