Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bio Aszalvány

3termék 13
20
Bioking Bio bogyós mix fagyasztva szárított 40g
20
Bioking Bio bogyós mix fagyasztva szárított 40g

Akciós termék lejárati ideje: 2025.07.31

A Bio bogyós gyümölcs keveréket fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 750g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva.


A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 5 db
4 761 Ft 
3 810 Ft
Kezdete: 2025.02.04 A készlet erejéig!
20
Bioking Bio eper fagyasztva szárított 40g
20
Bioking Bio eper fagyasztva szárított 40g

Akciós termék lejárati ideje: 2025.09.30

A Bio Eper fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. Szárítás előtt szeletelik. 100g termék előállításához 700g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva is.

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a

vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 5 db
5 696 Ft 
4 553 Ft
Kezdete: 2025.02.04 A készlet erejéig!
20
Bioking Bio málna fagyasztva szárított 40g
20
Bioking Bio málna fagyasztva szárított 40g

Akciós termék lejárati ideje: 2025.12.31

A Bio Málna fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 600g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva is.Nyomokban tartalmazhat glutént, diót, szóját, szezámot.

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 5 db
5 390 Ft 
4 318 Ft
Kezdete: 2025.02.04 A készlet erejéig!