Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Gyümölcslevek és nektárok

8termék 18

 

Multivitaminlé.Gyümölcsökkel telt, harmonikus ízvilág. Remek vitaminforrás.

 

Almalé: A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint, az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának.


Narancslé: Csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.

Őszibaracklé: Antioxidáns hatásának köszönhetően nem csupán a betegségek elleni védekezésben segít, de bőrödet is hidratálja, és megóvja a káros környezeti hatásokkal szemben.
A bőröd szépítésén kívül az őszibarack hajad és körmöd egészségét is óvja. Magas szelén- és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, valamint erősíti azokat. 


Citromlé: A citrom gazdag C-vitamin forrás. A C-vitamin erősíti az immunrendszert és a megfázással szembeni ellenálló-képességet. Ezen kívül flavonoidokat is tartalmaz, amelyek segítik a szervezetet a vírusok elleni harcban és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradjon.


Ananászlé: Emésztést gyorsító hatása révén gyorsabban ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is.


Mandarinlé: Magas C-vitamin és egyéb ásványi anyag tartalma miatt erősíti az immunrendszert, vitalizál. A benne található sok-sok A-vitamin gyulladáscsökkentő. Többek között magas rost tartalma miatt is jótékonyan hat az emésztésre, májtisztító hatású, sőt a hasmenés ellen is ajánlott. Csökkenti a koleszterin szintet, ugyanakkor támogatja az erek, vénák helyes működését, meggátolja a vérrögképződést, sőt a szívműködést is segíti. Baktérium- és vírusölő hatású.

Körtelé: Emésztési zavarok és torokfájás megszüntetése, a csontritkulás tüneteinek enyhítése, méregtelenítés: többek között ezekben az esetekben számíthatunk a körte jótékony hatásaira.


Banán: Bár a banán cukortartalma magas, nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan gyorsan emeli meg a vércukorszintet, köszönhetően a benne található élelmi rostoknak. A rostok nélkülözhetetlenek az egészséges bélműködéshez, hiszen szabályozzák, hogy mennyire gyorsan halad át az étel a bélrendszeren.


Guava:A trópusok almájának is nevezik. Rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, ráadásul igen magas az antioxidáns hatásáról ismert likopintartalma is. Ezáltal fokozza az immunrendszer működését, és sok helyütt a rák kiegészítő kezelésére is alkalmasnak tartják.


Mangó: Magas B-vitamin- tartalmánál fogva ideális stressz elleni orvosság, ráadásul görcsoldó hatású is. Akit fájdalmas menstruáció gyötör, néhány nappal a vérzés kezdete előtt fogjon mangókúrába, igyon meg mindennap egy pohár mangólevet. Magas bétakarotin- tartamának köszönhetően az egyik legjelentősebb A-vitamin-forrás - megvéd a leégés következményeitől és szabadgyökfogó tulajdonságú.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 2 db
1 434 Ft

 

Bauer Maracuja nektár markáns, savanyú-aromás íze nagyon kellemes. Tejalapú koktélok kiváló összetevője.


A maracuja nem más, mint a golgotavirág termése. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ennek köszönhetően rendszeres fogyasztása kiválóan erősíti az immunrendszert. Ősszel és télen kifejezetten jó szolgálatot tehet a maracuja fogyasztása, hiszen a megfázás és az influenza ellen is kiválóan véd a magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Sok benne még az A-és B- vitamin, valamint a vas és a kálium.


A maracuja nem csak az asztmára gyakorol rendkívül jó hatást, hanem a magas vérnyomásra és a görcsökre is mivel több különféle flavonoidot és alkaloidot is tartalmaz.


A gyümölcs húsában lévő enzimek elősegítik az emésztőrendszer egészséges működését, nyugtató hatása már évszázadok óta ismert.


A gyümölcs leve hatásosan kezeli az alvási nehézségekben szenvedők panaszait, de jelentősen csökkenti a szorongásos betegek tüneteit is.


Egy fárasztó nap után, ha nehezebben tudunk elaludni, e gyümölcs fogyasztásával ezen könnyen segíthetünk.


Napjainkban a rákmegelőzés és- gyógyítás területén értek el sikereket. A gyümölcs olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek megbénítani azokat az enzimeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a rákos sejtek bejussanak az érpályába és a nyirokkeringésbe. Daganatos betegségek esetén tehát, kifejezetten ajánlott maracujából készített kivonatot alkalmazni.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 5 db
2 159 Ft

Az acerola a természetes C-vitamin csoda. Az acerola cseresznye Brazíliából származik, íze krémes, nagyon gyümölcsös. Az acerola cseresznye gyümölcse a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs. 100 ml Bauer acerola nektár 500 mg C-vitamint tartalmaz.

A C-vitaminnak az acerola a legjobb forrása. Ez a cseresznyéhez hasonló gyümölcs igazi szuperélelmiszer, számtalan egészségügyi probléma megoldásában és megelőzősében lehet a segítségünkre. És még az íze is kitűnő! Ha C-vitamin beviteléről van szó, nincsen jobb megoldás, mint az acerola. Ebben az apró gyümölcsben található ugyanis a harmadik legtöbb természetes C-vitamin. Érdekesség, hogy részben savanykás ízét, és így nevét is (az acerola spanyolul savanyút jelent) ennek köszönheti.

Igazi szuperélelmiszer

Amellett hogy óriási a C-vitamin tartalma  az  A-vitamin, 100 gramm acerola elfogyasztásával a napi szükséges mennyiség 15 százalékához hozzájuthatunk. Ugyanez a szám a folát (B9-vitamin), a riboflavin (B2-vitamin) és a pantoténsav (B5-vitamin) esetében 3 százalék, ezeken kívül B1- és B3-vitamint is tartalmaz. Gazdag rézben, káliumban és magnéziumban, található benne cink, foszfor és vas.
Az acerola bőségesen tartalmaz antioxidáns polifenolokat, így bioflavoinokat, az enyhe kesernyés ízért felelős tanninokat, valamint a gyümölcs színét adó antocianinokat. Ezek a gyümölcs húsában lévő anyagok, az A-vitaminnal és a C-vitaminnal „összedolgozva” képesek megsemmisíteni a korai sejtöregedést, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és daganatokat okozó szabad gyököket. 

Acerola jótékony hatásai a szervezetre:

Antioxidáns hatás: mielőtt a többi jótékony tulajdonságára kitérnénk, ejtsünk még néhány szót az acerola antioxidánsainak hatásairól, amit a rekordmennyiségű C-vitamin és a polifenolok egyedi keverékének köszönhet. Nemcsak a szabad gyökök ellen hatásos, és így csökkenti a gyulladásos-, daganatos- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint hozzájárul a gyógyulásukhoz, hanem más egészségvédő hatásai is vannak. A benne lévő antioxidánsok valósággal felpörgetik az immunrendszert, jelentősen javítják testünk ellenálló-képességét. Ha a járványos, téli időszakban naponta fogyasztunk acerolát, sokkal kisebb eséllyel betegszünk meg a szezonális náthában, megfázásban vagy influenzában, általában a légúti megbetegedésekben.
Utóbbi az allergiákra is igaz, a tünetek enyhítése és kialakulásuk megelőzése egyaránt ott van az acerola jótékony hatásai között.

Gyorsítja a gyógyulást: az acerola rendszeres fogyasztásával hamarabb kilábalunk a betegségekből, javul a szervezet természetes regenerációja. Mivel remek fertőtlenítő, és valódi „vitamingyár”, nagyszerűen alkalmazható műtéti beavatkozások előtt, és a lábadozás idején egyaránt.  

Vérszegénység ellen: a kiugróan magas C-vitamin-tartalom segíti a növényi élelmiszerekben lévő vas hasznosulását. Ezáltal az acerola kifejezetten ajánlott a vérszegényeknek, illetve a vegánoknak és vegetáriánusoknak.

Fertőtlenít és gyulladás gátló: hála különleges összetevőinek és azok arányának, az acerola remek fertőtlenítő. Ezt a hatását főként a légúti és a húgyúti megbetegedések esetében fejti ki. Ha „csak” öblögetésre vagy gargalizálásra használjuk, segítségével megszüntethetők a különféle szájüregi gyulladások, mint az afta vagy az ínygyulladás.

Védi az ereket: összetevői erősítik az érfalakat, valamint hozzájárulnak a triglicerid- és az koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal segítenek megelőzni, és kezelni az érrendszeri problémákat, beleértve a szívbetegségeket, valamint az érszűkületet. Szívvédő hatását erősíti magas káliumtartalma és antioxidánsai.

Fogyókúrára: magas víztartalmának köszönhetően hamar teltségérzetet okoz, és szervezetünket, energiaszintünket is pillanatok alatt felturbózza, ezzel is támogatja a különféle fogyókúrák sikerét.

Kíméletes vízhajtó: segít eltávolítani a fáradt, elnehezült végtagokból a felesleges vizet, kiváló ellenszere a dagadt vádlinak és a felpuffadt bokának. A pangó, sejtközi folyadéktól is megszabadít, ez a tulajdonsága az imént említett fogyókúra hatékonyságához járul hozzá, valamint megelőzi az egyébként nehezen kezelhető, narancsbőr kialakulását. Sőt, a kutatások szerint a rendszeres vízhajtás a petefészek ciszták kockázatát is csökkenti.

Megszépíti a bőrt: a narancsőr elleni harc zászlóshajója, emellett az acerola vitaminjai igazi „anti-age”-ként hatnak, rendszeres bevitelükkel bőrünk feszesebbé, üdébbé válik, körmeink és hajunk visszanyerik fényüket. Fokozhatjuk ezeket a szépészeti hatásokat, ha acerola tartalmú kozmetikai termékeket használunk.

Cukorbetegeknek: szabályozza a vércukorszintet.

Jó megoldás a krónikus, de akár az akut hasmenés megszüntetésére, de a székrekedésre is megoldást jelenthet.
Javítja a látást, B-vitaminjai főként a retinára fejtenek ki pozitív hatást. Az acerola magnézium- és káliumtartalmának hála, megóvhat a kellemetlen izomgörcsöktől, miközben erősíti is az izmokat és az ízületeket. Támogatja az agyműködést, amiben elsősorban magas foszfortartalmának van szerepe. Ha rendszeresen fogyasztjuk, nemcsak fizikai ellenálló-képességünk, de memóriánk is lényegesen javulhat.  

Fokozza a méregtelenítést

Ez az apró kis gyümölcs felerősíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatainak, illetve a különféle méregtelenítő kúrák hatását.
Gazdag rostokban, különösen pektinben, ez az oka annak, hogy fokozza a bélmozgásokat,ez sokat jelent az emésztési- és az ürítési problémák megoldásában. A rostok továbbá hozzájárulnak a belek megtisztításához, és a rossz bélműködéssel járó olyan gyakori panaszok, mint puffadás az émelygés és az alhasi görcsök megszüntetéséhez.
Méregtelenítő hatása kiterjed a májra is, ha túl sok alkoholt iszunk, utána érdemes minél több acerolát fogyasztani. Ilyenkor ügyeljünk a kiszáradásra, és ne feledjük el, hogy az acerola vízhajtó, tehát fokozzuk a folyadékbevitelt.
Bár nem kifejezetten parazitahajtó, éppen béltisztító hatása miatt, az acerola ebben is segítségünkre lehet. Az élősködők egy része a vastagbélben letapadó salakanyagban bújuk meg, ha ezt eltávolítjuk, a paraziták elvesztik élőhelyüket.

Figyelem!A túl sok acerola fogyasztása hasmenést és álmatlanságot okozhat.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
2 252 Ft

A Bauer alma-arónialé 100%-os gyümölcslé, Németországban termesztett gyümölcsökből. A lé íze gyümölcsös, finom almalé egészíti ki a savanyú, de zamatos, aromás arónia gyümölcslevet. A nyers arónia kevésbé alkalmas étkezéshez, de a lé egy igazi felfedezés! A lila-fekete bogyójú arónia, más néven fekete berkenye, jó hatása és kellemes íze miatt egyre többen fogyasztják.

Az aróniának igen magas a gyümölcscukor-, pektin-és csersavtartalma, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő. Kevésbé ismert neve az arónia, magyarul fekete berkenye.

A fekete berkenye kissé fanyar, összehúzó ízzel rendelkezik, ezért is keverik össze finom almalével.

A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve megelőző hatását kell kiemelnünk, de rendkívül hatékony kiegészítő kezelést jelent a cukorbetegek számára is.

Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, hogy a legtöbb „népnyomorító és pusztító” civilizációs betegséget (szívinfarktus, rák, cukorbetegség, keringési betegségek, anyagcsere-betegségek) a gyulladásos folyamatok indukálják. A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol-és flavonoidtartalma megköti a gyulladás gátló markereket.Ezen kívül blokkolja azt az enzimet, amely annak a savnak a képződéséhez vezetne, ami mindenfajta gyulladás előidézője.

 

Oroszországban a népi gyógyászat hosszú idők óta sok mindenre ható házi szerként használta a fekete berkenyének a levét. Elsősorban bél- és bőrbetegségek, húgyúti fertőzések és magas vérnyomás esetén alkalmazták. Már az 1950-es években intenzív kutatások folytak a fekete berkenyével, mert nem csak az derült ki, hogy segít eltávolítani a szervezetből a nehézfém-szennyeződéseket, hanem a sugársérült betegekre is kiváló gyógyító hatással volt leve.

 

Sikeres klinikai felhasználását a következő kórképekben dokumentáltak:

Bélbetegségek, savhiányos gyomorhurut, máj-és epebetegségek, bőrbetegségek, allergiás tünetképek, cukorbetegség, gyermekbetegségek (skarlát, kanyaró), magas vérnyomás és minden egyéb szív-, ér megbetegedés, véralvadási zavarok, trombózisok, húgyúti fertőzések, pajzsmirigykórképek, kemoterápiás kezelésben lévő betegek állapot- és életminőség javítása, vaksággal fenyegető szemvízgyulladás.

 

Összegezve az elmúlt évtizedek tapasztalatait, le lehet szögezni azt, hogy ez a rendkívül magas tápértékű vadgyümölcs nem véletlenül került az orvosi figyelem középpontjába. Gyógyító értékét magas P-vitamin (flavonoid), vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin tartalmának, zsírban oldódó A-, E- és K-vitamin provitamin-tartalmának és összességében kiemelkedően magas, a sejteket a pusztulástól védő szabadgyök-fogó kapacitásának köszönheti.

 

Milyen betegségekben segíthet a fekete berkenye?

  •  Hatékonyan csökkenti a gyakori vizelési ingerrel és fájdalommal járó gyulladásokat. Megelőzi az E.coli baktérium okozta fertőzés kialakulását.
  •  A fekete berkenye hasznos a keringési rendszer számára is, mivel hatóanyagai csökkentik a gyulladásokat, magas antioxidáns tartalmával védi a szívet és az ereket a sejtkárosodástól, csökkenti a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet.
  •  A fekete berkenye antioxidánsai védik a gyomrot. Segítségével kezelhetők a gyomorproblémák, mint a gyomorfekély vagy a hasmenés.
  •  Harcol a baktériumok és a vírusok ellen is a fekete berkenye, fokozza a szervezet ellenálló képességét. Aki rendszeresen fogyaszt fekete berkenyét, annak a megfázás és az influenza nem jelent gondot.
  •  Kutatások kimutatták, hogy a fekete berkenye nem emeli meg a vércukorszintet, sőt. Fogyasztása csökkenti a cukorbetegség szövődményeinek kockázatát is, ezért a betegség megelőzéséhez és kezeléséhez egyaránt érdemes fogyasztani.
  •  A gyulladások megszüntetésével a fekete berkenye csökkenti a krónikus betegségek (cukor-, szívbetegség, ízületi gyulladás) kockázatát.
  •  Rákmegelőzésben a kutatások elsősorban vastagbélrák elleni hatékonyságát mutatták ki.
  •  Hatékony gyógyhatása a szem védelmében is. Magas béta-karotin tartalma miatt a fekete berkenye védi a szem egészségét, csökkenti a szürkehályog kockázatát. A zeaxantin és a lutein révén megelőzi a makula degenerációt és szemgyulladás ellen is hatékony.
  • BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

 

Raktáron: 5 db
1 364 Ft

Amiben biztosan a meggylé vezet a többi gyümölcslével szemben, az a szomjoltó hatás: savanykás ízének köszönhetően kiváló választás 30°C fok feletti hőségben, amellett hogy kiváló vitamin- és antioxidáns-forrás is.

Ezenkívül a benne lévő szerves savak serkentik a veseműködést, továbbá pozitív hatással vannak az erekre, keringési rendszerre is.

Antioxidáns-bomba

Már mély bordó színe is árulkodik róla, hogy a gyümölcs antocianidokban rendkívül gazdag. Ezek a festékanyagok biztos antioxidáns-források, így eredményesen veszik fel a harcot a szabadgyökökkel.

Szívvédő, gyulladáscsökkentő

A meggyfogyasztás mérsékli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Az Arizonai Egyetem, a Michigani Egyetem és a Brunswick Laboratórium közös kutatásának eredménye rámutatott, hogy már napi két és fél deciliter 100%-os meggylé fogyasztásával megelőzhető a későbbi szívbetegség kialakulása. Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is.  A rendszeres meggylé fogyasztás 65%-kal csökkentheti a szívbetegségek kialakulását.

Rákellenes meggy

A meggy jótékony hatású antioxidáns vegyületei felveszik a harcot a szervezetet támadó káros szabadgyökökkel is. Az említett kutatás arra is rávilágított, hogy akár egyetlen marék savanykás gyümölcs is tízezres oxigéngyök-elnyelő kapacitással bír. Ez a tulajdonsága pedig jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy fogyasztásának köszönhetően csökken a daganatok kialakulásának kockázata.

Méregteleníts! Emésztésserkentő, salaktalanító!

A meggyben megtalálható a B-vitaminok összes fajtája. Ennek, valamint magas élelmirost-tartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatással bír. Fogyasztása erősen javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Nem csupán a salaktalanításban segít, de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is, így akár fogyókúra során is segítséget jelenthet. Ez a tulajdonsága a szív és az érrendszer számára is előnyös, de a szervezetben felgyülemlett felesleges vízmennyiség eltávolítása a májadat és vesédet is tehermentesítheti.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 3 db
1 502 Ft

A sárgabarackban található antioxidánsok segítenek a szervezetnek megküzdeni a környezeti toxinok és a napsugárzás káros hatásaival, és a szem egészségére is jó hatással vannak. Utóbbi annak köszönhető, hogy a gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely serkenti a szem vérkeringését, ezáltal segít meggátolni a makuladegenerációt.

Jót tesz a szívnek

Sok benne a C-vitamin, kutatások szerint pedig azok az emberek, akik sok C-vitaminban dús ételt esznek, kevésbé hajlamosak a szívbetegségre. Magas rosttartalma pedig segít eltávolítani a felesleges koleszterint, ami az artériák egészségére gyakorol jótékony hatást.

Hidratál

A sárgabarack káliumtartalma segít a folyadékháztartás és a vérnyomás szabályozásában egyaránt. 

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 3 db
1 754 Ft

A béta-karotin felelős a szemek egészségéért, az őszibarackban pedig nagy mennyiségben található, A- és C-vitamin mellett. A barack rendszeres fogyasztása javítja a látást a test vérkeringésének növelésével.A béta-karotin a retinákat is táplálja és védi a szabadgyökök káros hatásaitól, valamint megelőzi a hályogképződést és az időskori sárgafolt sorvadást is.(AMD)

Javítja a bőr egészségét
Az őszibarack gazdag A- és C-vitaminforrás, amelyek fontosak a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez. Az A-vitamin nedvesen tartja a bőrt, ezzel javítja a textúráját, valamint puhává és rugalmassá teszi. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely megvédi a bőrt a szabadgyököktől.

Segít megtartani a testsúlyt
Az őszibarackban nincs zsír, magas cukorszintje természetes, így nincs káros hatással az egészségre. Aki fogyókúrázik, annak jól jön ez a gyümölcs, hogy így elkerülje a nagy zsírtartalmú, feldolgozott harapnivalókat.

Megelőzi a rákot
Az őszibarack antioxidánsokban gazdag, ezzel meggátolja a rákos sejtek növekedését. Elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és a szájüregi rák ellen tartják hatékonynak. Az őszibarackban lévő fenolsavak, név szerint a klorogénsav és a neoklorogénsav, megállítják a mellráksejtek növekedését anélkül, hogy kárt tennének az egészséges sejtekben.

Szabályozza a koleszterinszintet
Az őszibarack rendszeres fogyasztása segít szabályozni a magas koleszterintet, fontos szerepet játszik a cukorbetegség és szívbetegségek megelőzésében. Ez főként annak köszönhető, hogy a barackban olyan fenolos vegyületek vannak, amelyek megelőzik az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL), a „rossz koleszterin” oxidációját. A béta-karotinban gazdag ételek, így az őszibarack is csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Javítja a szív- és érrendszer egészségét
Az őszibarackban található antioxidánsok jót tesznek a szívnek, mert elpusztítják a szabadgyököket, amelyek láncreakciókat indítanak a szervezetben és károsítják vagy megölik a sejteket. A barackban olyan bioaktív összetevők is vannak, amelyek segítenek legyőzni a metabolikus szindrómát, az olyan kockázati tényezők kombinációját, amelyek gyulladásokat, elhízást és szívbetegségeket okoznak.Az őszibarackban más tápanyagok is vannak, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét azzal, hogy csökkentik a koleszterinszintet és javítják a vérkeringést. Az őszibarack rendszeres fogyasztása megvéd a stroke és a szívroham ellen.

Javítja az emésztőrendszer egészségét
Az őszibarack fogyasztása a magas rost- és káliumtartalmának köszönhetően segít kiüríteni a méreganyagokat a vastagbélből, a vesékből, a gyomorból és a májból.A sok rost kiszorítja a felesleges méreganyagokat a vastagbélből, a magas káliumtartalom pedig csökkenti a vesebetegségek és a fekélyek kialakulásának esélyét. Az őszibarack könnyen emészthető, így általában nem okoz semmilyen problémát a gyomornak sem.

Szabályozza a vérnyomást
Az őszibarackban sok kálium és kevés nátrium van, ezzel elősegíti a vérnyomás egészséges szinten tartását. A kálium a nátriummal összedolgozva szabályozza a test vízszintjét és segít normalizálni a vérnyomást.
Az őszibarackban magnézium, foszfor, cink, réz, mangán, vas és kalcium is van, amelyek támogatják a vörösvérsejtek képződését.

Védelmet nyújt a vérszegénység ellen
Azoknak, akik vashiányos vérszegénységben szenvednek, több vastartalmú ételt kell fogyasztaniuk. A vas elősegíti a hemoglobin termelődését, ezzel minimalizálva és megelőzve a vérszegénységet. Az őszibarack a sok vason kívül C-vitamint is tartalmaz, amely segíti a vas felszívódását.

Csökkenti a gyulladásokat
Az őszibarack kiváló gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A dietetikusok a barack rendszeres fogyasztását ajánlják a köszvényben vagy reumában szenvedő betegeknek. Az őszibarack magas A-vitamin tartalma segít kezelni a reumát, az enyhe hashajtó hatása pedig csökkenti a gyulladásokat – a reuma és a köszvény egyik fő tünetét.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
1 684 Ft

1. Kiváló lúgosító ital
2. Tele van C-,és B6-vitaminnal
3. Jó hatással van az emésztőrendszerre
4. Segít a csontok szilárdságának megőrzésében
5. Erősíti a fogínyt
6. Termékenységfokozó
7. Szemproblémákra jó megoldás
8. Alacsony kalóriatartalmú
9. Remek gyulladáscsökkentő
10. Javítja a vérkeringést

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
1 721 Ft