Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bioking Bio bogyós mix fagyasztva szárított 40g
Bioking Bio bogyós mix fagyasztva szárított 40g
4 761 Ft

Bioking Bio bogyós mix fagyasztva szárított 40g

 

A Bio bogyós gyümölcs keveréket fagyasztva szárítással minőségi, teljes értékű gyümölcsökből állítják elő. 100g termék előállításához 750g friss gyümölcsre van szükség. A fagyasztva szárítás egy kíméletes tartósítási mód, mely a gyümölcs víztartalmát vonja ki, megőrizve a gyümölcs külső állagát, és értékes belső tulajdonságait.
Felhasználható müzlikhez, fagylaltokhoz, desszertekhez, joghurthoz, gyümölcssalátához, gyümölcsturmixhoz, sütemények díszítésére és csemegeként fogyasztva.


A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hő vesztésével jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat.
Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintánkban. Eközben a rendszerrel hőt közölnek, a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát.
Ha a liofilezett anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, akkor hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ez annak köszönhető, hogy víz hiányában nem élnek meg rajta mikroorganizmusok, és vízmentes közegben az enzimek sem működnek, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.
A fagyasztva szárítás általában nem jár a szárított anyag megkeményedésével vagy zsugorodásával. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.
A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül. A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

EAN
9120013239707
Raktáron :  5 db
4 761 Ft
Részletek

Összetevők: fagyasztva szárított bogyós gyümölcsök* (Eper*, Málna*, Szeder*, Áfonya*, Piros ribizli*) *Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó.Nyomokban tartalmazhat glutént,diót,szóját,szezámot.
Energiatartalom 100g-ban : 1059kJ/253kcal, fehérje: 7,3g; szénhidrát: 38,5g (ebből cukor:38,4g); zsír: 3,6g (ebből telített zsírsav 0,1g), élelmi rost:22,9g, só:<0,1g
Száraz, hűvös, sötét helyen tárolandó. Származási hely: Ausztria. Növények termesztése nem EU.

Adatok
DB/Karton
8
Ft/kg
119031
Cikkszám
60-25-040
Tömeg
40 g/db
Hasonló termékek