Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Vegán

68termék 3160

BAUER Merlot szőlőlé nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

A szőlőtermés magas A-, B-, C-, K-vitamin-, továbbá kálium-, szelén-, biotin-, vas- és folsavtartalma elősegíti a vérképzést, a szervezet önvédelmi képességét, a szellemi és fizikai erőnlét fenntartását.
Nagy víz- és káliumtartalmának köszönhetően jó vízhajtó, méregtelenítő, nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkenti a vér, illetve a vizelet savanyúságát.


A flavonoidok antioxidáns hatása megvédi a szervezetet a szabad gyökök roncsoló hatásától. A vörös és bíbor színű fajta igen gazdag ezekben az egészségmegőrző vegyületekben.

A procianidin megőrzi az erek rugalmasságát, semlegesíti a szabad gyököket, megelőzheti az érelmeszesedést, csökkenti a vérnyomást, gátolja a vérlemezkék összetapadását, a vérrög kialakulását, véd a szívinfarktustól. Gátolja a gyulladás folyamatában résztvevő anyagok képződését, így a hisztamin képződést is, ezáltal mérsékli az allergiás tüneteket.
A quercetin természetes, organikus festőanyag. Megakadályozza a hisztamin és más allergiát, ill. gyulladást okozó anyagok termelődését.

Rákellenes hatású, és jó hatást fejt ki a kardiovaszkuláris rendszerre. Amerikai vizsgálatok szerint a resveratrol lassítja a jó- és rosszindulatú daganatok növekedését, francia kutatók pedig úgy találták, hogy meggátolja annak az enzimnek a képződését, amely szerepet játszik az emlőrák kialakulásában.


Kozmetikai hatása sem közömbös: lassítja a bőr elöregedési folyamatát.
A flavonoidok csoportjába tartozó fisetin, amellett hogy hátráltatja a daganatképződést,valamint kísérletek szerint javítja a hosszú távú memóriát. A szőlőmag pycnogenolt is tartalmaz, amely erős antioxidáns hatású vegyület. Csökkenti az ízületi fájdalmakat, jó hatással van a szív- és érrendszerre. Oldja a stresszt, mérsékli az allergiát. Nagy valószínűséggel a pycnogenol képes áthatolni a vér-agy gáton, és védi az idegszövetet a káros oxidációs folyamatoktól.


BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

 

Nincs raktáron.

A Bauer rózsaszín grapefruitllé friss gyümölcsből készült. Íze gyümölcsös aromájú, nagyon száraz, savanykás, enyhén kesernyés. A gyümölcsök általában simák, rózsaszín bőr és hús jellemzi. Körülbelül 2 kg gyümölcs friss levéből készül 1 palack lé. Felbontás előtt rázza fel az üveget!

Immunrendszerünk téli karbantartásakor már a fentiek miatt sem nélkülözhető,de egyéb kedvező tulajdonsága miatt a tavasz beköszöntével is érdemes fogyasztani. Már korábban is ismert volt, hogy fokozza néhány általános használatban lévő gyógyszer, így vérnyomáscsökkentő szer, nyugtató, immunszupressziós szer hatását, de egyes szakértők szerint önmagában is gyógyító hatással bír.


Nagy mennyiségben pektint tartalmaz, amely serkenti az egészséges bélsejtek termelését, és védi a bél nyálkahártyáját. A rostos, lédús grapefruit segíti kipucolni a beleket is.


Likopin található benne, ez egy karotinoid pigment, amely a gyümölcs piros színének kialakulásáért felelős. Felveszi a harcot többek között a tumorok kialakulásáért felelős szabadgyökökkel.


Flavonoidokat tartalmaz, ezek segítenek legyőzni a fertőzéseket és megvédeni a szervezetet a betegségektől. Immunerősítő hatásának köszönhetően kiváló gyümölcs járványok, téli megfázások idején.
Vitamin- és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Már önmagában ezért érdemes fogyasztani: gazdag C-vitaminban, káliumban és magnéziumban, valamint komplex B-vitaminokban. Az ásványi anyagok esetén pedig a vas-, kálcium-, réz- és foszfortartalma kiemelkedő.


A rózsaszín és piros grapfruitban jelentős mennyiségű béta-karotin található, amely az egészséges szemekért, és a látás javításáért felelős. Ha sokszor érzed úgy, hogy fáradtak a szemeid, akkor már napi egy grapefruit is sokat segíthet szemeid egészségének megőrzésében.


Bizonyítottan hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, ez különösen azoknak fontos, akik szív- és érrendszeri problémákkal küszködnek.


A C-vitamin hozzájárul a fogíny és fog problémáinak csökkentéséhez. Ha előfordul, hogy fogmosás közben vérzik az ínyed, akkor ennek a gyümölcsnek a fogyasztása jó hatással lehet.


Csökkenti a kálciumos vesekövek kialakulásának kockázatát azáltal, hogy növeli a vizelet pH-értékét. Ha volt már veseköved, vagy nagyon sok kálciumot fogyasztasz, akkor a grapefruit ideális lehet számodra.

Fogyókúra és tisztítókúra
Hasznát veszik például fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a felesleges kilókkal való küzdelmet. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.


A máj méregtelenítő szerepe köztudott, nos a grapefruit májtisztító hatását is kiemelik a természetgyógyászok, mégpedig a nem mindenki által kedvelt kesernyés íznek tulajdonítva azt. A máj megtisztításával a káliumban dús gyümölcs a vérünket is megszabadítja a lerakódástól. A savas vért lúgosabbá teszi, így az egész szervezet a gyógyulás útjára lép. A citrancs hat a szív működésére, a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik.


A grapefruit bioflavonjai között hesperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a héja alatt vannak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Ezeknek az ereknek a károsodása, eldugulása először a veséken érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.


Csakúgy, mint a görögdinnye, nagy mennyiségű vizet tartalmaz, ami eltelít és rosttartalma miatt szinte átmossa a szervezetet. Ha nehezedre esik elegendő vizet inni nap mint nap, akkor ez a gyümölcs segíthet a hidratálásban.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

 

Nincs raktáron.

A feketeribizli nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva.

 

Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.
Jelentős a kálcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsír szintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását.
Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a fekete ribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.
A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják, de készítenek szörpöt, gyümölcslevet, cukorkát, a szárított gyümölcsből teát is.
A napozást kedvelők karotintartalma miatt bőven fogyasszanak belőle, mert segíti a bőrvédő melanin képződését.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

Amiben biztosan a meggylé vezet a többi gyümölcslével szemben, az a szomjoltó hatás: savanykás ízének köszönhetően kiváló választás 30°C fok feletti hőségben, amellett hogy kiváló vitamin- és antioxidáns-forrás is.
Ezenkívül a benne lévő szerves savak serkentik a veseműködést, továbbá pozitív hatással vannak az erekre, keringési rendszerre is.



Antioxidáns-bomba
Már mély bordó színe is árulkodik róla, hogy a gyümölcs antocianidokban rendkívül gazdag. Ezek a festékanyagok biztos antioxidáns-források, így eredményesen veszik fel a harcot a szabadgyökökkel.


Szívvédő, gyulladáscsökkentő
A meggyfogyasztás mérsékli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Kutatások eredménye rámutatott, hogy már napi két és fél deciliter 100%-os meggylé fogyasztásával megelőzhető a későbbi szívbetegség kialakulása. Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres meggylé fogyasztás 65%-kal csökkentheti a szívbetegségek kialakulását.

Rákellenes meggy
A meggy jótékony hatású antioxidáns vegyületei felveszik a harcot a szervezetet támadó káros szabadgyökökkel is. Az említett kutatás arra is rávilágított, hogy akár egyetlen marék savanykás gyümölcs is tízezres oxigéngyök-elnyelő kapacitással bír. Ez a tulajdonsága pedig jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy fogyasztásának köszönhetően csökken a daganatok kialakulásának kockázata.

Méregteleníts! Emésztésserkentő, salaktalanító
A meggyben megtalálható a B-vitaminok összes fajtája. Ennek, valamint magas élelmirost-tartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatással bír. Fogyasztása erősen javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Nem csupán a salaktalanításban segít, de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is, így akár fogyókúra során is segítséget jelenthet. Ez a tulajdonsága a szív és az érrendszer számára is előnyös, de a szervezetben felgyülemlett felesleges vízmennyiség eltávolítása a májadat és vesédet is tehermentesítheti.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

Bauer banánnektár:

Táplálja a bőrt és a hajat.
A banán igazából természetes módon teszi fényessé a bőrödet és a hajadat ugyanis sok A- és E-vitamint tartalmaz, amik a legjobb bőrtápláló vitaminok.
Csökkenti az idegességet.
A banán gazdag káliumban, ami segít csökkenteni a stressz szintjét a szervezetedben. Ez annak köszönhető, hogy a kálium szabályozza a testben a stresszt okozó hormonokat (mint például a kortizolt). Ezenkívül az agyi teljesítményedet is javíthatja, úgyhogy fontos találkozók, dolgozatok és előadások előtt fogyassz banánt, így jobban fogsz tudni koncentrálni a feladatodra.


Segít a fogyásban.
Ezt valószínűleg kevés ember tudja, de a tévhittel ellentétben a banán segít az alakformálásban is. Remekül helyettesítheti a magas kalóriatartalmú rágcsákat, és a cukor utáni sóvárgást is enyhíti. Egy pohár banánnektár nagyjából 30 kalóriát, ezen kívül krómot is tartalmaz, mely ásványi anyag felpörgeti az anyagcserét, ami jótékonyan hat a fogyás beindulására.


Elűzi a migrént.
A banán tökéletes arra, hogy segítségével legyőzd vagy megelőzd a migrént és más típusú fejfájásokat. Kitűnő magnéziumforrás, ettől az ásványi anyagtól pedig egy-kettőre jobban fogod érezni magad. Úgyhogy ha legközelebb egy fejfájás kezdeti tüneteit érzed, fogyassz banánt!


Javítja a látást.
A banán gazdag A-vitaminban, ami segít fenntartani a normális látást, sőt az éjszakai látást még fejleszti is. Szóval, ha nem szereted a répalevet, ami legendás a szemre gyakorolt jótékony hatásairól, a banánlé is nagyszerű alternatíva lehet.


Segít legyőzni a depressziót.
A banán B6-vitaminban és triptofánban (ami egy aminosav) is bővelkedik, így segít a testednek a szerotonin, vagyis a boldogsághormon termelésében, ezáltal javítja a hangulatodat és enyhíti a depressziós tüneteket.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A béta-karotin felelős a szemek egészségéért, az őszibarackban pedig nagy mennyiségben található, A- és C-vitamin mellett. A barack rendszeres fogyasztása javítja a látást a test vérkeringésének növelésével.A béta-karotin a retinákat is táplálja és védi a szabadgyökök káros hatásaitól, valamint megelőzi a hályogképződést és az időskori sárgafolt sorvadást is.(AMD)


Javítja a bőr egészségét
Az őszibarack gazdag A- és C-vitaminforrás, amelyek fontosak a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez. Az A-vitamin nedvesen tartja a bőrt, ezzel javítja a textúráját, valamint puhává és rugalmassá teszi. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely megvédi a bőrt a szabadgyököktől.


Segít megtartani a testsúlyt
Az őszibarackban nincs zsír, magas cukorszintje természetes, így nincs káros hatással az egészségre. Aki fogyókúrázik, annak jól jön ez a gyümölcs, hogy így elkerülje a nagy zsírtartalmú, feldolgozott harapnivalókat.


Megelőzi a rákot
Az őszibarack antioxidánsokban gazdag, ezzel meggátolja a rákos sejtek növekedését. Elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és a szájüregi rák ellen tartják hatékonynak. Az őszibarackban lévő fenolsavak, név szerint a klorogénsav és a neoklorogénsav, megállítják a mellráksejtek növekedését anélkül, hogy kárt tennének az egészséges sejtekben.


Szabályozza a koleszterinszintet
Az őszibarack rendszeres fogyasztása segít szabályozni a magas koleszterintet, fontos szerepet játszik a cukorbetegség és szívbetegségek megelőzésében. Ez főként annak köszönhető, hogy a barackban olyan fenolos vegyületek vannak, amelyek megelőzik az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL), a „rossz koleszterin” oxidációját. A béta-karotinban gazdag ételek, így az őszibarack is csökkenti a vér koleszterinszintjét.


Javítja a szív- és érrendszer egészségét
Az őszibarackban található antioxidánsok jót tesznek a szívnek, mert elpusztítják a szabadgyököket, amelyek láncreakciókat indítanak a szervezetben és károsítják vagy megölik a sejteket. A barackban olyan bioaktív összetevők is vannak, amelyek segítenek legyőzni a metabolikus szindrómát, az olyan kockázati tényezők kombinációját, amelyek gyulladásokat, elhízást és szívbetegségeket okoznak.Az őszibarackban más tápanyagok is vannak, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét azzal, hogy csökkentik a koleszterinszintet és javítják a vérkeringést. Az őszibarack rendszeres fogyasztása megvéd a stroke és a szívroham ellen.


Javítja az emésztőrendszer egészségét
Az őszibarack fogyasztása a magas rost- és káliumtartalmának köszönhetően segít kiüríteni a méreganyagokat a vastagbélből, a vesékből, a gyomorból és a májból.A sok rost kiszorítja a felesleges méreganyagokat a vastagbélből, a magas káliumtartalom pedig csökkenti a vesebetegségek és a fekélyek kialakulásának esélyét. Az őszibarack könnyen emészthető, így általában nem okoz semmilyen problémát a gyomornak sem.


Szabályozza a vérnyomást
Az őszibarackban sok kálium és kevés nátrium van, ezzel elősegíti a vérnyomás egészséges szinten tartását. A kálium a nátriummal összedolgozva szabályozza a test vízszintjét és segít normalizálni a vérnyomást.
Az őszibarackban magnézium, foszfor, cink, réz, mangán, vas és kalcium is van, amelyek támogatják a vörösvérsejtek képződését.


Védelmet nyújt a vérszegénység ellen
Azoknak, akik vashiányos vérszegénységben szenvednek, több vastartalmú ételt kell fogyasztaniuk. A vas elősegíti a hemoglobin termelődését, ezzel minimalizálva és megelőzve a vérszegénységet. Az őszibarack a sok vason kívül C-vitamint is tartalmaz, amely segíti a vas felszívódását.


Csökkenti a gyulladásokat
Az őszibarack kiváló gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A dietetikusok a barack rendszeres fogyasztását ajánlják a köszvényben vagy reumában szenvedő betegeknek. Az őszibarack magas A-vitamin tartalma segít kezelni a reumát, az enyhe hashajtó hatása pedig csökkenti a gyulladásokat – a reuma és a köszvény egyik fő tünetét.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A mangó húsa világos aranybarna, és finom édes, mint a sárgabarack vagy az ananász. Az íze az optimális érettségnél történő betakarításnak köszönhetően nagyon kellemes.

 

A mangó jótékony hatással van egészségünkre.
Megelőzi a rák kialakulását: a mangó tele van antioxidánsokkal, amelyek megelőzhetik a mell-, prosztata- és végbélrák, valamint a leukémiák kialakulását.


Javítja a látást: mivel a mangónak magas az A-vitamin tartalma, ezért hozzájárul a szem egészségéhez.


Rostok és C-vitamin: a mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet.


Semlegesíti a szervezet lúgosságát: ez a gyümölcs segít kiegyensúlyozni és semlegesíteni az emberi szervezetben található lúgos vegyületeket, mivel olyan anyagokat tartalmaz, mint az almasav, a borkősav, valamint nagy mennyiségben citromsavat is.


Serkenti az anyagcserét: mivel gazdag rostokban. A rostok hozzájárulnak a megfelelő bélmozgásokhoz, ezzel pedig serkentik az anyagcserét.


Erősíti az immunrendszert: 25 féle karotinoidot tartalmaz, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, ami hozzájárul az egészséges immunrendszer fenntartásához.


Gazdag antioxidánsokban: így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását.


Növeli a termékenységet: sok folsavat tartalmaz, ami növeli a termékenységet. A B-vitamin és folsav hiány okozhat ugyanis a nőknél vetélést.


Ásványi anyagok: olyan anyagok találhatóak, mint a réz, szelén, cink és kálium, amelyek a szervezet általános egészségéért felelnek és a hiányuk egészségügyi problémákhoz vezethet.


E-vitamin: gazdag E-vitaminban, amely növeli a szexuális vágyat.

Csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A mangó természetes cukrokat tartalmaz (gyümölcsönként közel 31 grammnyi cukrot), de ugyanakkor alacsony a glikémiás tartalma, vagyis nincs hatással a vércukor szintjére.


A mangó megelőzi az agyvérzést, mivel szabályozza a vér homocisztein szintjét, ami máskülönben káros lenne a vérerekre és koszorúér-elzáródást vagy agyvérzést is okozhatna.


A mangó nem csak nagyon finom, de a bőrrel is csodákat művel, mivel antioxidánsokat és részben C-vitamint tartalmaz, amitől a bőr egészséges és ragyogó lesz. A mangót gyakran használják arcpakolások és bőrradírok hozzávalójaként, csökkenti a sötét foltokat, szépséghibákat és pattanásokat, így természetesen ragyogóvá teszi a bőrt. A gyümölcsben lévő A-vitamin és béta-karotin helyreállítja, megfiatalítja és revitalizálja a bőrt, valamint szép fényessé is teszi. A mangó rendszeres fogyasztása által a bőr szép és sima lesz.
Öregedés gátló hatás: az antioxidánsok késleltetik a bőröregedés jeleinek kialakulását és a bőrpigmentáció megjelenését. Továbbá védik a bőrt a káros szabadgyökök ellen, amely a bőrrákért felelősek.


A mangó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek táplálják a hajat és serkentik a hajnövekedést.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

Amerika kedvenc gyümölcsitala. A vörösáfonya íze fanyar és egyben enyhén édes, kicsit keserű utóízzel, magas savtartalommal.

A vörös áfonya egy igazi szuper gyümölcs, mivel magas tápanyagtartalma miatt nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is felhasználható. Általában a húgyhólyag és a vese betegségeit gyógyítják vele, valamint kiválóan lehet vele kezelni a C-vitamin hiányt és egyes emésztési zavarokat. Az áfonyalével megelőzhetőek a különböző húgyúti fertőzések és a fekélyek is.


Jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint és az úgynevezett proanthocyanidins vegyületekből is, melyek igen erőteljes antioxidánsként működnek. Az antioxidánsokról pedig köztudott, hogy segítik megvédeni a szervezetet a káros részecskékkel, az úgynevezett szabad gyökökkel szemben, melyek egyébként különböző sejtkárosodást okoznának (pl. a sejtmembrán megsemmisítése, sejthalál, DNS-kód módosítása).


Az áfonyalé segít megelőzni a húgyúti fertőzések megjelenését és a húgyhólyag, valamint a húgycső egészségét is fenntartja. Ez a megelőző hatás különösen fontos az idősebb nőknél, akiknél fokozottan fennáll a felfázás és más hasonló betegségek megjelenése. A vörös áfonya úgy éri el ezt a védő hatást, hogy képes csökkenteni a húgyhólyagban megjelenő káros baktériumok számát. A fertőzéseket éppen ezek a baktériumok okoznák.

További potenciális előnyei
Az áfonyalé fogyasztása nagymértékben csökkenti a fekélyek kialakulását, mivel elpusztítja a gyomorban található Helicobacter pylori baktériumokat. Antioxidáns tulajdonságai segíthetnek, hogy megelőzzük az ínybetegségek kialakulását és védi a fogakat is, mivel erős baktériumölő tulajdonságai ismertek. A vörös áfonya csökkenti a vérerekben lerakódott koleszterin mennyiségét, ezért segítségével megelőzhetőek a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések is.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A Bauer piros grapefruitllé friss gyümölcsből készült. Íze gyümölcsös aromájú, nagyon száraz, savanykás, enyhén kesernyés. A gyümölcsök általában simák, piros bőr és hús jellemzi. Körülbelül 2 kg gyümölcs friss levéből készül 1 palack lé. Felbontás előtt rázza fel az üveget!

Immunrendszerünk téli karbantartásakor már a fentiek miatt sem nélkülözhető,de egyéb kedvező tulajdonsága miatt a tavasz beköszöntével is érdemes fogyasztani. Már korábban is ismert volt, hogy fokozza néhány általános használatban lévő gyógyszer, így vérnyomáscsökkentő szer, nyugtató, immunszupressziós szer hatását, de egyes szakértők szerint önmagában is gyógyító hatással bír.


Nagy mennyiségben pektint tartalmaz, amely serkenti az egészséges bélsejtek termelését, és védi a bél nyálkahártyáját. A rostos, lédús grapefruit segíti kipucolni a beleket is.


Likopin található benne, ez egy karotinoid pigment, amely a gyümölcs piros színének kialakulásáért felelős. Felveszi a harcot többek között a tumorok kialakulásáért felelős szabadgyökökkel.


Flavonoidokat tartalmaz, ezek segítenek legyőzni a fertőzéseket és megvédeni a szervezetet a betegségektől. Immunerősítő hatásának köszönhetően kiváló gyümölcs járványok, téli megfázások idején.
Vitamin- és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Már önmagában ezért érdemes fogyasztani: gazdag C-vitaminban, káliumban és magnéziumban, valamint komplex B-vitaminokban. Az ásványi anyagok esetén pedig a vas-, kálcium-, réz- és foszfortartalma kiemelkedő.


A rózsaszín és piros grapfruitban jelentős mennyiségű béta-karotin található, amely az egészséges szemekért, és a látás javításáért felelős. Ha sokszor érzed úgy, hogy fáradtak a szemeid, akkor már napi egy grapefruit is sokat segíthet szemeid egészségének megőrzésében.


Bizonyítottan hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, ez különösen azoknak fontos, akik szív- és érrendszeri problémákkal küszködnek.


A C-vitamin hozzájárul a fogíny és fog problémáinak csökkentéséhez. Ha előfordul, hogy fogmosás közben vérzik az ínyed, akkor ennek a gyümölcsnek a fogyasztása jó hatással lehet.


Csökkenti a kálciumos vesekövek kialakulásának kockázatát azáltal, hogy növeli a vizelet pH-értékét. Ha volt már veseköved, vagy nagyon sok kálciumot fogyasztasz, akkor a grapefruit ideális lehet számodra.

Fogyókúra és tisztítókúra
Hasznát veszik például fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a felesleges kilókkal való küzdelmet. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.


A máj méregtelenítő szerepe köztudott, nos a grapefruit májtisztító hatását is kiemelik a természetgyógyászok, mégpedig a nem mindenki által kedvelt kesernyés íznek tulajdonítva azt. A máj megtisztításával a káliumban dús gyümölcs a vérünket is megszabadítja a lerakódástól. A savas vért lúgosabbá teszi, így az egész szervezet a gyógyulás útjára lép. A citrancs hat a szív működésére, a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik.


A grapefruit bioflavonjai között hesperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a héja alatt vannak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Ezeknek az ereknek a károsodása, eldugulása először a veséken érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.


Csakúgy, mint a görögdinnye, nagy mennyiségű vizet tartalmaz, ami eltelít és rosttartalma miatt szinte átmossa a szervezetet. Ha nehezedre esik elegendő vizet inni nap mint nap, akkor ez a gyümölcs segíthet a hidratálásban.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A Bauer gránátalmalé 100%-os, koncentrátumból készített gyümölcslé. Az íze kellemesen fanyar, enyhén gyümölcsös, kesernyés utóízzel. A Bauer gránátalmalé nem tartalmaz tartósítószert és színezékeket. A gránátalmának számos természetgyógyászati alkalmazási lehetőséget tulajdonítanak és egyben egy finom ital. A gránátalma termékenységi szimbólum és szimbóluma a természet gazdagságának.
A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van. A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az előzetes laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását.


Fontos szerepe van a súlykontrollban.
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalória van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


Jó hatással van a szív- és érrendszerre.

Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása.
Hipertóniás betegeket figyeltek meg, akik szintén két héten át napi szinten fogyasztottak gránátalma levet. A vizsgálat kimutatta, hogy a betegek vérnyomása csökkent azáltal, hogy a gránátalma meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését. A gyümölcs levének fogyasztása, ezenkívül gátolja a vírusos fertőzések kialakulását, valamint a gyümölcs magjából készült kivonat antibakteriális hatást fejt ki.


Biztosítja a létfontosságú C-vitamin és K-vitamin szükséges adagját.
A gránátalma jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek. Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is.


Fontos szerepe lehet a rák megelőzésében.
Olyan erős antioxidánsok, hogy a polifenolok javíthatják az egészséges sejtek túlélését, valamit a rákos sejtek halálát is képesek előidézni, ezenfelül megakadályozzák a tumorok növekedését és átterjedését. Az antocianinok gyulladáscsökkentő, antivirális és anti mikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.


Egyéb hatások.
A gránátalma metabolitjainak köszönhetően javítja a prosztata, a vastagbél és a bél szöveteit az egerek testében, ami igazolja a gyümölcslé vagy a gyümölcsből készült kivonatok hatékonyságát a különböző betegségekkel szemben. A gránátalma hatékonynak bizonyult a következő betegségekkel szemben: prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, rhinovírus fertőzés, nátha, oxidatív stressz, atherosclerosis, koszorúér betegségek, agysérülés (csecsemőknél), vesebetegségek.
Vitamintartalma révén gyorsítja a sebek gyógyulását, támogatja a növésben lévő szervezetet és a testi szövetek regenerációjában is segít. Nélkülözhetetlen az erős csontozat, porcok és fogazat kialakulásában. 3dl gránátalma a napi C-vitamin szükségletnek 10-12%-át fedezi.
A gránátalma remek választás, ha nassolni támad kedvünk. Édes íze révén kielégíti az édesség iránti vágyat, azonban kevés kalóriát és rengeteg hasznos és egészséges tápanyagot, vitamint, rostot és ásványi anyagot tartalmaz.

Rendkívül ízletes reggeli vagy uzsonna készíthető a gránátalma akár friss, akár koncentrált levéből úgy is, ha joghurthoz vagy müzlihez keverjük hozzá.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A feketeribizli nektár aromás ízű, savanykás ital. Köszönhetően a gyengéd nektárkészítésnek és a körültekintő palackozásnak, minden üveg egy darab csapdába esett természet.

Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva. Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan. Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték. Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.
Jelentős a kálcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsír szintjének csökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását.
Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a fekete ribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.
A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják, de készítenek szörpöt, gyümölcslevet, cukorkát, a szárított gyümölcsből teát is.
A napozást kedvelők karotintartalma miatt bőven fogyasszanak belőle, mert segíti a bőrvédő melanin képződését.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

Amerika kedvenc gyümölcsitala. A vörösáfonya íze fanyar és egyben enyhén édes, kicsit keserű utóízzel, magas savtartalommal.

A vörös áfonya egy igazi szuper gyümölcs, mivel magas tápanyagtartalma miatt nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is felhasználható. Általában a húgyhólyag és a vese betegségeit gyógyítják vele, valamint kiválóan lehet vele kezelni a C-vitamin hiányt és egyes emésztési zavarokat. Az áfonyalével megelőzhetőek a különböző húgyúti fertőzések és a fekélyek is.


Jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint és az úgynevezett proanthocyanidins vegyületekből is, melyek igen erőteljes antioxidánsként működnek. Az antioxidánsokról pedig köztudott, hogy segítik megvédeni a szervezetet a káros részecskékkel, az úgynevezett szabad gyökökkel szemben, melyek egyébként különböző sejtkárosodást okoznának (pl. a sejtmembrán megsemmisítése, sejthalál, DNS-kód módosítása).


Az áfonyalé segít megelőzni a húgyúti fertőzések megjelenését és a húgyhólyag, valamint a húgycső egészségét is fenntartja. Ez a megelőző hatás különösen fontos az idősebb nőknél, akiknél fokozottan fennáll a felfázás és más hasonló betegségek megjelenése. A vörös áfonya úgy éri el ezt a védő hatást, hogy képes csökkenteni a húgyhólyagban megjelenő káros baktériumok számát. A fertőzéseket éppen ezek a baktériumok okoznák.

További potenciális előnyei
Az áfonyalé fogyasztása nagymértékben csökkenti a fekélyek kialakulását, mivel elpusztítja a gyomorban található Helicobacter pylori baktériumokat. Antioxidáns tulajdonságai segíthetnek, hogy megelőzzük az ínybetegségek kialakulását és védi a fogakat is, mivel erős baktériumölő tulajdonságai ismertek. A vörös áfonya csökkenti a vérerekben lerakódott koleszterin mennyiségét, ezért segítségével megelőzhetőek a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések is.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!



Nincs raktáron.

 

A guava nagyon egészséges egzotikus gyümölcs, tele vitaminnal és mikroelemekkel. Kissé fanyar, de nagyon kellemes ízű aromás ital. A guava első ízlelésre kissé savanykás, de alapvetően a trópusi gyümölcsökre jellemző íz kavalkádot hordozza.


Szereted, ha egy gyümölcs mindamellett, hogy finom, rengeteg jótékony hatással is van szervezeted működésére? Vágysz újabb, izgalmasabb, különlegesebb ízekre? Akkor itt az ideje, hogy megkóstold az egzotikus guavát.
A guava nemcsak gyümölcs, hanem gyógynövény is, hiszen sok vitamint és a szervezet számára, más hasznos anyagot tartalmaz.

A gyümölcsben van A- és C-vitamin (C-vitamin 350%-át biztosítja az ajánlott napi bevitelének). Mindkét vitamin antioxidánsnak számít. Ami egy nagyon jó hír azoknak, akik rendszeresen fogyasztják, hiszen a C-vitaminnak immunrendszer-erősítő hatása is ismeretes.

A gyümölcs tartalmaz még B3- és B6-vitamint is, illetve magnéziumot, amelyek együttesen javítják az agy vérellátását és biztosítják az idegrendszer kiegyensúlyozott működését.

A guava folsavban is rendkívül gazdag, így állapotos nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hiszen a folsavhiány akár még születési rendellenességet is okozhat.


A guava polifenol vegyületeket és karotinoidot is tartalmaz, amelyek a bőr öregedési folyamatait képesek lelassítani, illetve az egészségét képesek biztosítani.

A gyümölcs diabétesz ellen is kiváló, mert rendkívül alacsony a glikémiás indexe.


A vérnyomásra is kedvező hatást gyakorol, vagyis csökkenteni képes azt, illetve csökkenti az úgynevezett „rossz koleszterin” szintjét is a vérben.


Magas rost és káliumtartalma jót tesz az emésztésnek, csökkenti a vérnyomást és stabilizálja a test elektrolit szintjét is.

A kálium még a szívműködésre is jó hatással van, csökkenti a stroke, a vesekő és a csontritkulás kialakulásának kockázatát is.

Magas rosttartalma sokáig teltségérzetet okoz, ezért a fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlott.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.
1 502 Ft
Nincs raktáron.

Táplálja a bőrt és a hajat
A banán igazából természetes módon teszi fényessé a bőrödet és a hajadat ugyanis sok A- és E-vitamint tartalmaz, amik a legjobb bőrtápláló vitaminok.


Csökkenti az idegességet
A banán gazdag káliumban, ami segít csökkenteni a stressz szintjét a szervezetedben. Ez annak köszönhető, hogy a kálium szabályozza a testben a stresszt okozó hormonokat (mint például a kortizolt). Ezenkívül az agyi teljesítményedet is javíthatja, úgyhogy fontos találkozók, dolgozatok és előadások előtt fogyassz banánt, így jobban fogsz tudni koncentrálni a feladatodra.


Segít a fogyásban
Ezt valószínűleg kevés ember tudja, de a tévhittel ellentétben a banán segít az alakformálásban is. Remekül helyettesítheti a magas kalóriatartalmú rágcsákat, és a cukor utáni sóvárgást is enyhíti. Egy közepes méretű banán nagyjából 105 kalóriát, ezen kívül krómot is tartalmaz, mely ásványi anyag felpörgeti az anyagcserét, ami jótékonyan hat a fogyás beindulására.


Elűzi a migrént
A banán tökéletes arra, hogy segítségével legyőzd vagy megelőzd a migrént és más típusú fejfájásokat. Kitűnő magnézium forrás, ettől az ásványi anyagtól pedig egy-kettőre jobban fogod érezni magad. Úgyhogy ha legközelebb egy fejfájás kezdeti tüneteit érzed, fogyassz banánt!


Javítja a látást
A banán gazdag A-vitaminban, ami segít fenntartani a normális látást, sőt az éjszakai látást még fejleszti is. Szóval, ha nem szereted a répalevet, ami legendás a szemre gyakorolt jótékony hatásairól, a banánlé is nagyszerű alternatíva lehet.


Segít legyőzni a depressziót
A banán B6-vitaminban és triptofánban (ami egy aminosav) is bővelkedik, így segít a testednek a szerotonin, vagyis a boldogsághormon termelésében, ezáltal javítja a hangulatodat és enyhíti a depressziós tüneteket.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

A Bauer Brazil narancslé harmonikus íze az optimalizált betakarítási időnek és a trópusi éghajlatnak köszönhető. Gyümölcsös, nagyon aromás, enyhén mandarin ízű. 100 % friss narancsból készült, és nem koncentrátumból!

Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag, és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.


Jótékonyan hat a vérnyomásra is a narancs
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.


Narancsot a daganatok ellen?
A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

 

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Nincs raktáron.

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.
1 029 Ft
Nincs raktáron.

 

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

 

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.

 


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

Az étrendedben a fehérjebevitel emelése hozzájárul ahhoz, hogy beinduljon a zsírleadás. Mivel a szója 36-39%-a fehérje, remek forrása a makrotápanyagnak, de sok más módon is elősegíti az egészséges testsúly beállítását.
A szója fehérjetartalmának köszönhetően akár a húsok pótlására is alkalmas lehet, ám az állati zsírokban jelentős mennyiségben megtalálható, a rossz, LDL-koleszterin-szintet növelő szaturált zsírokból kevesebb van benne. Fehérjéinek hála a szója rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy a diéta során csak zsírt adj le, de az izomtömegedből ne veszíts, sőt, a fehérjék étvágycsökkentő hatással is bírnak, valamint serkenti a szója az anyagcserét. Ezzel a növény nemcsak abban segít, hogy leadd a plusz kilókat, de hozzájárul hosszú távon az egészséges súly tartásához is.
A szója növényi ösztrogént, izoflavont tartalmaz, ami nagyon hasonlóan viselkedik az emberi szervezet által is termelt hormonhoz. Kutatások szerint ennek az összetevőnek köszönhető, hogy a szója csökkenti a méhnyak-, petefészek- és mellrák kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány pedig arra is rámutatott, hogy ugyanezen okból a menopauza kellemetlen tüneteit is képes csökkenteni.
A szójababok gazdagok fontos aminosavakban, sőt, A-, E- és B-vitaminokat, valamint vízhajtó hatású káliumot is tartalmaznak. A szója jó magnézium-, vas-, foszfor- és mangánforrás, emellett jelentős mennyiségű lecitint tartalmaz. Ez a zsírok vérben való szállításában játszik nagyon fontos szerepet, így a bizonyított hatása a szójának, hogy képes megelőzni az érrendszeri lerakódások kialakulását. Gluténmentes.

Tökéletes alternatíva a tej helyett!

Nincs raktáron.

 

A tönköly nagyon egészséges, pozitív hatással van nemcsak a testre, de a lélekre is. Mindent kibíró gabonafajta, így termesztéséhez nem szükségesek vegyszerek, növényvédők. 8000 éve jelen van a Kárpát-medencében, egyes források szerint Nyugat-Ázsiából, mások szerint Észak-Európából érkezett ez a csodálatosan egészséges gabona. A búzával való keresztezés ellenére, hála a nemesítők munkájának, őrzi ősi tulajdonságait. Az 1800-as évek végén még a legnépszerűbb gabonafajta volt Európában, de a nagyobb hozamú, könnyebben betakarítható búza sajnos kiütötte a nyeregből. Előnye, hogy magasabban fekvő területeken is megterem, jól tűri a hideget. Szerencsére az elmúlt években újra előtérbe kerültek előnyös tulajdonságai, és ma mára sok vásárló kedvence.

 

Termesztése során nem szükséges vegyszereket, gyomirtókat használni, nagyon jól tűri a szárazságot, a tápanyaghiányos talajt és a változékony időjárást is. A csernobili katasztrófa után a tönkölybúzát vizsgálva kiderült, hogy az nem vett fel sugárzó anyagot, nehézfémeket. Nem csak fehérjében, de vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, egészséges test és lélek a fogyasztók jutalma. Tartalmaz egy olyan aminosavat, ami emeli a szervezet szerotonin szintjét, így boldogító gabonaként is számon tartják. A tönkölybúzát fogyasztók nagyobb koncentrációs képességről számoltak be, vizsgaidőszakban, munkahelyi megterhelés esetén érdemes bevetni. Magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre, az emésztésre, jól használható hasnyálmirigy és májerősítőként is. Mandulás ízesítésben is megvásárolhatjuk a tönkölyitalt.
Gluténtartalma magas, lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, viszont a cukorbetegeknek nagyon ajánlott. Hosszú betegségek után roboráljunk tönkölyből készült ételekkel. Bőrbetegségekkel, gyulladásokkal küzdők is sikereket érhetnek el vele, sőt daganatos betegségek kezelésében is nagyon jó hatást produkál.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

A tönköly nagyon egészséges, pozitív hatással van nemcsak a testre, de a lélekre is. Mindent kibíró gabonafajta, így termesztéséhez nem szükségesek vegyszerek, növényvédők. 8000 éve jelen van a Kárpát-medencében, egyes források szerint Nyugat-Ázsiából, mások szerint Észak-Európából érkezett ez a csodálatosan egészséges gabona. A búzával való keresztezés ellenére, hála a nemesítők munkájának, őrzi ősi tulajdonságait. Az 1800-as évek végén még a legnépszerűbb gabonafajta volt Európában, de a nagyobb hozamú, könnyebben betakarítható búza sajnos kiütötte a nyeregből. Előnye, hogy magasabban fekvő területeken is megterem, jól tűri a hideget. Szerencsére az elmúlt években újra előtérbe kerültek előnyös tulajdonságai, és ma mára sok vásárló kedvence.


Termesztése során nem szükséges vegyszereket, gyomirtókat használni, nagyon jól tűri a szárazságot, a tápanyaghiányos talajt és a változékony időjárást is. A csernobili katasztrófa után a tönkölybúzát vizsgálva kiderült, hogy az nem vett fel sugárzó anyagot, nehézfémeket. Nem csak fehérjében, de vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, egészséges test és lélek a fogyasztók jutalma. Tartalmaz egy olyan aminosavat, ami emeli a szervezet szerotonin szintjét, így boldogító gabonaként is számon tartják. A tönkölybúzát fogyasztók nagyobb koncentrációs képességről számoltak be, vizsgaidőszakban, munkahelyi megterhelés esetén érdemes bevetni. Magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre, az emésztésre, jól használható hasnyálmirigy és májerősítőként is. Mandulás ízesítésben is megvásárolhatjuk a tönkölyitalt.
Gluténtartalma magas, lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, viszont a cukorbetegeknek nagyon ajánlott. Hosszú betegségek után roboráljunk tönkölyből készült ételekkel. Bőrbetegségekkel, gyulladásokkal küzdők is sikereket érhetnek el vele, sőt daganatos betegségek kezelésében is nagyon jó hatást produkál.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

 

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

A biokölesből készült ital alternatíva a tej helyettesítésére mindazoknak, akiknek problémájuk van a tejjel, vegetáriánusok, diétáznak vagy csak nyitottak az újdonságokra. A kölesitalnak kiemelkedően jó tulajdonságai vannak: gluténmentes, laktózmentes, koleszterinmentes, 100% növényi, alacsony kalóriatartalmú. A kölesital enyhén édeskés ízű, így tökéletes alapot ad shake-eknek, müzlikhez, kásákhoz, desszertekhez, de selymes, finom íze lehetővé teszi, hogy magában fogyasszuk vagy bármilyen ételhez hozzáadjuk tej helyett. Legfinomabb kávé a gabonaitalok közül a kölesitallal fogyasztható, jól habosítható. Felrázás után ne ijedjünk meg, a termékben látható apró darabok a kölesmag maradványai, hőkezeléskor eltűnik.

Nincs raktáron.
1 334 Ft
Nincs raktáron.

Azt gondolnánk, hogy a mandulaital újdonság a boltok polcain, pedig nem. Már a középkorban is készítették. Mivel az állati tejek hamar megromlottak, azokból általában sajtot, vajat vagy más tejterméket készítettek. A mandulabélből készült ital jobban és hosszabb ideig eltartatható volt. Ezen kívül a mandulát könnyebb volt tárolni is. Az iszlám és a keresztény vallási kultúrákban is gyakran fogyasztották böjt idején.
Az elsőnek tartott magyar szakácskönyvben, az XVI. századból származó erdélyi fejedelem udvari szakácskönyvében, a Szakáts-Tudományban is található ,,mandulatej” recept. A recept mellett betegségek (székrekedés, hasmenés) esetén fogyasztandó változatokat is találhatunk.

A mandulaital energiatartalma körülbelül a harmada a tehéntejének. Fehérje, zsír és szénhidráttartalma is alacsonyabb. Mindezek előnyösek is lehetnek, azonban kisgyermekeknek ne adjunk mandulaitalt tehéntej helyett, kivéve, ha indokolt (pl.: tejfehérje-allergia). Nem tartalmaz koleszterint. Laktózmentes, tejfehérje-mentes, így laktózintolerancia és tejfehérje allergia esetén kiváló tejpótló ital lehet. Mivel állati eredetű terméket sem tartalmaz, így szigorú vegetáriánus étrendbe is beépíthető.

A mandulaital színe sárgásabb, sűrűsége a tehéntejhez hasonlít. Illata, és íze is mandulás. A gabonaitaloknál jellemző kesernyés utóíz nélkül élvezhetjük finom ízét. Használjuk kávéban, kakaóban, turmixokban, és italaink finom mandula ízt kapnak. Édességekhez különösen passzol, de kísérletező kedvűek akár sós ételekben is kipróbálhatják.

A mandula, mivel csonthéjas, arra hajlamosaknál allergiás reakciót is kiválthat, így allergiás kisgyermekeknél más növényi italt válaszunk, például a rizsitalt.

Nincs raktáron.
1 133 Ft
Nincs raktáron.

A szója főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.


Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A szójakrém a többi növényi krémhez képest ízetlen, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használható főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.


Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.
559 Ft
Nincs raktáron.

 

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.
Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.

A zabkrémet, zabtejszínt, zabtejet gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! Az újabb kutatások szerint a zabban található avenin, amely hasonlít a gliadinhoz, a coeliakiások egy részénél elindítja a károsító mechanizmust. A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.


A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.

 

Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A tönkölykrémet, tönkölytejszínt, tönkölytejet gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.
68termék 3160