Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bio

63termék 130
32

 

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű, speciális összetevőket használnak. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.
Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.


A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 60 db
2 419 Ft 
1 652 Ft
Kezdete: 2023.11.10 A készlet erejéig!
23

BAUER Bio Narancslé érett, napsütötte, bio gyümölcsökből készül frissen csavarva. Az aromája ugyanolyan, mintha frissen lenne facsarva. Nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A narancslevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A narancs rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.



Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát. A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggeliző asztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsra ritkán gondolunk úgy, mint gyógyító hatású növényre, előnyének a legtöbbször "csak" azt tartjuk, hogy C-vitaminban és rostokban gazdag és a téli hónapokban hazánkban is könnyen elérhető. De egyre több kutatás foglalkozik a narancs, illetve a benne található hatóanyagok, fitonutriensek előnyös hatásaival. Ezeknek a fitonutrienseknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, kiváló antioxidáns, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket.
Jótékonyan hat a vérnyomásra is.
A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is – folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok, fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Ha valaki naponta fogyaszt narancsot vagy más citrusgyümölcsöt, akár 20 százalékkal is csökkentheti az agyvérzés rizikóját. Ráadásul a rostokban és tápanyagokban gazdag narancsot az is beillesztheti az étrendjébe, aki ügyel a súlyára – vagyis ez a citrusgyümölcs az elhízás és az azzal összefüggő betegségek veszélyét is csökkentheti.

A narancsban található limonoidoknak daganatellenes hatásai is lehetnek. Állatkísérletek, illetve emberi sejteken végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a limonoidok segíthetik a szájüregi, bőr-, tüdő-, emlő-, gyomor- és bélrendszeri daganatok elleni küzdelmet, és lassíthatják, megakadályozhatják a daganatos sejtek osztódását.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 1 db
2 534 Ft 
1 948 Ft
Kezdete: 2023.06.20 Vége: 2023.12.12
14

 

BAUER Bio almalé 100%-os, érett almák levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az almalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! Az alma rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint, az almának rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának.


Karbantartja a vércukorszintet, megakadályozva annak ingadozását, ezért fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek. Tisztítja a vért, az ereket és erősíti az idegrendszert. A natúr almalé, bár nem sok vasat tartalmaz, mégis van egy olyan tulajdonsága, mellyel segíti a szervezet vasfelvételét olyan más ételekből, mint például a tojás vagy a máj. Jelentős kálcium tartalma is előnyös az emberi szervezetre, megakadályozva a későbbi csontritkulást.

Láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén is ajánlott. Kiválóan alkalmas fogyókúrázóknak, mert energia- és vitamintartalma késlelteti az éhségérzet kialakulását.

50 százalékkal több antioxidáns hatású A-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Az A-vitamin - amellett, hogy lassítja az öregedési folyamatokat -, még segít a meghűléses betegségek megelőzésében, a fertőzések távoltartásában is.

C-vitamin tartalma az íny és érfalak egészségét védi, a benne lévő B-vitamin pedig az idegpályák egészséges működésére vigyáz. Tartalmaz még karotint, D- és F-vitamint, valamint ásványi anyagok közül káliumot, bórt, cinket, mangánt és fluort.

Segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, szívkoszorúér elmeszesedést, szívinfarktust, bizonyos vastagbél betegségeket és rosszindulatú daganatokat, pl. vastagbél, gyomor, tüdő, emlőrák, csontritkulást. Segíti a testsúly-kontrollt, hozzájárul az egészséges étrend kialakításához.

Szénhidrát tartalmával hozzájárul a szervezet energiaellátásához.

Oldható rostok felszívják a folyadékot, és az emésztés során zselészerű anyaggá alakulnak, lelassítják az emésztést,  a gyomor kiürülését és a cukor felszívódását, így mérséklik az étkezés utáni vércukor-emelkedést, csökkentik az epe visszaszívódását a vékonybélből, és így csökkentik a vér koleszterinszintjét.

Oldhatatlan rostok megkötik, és megtartják a folyadékot a vastagbélben, salakképzők, felgyorsítják a táplálék áthaladását a bélcsatornán. A rákkeltő anyagokat megkötik, és elősegítik gyors kiürülésüket.

Az antioxidánsok és C-és B-vitaminok a szabad gyökök megkötése, és egyéb mechanizmusok révén gyulladáscsökkentők, immunrendszer-erősítők, asztmaellenes antihisztamin hatásúak, daganat és érszűkület-ellenes hatásúak, elősegítik a vas fölszívódást, így a vérképzést.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 10 db
1 645 Ft 
1 422 Ft
Kezdete: 2023.05.16 Vége: 2024.02.29
22

A BAUER Bio homoktövis nektár frissen betakarított bio homoktövis bogyók levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A homoktövis egy C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcs. A felül úszó gyümölcshús tipikus jellemzője az olajos homoktövis gyümölcsnek és nem minőségi hiba! Használat előtt felrázandó!
Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

Fogyasztás előtt sokáig kell rázni, mert a homoktövis erősen rátapad az üveg oldalára. A homoktövis, mint természetes immunerősítő értékes fitotápanyagokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Ilyen pozitívumok például:
-Megfázásra, influenza megelőzésére, fertőzések kialakulásának kezelésére, fájdalomcsillapításra.
-Immunerősítésre, szervezetünk vitalizálására, energiaszintünk normalizálására.
-Gyulladások csökkentésére, herpesz, kötőhártya, torok, mandula, seb, fogíny, ízületi gyulladásra.
-Műtétek, fertőző betegségek után gyorsítja a szervezet felépülését, roboráló hatású.
-Gyomorhurut, gyomorfekély, nyombélfekély kezelésére, gyomor- bélproblémákra.
-Szövetregenerációra, bőr és nyálkahártya képzésre.
-Allergiára, asztmára, allergiás bőrbetegségre (ekcéma).
-Vércukorszint ingadozás minimalizálására étkezések után.
-Alkalmas fogyókúrára, zsírégetésre, erősíti a kötőszövetet, csökkenti a narancsbőrt.
-Fokozza az erőnlétet, fizikai , szellemi teljesítőképességet.
-Idegrendszer erősítésére, az antidepresszáns hatása miatt, oxidatív stressz, szorongás ellen.
-Máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású.
-Napégésre, káros sugárzások ellen véd ( UV, gamma, radioaktív).
-Megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, növekedését, enyhítheti a sugárterápia által okozott károsodásokat.
-Szabályozza a pajzsmirigy működését, befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, testsúlyoptimalizáló hatású.
-Szív és érrendszeri problémákra, koszorúér meszesedésre, szívritmus zavarra.
-Magas vérnyomásra (hipertónia), csökkentheti zsírsavösszetétele révén a vér koleszterinszintjét, vérképzésre, érelmeszesedésre.
-Epebántalmakra, reflux csökkentésére, reumás panaszok kiegészítő kezelésére.
-2-es tipusú diabétesz, cukorbetegség kezelésére, normál vércukorszint megtartására, inzulincsökkentő hatású.
-Mellékvese fáradtság tüneteinek kezelésére (kiemelkedő omega-7 forrás).
-Bőrgyulladások, bőrallergiák kezelésére, fekély, ekcéma, pikkelysömör, száraz bőr, striák negatív tüneteire.
-Bőrápoló hatású, lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, halványítja az öregedési foltokat, pigmentációs zavarokat, támogatja a kötőszövetet, a bőr rugalmasságának megőrzését.
-Lassítja a hajhullást, táplálja a hajat, erősíti a körmöket.
-Szembetegségekre, látásjavításra, szemidegek működésének javítására.
-Kemopreventív tulajdonságú, antioxidáns hatást gyakorol.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 10 db
2 140 Ft 
1 676 Ft
Kezdete: 2023.08.09 A készlet erejéig!
26

A bio kékáfonya nektár frissen betakarított áfonyák levéből készült, ökológiailag ellenőrzött erdőterületről. Nem sűrítményből készül. Az ital íze erősen telt, gyümölcsös és aromás.

Lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert, ráadásul zsírbontóként is működik.

Ha fogyni szeretnél, egyél bőségesen áfonyát: akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

Az antocianin nevű összetevő az, ami a gyümölcs élénk színét adja, és ez az az anyag, ami megvédi az agy bizonyos neuronjait, javítva ezzel a koncentrációs képességünket és a memóriánkat.

Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.

Mivel folsavban, C-vitaminban és kalciumban is gazdag az áfonya, a magzat egészségét védi terhesség idején, úgyhogy kismamaként mindenképpen fogyaszd.

Az áfonya rostban gazdag gyümölcs. A rostban dús táplálkozás pedig az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja.

Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják.

Az áfonyában található flavonoidok erősítik a hajszálereket, tehát csökkentik törékenységüket (szivárgás, aranyér, zúzódások), valamint megakadályozzák, hogy a kálcium a vérerekben lerakódjon, ezzel megelőzik az érelmeszesedést.


Az áfonya közismerten vérhigító hatással rendelkezik, tehát megakadályozza, hogy a vérlemezkék összetapadjanak és vérrög alakuljon ki belőlük.
Tehát nagyban elősegíti a megfelelő szívműködést, a szív- és érrendszeri betegségek kezelését. Antocianidjainak hajszálereket erősítő hatását olyannyira elismerik, hogy Európában számos kórházban a műtétek előtt és után áfonyát adnak a betegeknek a bevérzések megelőzésére.


Emellett az antocianidin javítja a kollagén sérülésekkel szembeni védekezőképességét, stabilizálja a kapillárisok áteresztőképességét és megelőzi a sorbitol felgyülemlését, ezzel véd a cukorbetegség által előidézett neurológiai és keringési tünetek ellen.

 

Gyomorfekély

Az áfonyának számos gyógyhatása ismert, de csak kevesen tudják, hogy gyomorfekély ellen is hatékony. Európában ilyen célra is felhasználják, de Amerikában főként az erekre és a szemre gyakorolt hatása miatt alkalmazzák.
A gyomorsav, a stressz, a gyulladásgátló gyógyszerek, az aszpirin vagy az alkohol miatt kialakuló gyomorfekély ellen is érdemes felhasználni.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 3 db
3 950 Ft 
2 921 Ft
Kezdete: 2023.06.20 Vége: 2023.11.30

Ez a finom gluténmentes kakaópor alkalmas hideg, vagy meleg kakaó ital készítéshez tejből, növényi italokból. Sütéshez, sütemények ízesítésére, díszítésére, csokoládé készítéséhez.
Ízlés szerint ízesíthető mézzel, nádcukorral, vaníliával, ínyencek chili-vel.


A kakaó pozitív élettani hatásai valóban értékesek, minőségi formában fogyasztva, ezt bárki a saját bőrén is megtapasztalhatja. Értékes tulajdonságait az alábbiaknak köszönheti:

- több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz,
- az ásványi anyagok és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin,
- erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében,
- teobromin- és alacsony koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával,
- kevesen tudják, de a kakaónak kb. 20 százaléka élelmi rost, ami segítheti az emésztést.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 10 db
1 905 Ft

 

Ez az egyik legősibb indiai kultúrnövény. Európa bizonyos pontjain már a Krisztus előtti időben is termesztették. 100-150 évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt mára azonban kissé feledésbe merült. A kölesliszt gluténmentes termék, mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból adódik.
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket. Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom minőségben vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.
A köles további előnyös tulajdonságai:
 visszaállítja a sav-bázis egyensúlyt,
 candida betegek diétájában fontos szerepet tölt be, 
 megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést,
 szabályozza a vércukorszintet,
 helyreállítja az emésztést,
 gyulladáscsökkentő,
 immunerősítő,
 csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A barna kölesliszt ideális a növésben lévő szervezeteknek. Csont, haj, körömnövekedést segítő hatása van. Alapot ad a vitalitás megőrzésének és energia utánpótlásnak. Tápláló ételek, kenyér, palacsinta, kása stb.készíthető vele,pont úgy ahogy a többi liszttel.A liszt finomsága az értékes összetevők optimális felszívódását teszi lehetővé. A természetes szárítás, valamint az őrlés folyamán nem emelkedik a hőmérséklet 30 °C fölé. A létfontosságú összetevők hónapokig megmaradnak.

A kölesliszt alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Raktáron: 17 db
2 921 Ft

A müzli fogyasztható gabonaitallal vagy tejjel, joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez vagy akár önállóan is fogyasztva.

Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 100 db
1 876 Ft

 

A müzli fogyasztható gabonaitallal, tejjel vagy joghurttal. A friss minőségi alapanyagokból készült csodálatos aromájú müzli ideális a reggeli étkezésekhez, akár önállóan is fogyasztva. 3% fagyasztva szárított bogyós gyümölcsöt tartalmaz, mely frissen 10x annyi gyümölcsnek felel meg! A gabonapelyheket kíméletesen pirítják, mely megőrzi a tápanyagokat, illetve nagyon finom ropogós ízt ad a müzlinek.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 9 db

A müzlit finoman pirítják és friss speciális összetevőket használnak. Nagy mennyiségben tartalmaz fagyasztva szárított málnát, mely finom gyümölcsös ízt ad a müzlinek. A müzli fogyasztható növényi itallal, tejjel vagy joghurttal.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított málna, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 6 db
2 985 Ft

A müzlit finoman pirítják és friss speciális összetevőket használnak. Nagy mennyiségben tartalmaz banánt és kókuszt. A kíméletes pirításnak köszönhetően a gabonák megőrzik tápanyagtartalmukat.



Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított kókusz ás banán, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 4 db
2 419 Ft

 

A müzlihez kiváló minőségű friss összetevőket használnak, kíméletesen pirítják. A homoktövispor magas aránya adja a ropogós, enyhén savanykás ízt. Fogyasztható tejjel vagy gabonaitallal, joghurttal. Ideális a reggeli étkezésekhez.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 8 db
2 844 Ft

 

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű speciális összetevőket használják, mint a kiváló kakaó, mogyoró, zabpehely és puffasztott búza.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Raktáron: 7 db
2 844 Ft

 

BAUER Bio alma-homoktövislé 100%-os gyümölcslé. A frissen betakarított almából préselik az almalevet, melyhez frissen betakarított bio homoktövis bogyók levét keverik. Nem használtak a termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. Az alma-homoktövis levet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás vagy rétegződés nem minőségi hiba! A homoktövis rost és szárazanyag tartalma rakódhat le! Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.
Savanykás ízét az almalé természetes cukortartalma kissé ellensúlyozza. Fogyasztás előtt sokáig kell rázni, mert a homoktövis erősen rátapad az üveg oldalára. A homoktövis, mint természetes immunerősítő értékes fitotápanyagokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamin és hatóanyag tartalom miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Ilyen pozitívumok például:
-Megfázásra, influenza megelőzésére, fertőzések kialakulásának kezelésére, fájdalomcsillapításra.
-Immunerősítésre, szervezetünk vitalizálására, energiaszintünk normalizálására.
-Gyulladások csökkentésére, herpesz, kötőhártya, torok, mandula, seb, fogíny, ízületi gyulladásra.
-Műtétek, fertőző betegségek után gyorsítja a szervezet felépülését, roboráló hatású.
-Gyomorhurut, gyomorfekély, nyombélfekély kezelésére, gyomor- bélproblémákra.
-Szövetregenerációra, bőr és nyálkahártya képzésre.
-Allergiára, asztmára, allergiás bőrbetegségre (ekcéma).
-Vércukorszint ingadozás minimalizálására étkezések után.
-Alkalmas fogyókúrára, zsírégetésre, erősíti a kötőszövetet, csökkenti a narancsbőrt.
-Fokozza az erőnlétet, fizikai , szellemi teljesítőképességet.
-Idegrendszer erősítésére, az antidepresszáns hatása miatt, oxidatív stressz, szorongás ellen.
-Máj méregtelenítésre, májtisztító, májvédő hatású.
-Napégésre, káros sugárzások ellen véd ( UV, gamma, radioaktív).
-Megelőzheti a rákos sejtek kialakulását, növekedését, enyhítheti a sugárterápia által okozott károsodásokat.
-Szabályozza a pajzsmirigy működését, befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, testsúlyoptimalizáló hatású.
-Szív és érrendszeri problémákra, koszorúér meszesedésre, szívritmus zavarra.
-Magas vérnyomásra (hipertónia), csökkentheti zsírsavösszetétele révén a vér koleszterinszintjét, jó vérképzésre, érelmeszesedésre.
-Epebántalmakra, reflux csökkentésére, reumás panaszok kiegészítő kezelésére.
-2-es tipusú diabétesz, cukorbetegség kezelésére, normál vércukorszint megtartására, inzulincsökkentő hatású.
-Mellékvese fáradtság tüneteinek kezelésére (kiemelkedő omega-7 forrás).
-Bőrgyulladások, bőrallergiák kezelésére, fekély, ekcéma, pikkelysömör, száraz bőr, striák negatív tüneteire.
-Bőrápoló hatású, lassítja a bőr öregedését, ráncok kialakulását, halványítja az öregedési foltokat, pigmentációs zavarokat, támogatja a kötőszövetet, a bőr rugalmasságának megőrzését.
-Lassítja a hajhullást, táplálja a hajat, erősíti a körmöket.
-Szembetegségekre, látásjavításra, szemidegek működésének javítására.
-Kemopreventív tulajdonságú, antioxidáns hatást gyakorol.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
1 842 Ft

BAUER Bio Sárgarépalé, az ökológiai gazdálkodásokból származó sárgarépák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik,tejsavval. A sárgarépa önmagában nagyon alacsony savtartalmú, az erjesztés finomítja az ízét. A kiváló minőségű sárgarépalé nem tartalmaz citromlevet vagy mézet. A sárgarépalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A sárgarépa rost és szárazanyag tartalma rakódhat le. Nem tartalmaz tartósítószert, és más adalékot. Felbontás után 3-4 napig hűtőben tárolva eltartható.

A Bauer sárgarépalé tartalmaz kálciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, karotint, sót, A-, B-, C-,E-, G- és K-vitaminokat. A legtöbb benne az A-vitamin elő vitaminja, a karotin, ami zsírban oldódik, ezek azok a létfontosságú vitaminok, amik az immunrendszer, a belső szervek, a bőr és a látás normál működéséhez szükségesek. A sárgarépalé előnyeit és ártalmatlanságát számos aktív elem magyarázza, amelyek észrevehető hatást gyakorolnak az egészségre.


A sárgarépalé sok betegség kezelésében segíthet. Egy pohár friss ital tökéletesen eltávolítja a stresszt egy fárasztó napról és nyugtatja az idegrendszert. Az sárgarépalé rendszeres használata hozzájárul az immunitás fokozásához és a szív egészségének megőrzéséhez. A béta-karotinból képződő A-vitamin megakadályozza az érrendszeri betegségek kialakulását. Ez a vitamin felelős a belső szervek patogén organizmusoktól való védelméért. Számos klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy az antioxidánsok csökkentik a rák kockázatát.

Mit tehet még a sárgarépalé?
A kálium, amely a lében található, csökkenti a vér koleszterinszintjét, csökkentve a szívbetegség kockázatát.
A K-vitamin fontos a véralvadáshoz, felgyorsítja a sebek gyógyulását.
A sárgarépalé antivirális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Rendszeres használata segíti a szájüregben, a torokban, a gyomorban, a belekben, a húgyutakban, a vastagbélben fellépő fertőzések ellenálló képességét. A nyál lúgos jellege meggyógyítja az ínyt, és javítja a szájüreg állapotát.

Karotintartalma elősegíti a barnulást.


A nők számára:
A sárgarépalében lévő karotin szabályozza a női nemi hormonok szintézisét és beállítja a menstruációs ciklust. Növeli az anyatej minőségi összetételét, gazdagítja A-vitaminnal, amely az embrió növekedéséhez szükséges. A terhesség utolsó trimeszterében csökkenti a magzati fertőzések valószínűségét. A csecsemő táplálékában levő sárgarépa-gyümölcslé növeli az immunitását, hasznos anyagokat biztosít a gyermek testéhez és védelmet nyújt a különböző betegségek ellen.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 100 db
1 774 Ft

BAUER bio céklalé, a mezőkről frissen betakarított Bio céklák levéből készül. Ezt a közvetlenül kinyert levet, egy kíméletes eljárással erjesztik, tejsavval. A tejsavban található laktobacilusok kerülnek a lébe, melyek végzik el az érlelési folyamatot. A céklalevet felbontás előtt jól rázza fel. Az üveg aljára történő lerakódás nem minőségi hiba! A cékla rost és szárazanyag tartalma rakódhat le.
Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

Csökkenti a vérnyomást, a vashiányt.
A cékla vagy a céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni – illetve a vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. A céklalé hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását. Egy kutatás rámutatott arra, hogy naponta 2-2,5 dl céklalé elfogyasztása mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomásértékeket csökkenti. A céklában található nitrátok szervezetünkben nitrogén-monoxiddá alakulnak, ez pedig tágítja az ereket, ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Növeli az állóképességet.
Az állóképesség javítása ugyancsak a nitráttartalomnak köszönhető. A rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitráttartalmát, javítja a keringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása. Egy kutatás során biciklistákon tesztelték a céklalé hatásait és a következőket találták: azok a sportolók, akik naponta 4 dl céklalevet ittak, gyorsabban teljesítették a 10km-es távot, szemben azokkal a társaikkal, akik egyáltalán nem fogyasztottak céklalevet, de ugyanez elmondható hosszútávfutók felmérései után. Állatkísérletek azt mutatták, hogy a táplálékban levő nitrát védi a gyomorfalat a fekély és azok ellen a kisebb sérülések ellen is, amelyeket a gyulladás elleni gyógyszerek okoznak az emésztőrendszerben. Fájdalom és gyulladás esetén az orvosok szokásosan rendelik ezeket a gyógyszereket, amelyeknek sajnos sok mellékhatásuk van: a gyomor- és bélrendszer vérzésétől a fekélyekig. Nitrátban gazdag növények fogyasztásával azonban elkerülhetjük a károsodást. Fontos tudni, hogy ha valaki például szájvizet használ, az megöli a baktériumokat. Ezzel a gyomra normális működését rontja, mivel a nitrit-oxid szintje jelentősen csökken.

Segíthet demencia esetén.
A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést, így az agyszövetekbe több oxigén jut. Ezzel késleltethető a demencia kialakulása, illetve lassítható, ha már kialakult. A már kialakult demenciát visszafordítani nem lehet, a legtöbb, amit tehetünk, az a tünetek késleltetése vagy enyhítése.

Jó hatással van a szívre.
Magas káliumtartalma miatt jótékony hatással van a szívre. A kálium szabályozza a szívmunkát, hiánya gyakran okoz szédülést, valamint szívritmuszavarokat. Kálium hiányában a szív nem képes a megfelelő összehúzódásra, így nem tud elegendő mennyiségű vért juttatni a szövetekbe. A cékla vagy céklalé rendszeres fogyasztásával támogathatjuk szívünk működését, szívbetegség vagy magas vérnyomás esetén javasolt naponta 2x1-2dl céklalé elfogyasztása.

Vitaminok a céklában:
A céklalé nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folátot és egyéb ásványi anyagokat. Kálium mellett a következő ásványi anyagok találhatók meg benne nagy mennyiségben: kálcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
A céklalé elég erős ital, ezért kis mennyiség (napi 2x1-2 dl) is elég belőle.

Ne ijedjünk meg, ha a céklában található betain festékanyag vörösre színezi a vizeletet és székletet, teljesen ártalmatlan és megszokott jelenség. 

Raktáron: 88 db
1 774 Ft

 

A Bauer bio szilva nektár kellemes sűrű  ízű, mintha beleharapna egy friss szilvába. Kiváló C-vitaminforrás és hatékony antioxidáns.

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, a székrekedés természetes ellenszere. Köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben, ezért fogyasztásával óvatosan kell bánni.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A-vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
A 85 százalékban vízből álló apró gyümölcs kiváló szomjoltó, miközben a héjában található cellulóznak, és rostos húsának köszönhetően közismert vizelethajtó. Napi egy-két dl szilvalé átmozgatja a beleket, és a salakanyag kipucolásával méregteleníti a szervezetet.
Vigyázzunk vele, ha diétázunk, vagy ki kell számítanunk a napi cukorbevitelt, mert nagyon magas a cukortartalma.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 4 db
2 140 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő gesztenye ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.



Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 12 db
1 062 Ft

 

Kiváló kenyér helyettesítő zöldségekkel ízesített termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 10 db
944 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő amarant ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.



Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
944 Ft

 

Kiváló kenyér helyettesítő lencse és sárgaborsó ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.

 

Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
1 062 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő csicseriborsó ízesítésű termék. A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
1 062 Ft

Kiváló kenyér helyettesítő tökmag és koriander ízesítésű termék.A doboz 2 db 50 g-os csomagot tartalmaz. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
1 062 Ft

Kiváló rágcsálnivaló ízesítés nélküli termék. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Raktáron: 14 db
743 Ft

Bio Tigers bio szüretlen almaecet.

Biológiailag erjesztett. Nem tartalmaz ként és tartósítószert. Nem hőkezelt. Gluténmentes. Tejmentes. A BIO szűretlen alma borecet, gondosan válogatott és érett almák levéből készül. Kíméletes eljárással erjesztik, ezért megőrzi természetes összetevőit. Kellemesen lágy, gyümölcsösen savanyú ízű.
Használható: salátákhoz, főzelékekhez, befőzéshez, pácoláshoz, természetgyógyászati célokra (ivókúrához, hajápoláshoz)

Az almaecet valódi csodaszer. Az ecet savanykás, kissé csípős ízét nem mindenki kedveli. A háztartásokban leggyakrabban előforduló 10 és 20 százalékos ecetsavak mellett azonban léteznek lágyabb, kellemesebb aromájú ecetfajták is, melyek rendszeres fogyasztása egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően kifejezetten javasolt. Ilyen az almaecet is, melyet nem csak az ételek ízesítésére, de egészségünk megőrzése érdekében, valamint a szépségápolásban is használhatunk.
Az almaecet az alma erjedése során létrejövő almabor további fermentálásával jön létre, és igen alacsony, 5 százalék savtartalmú (nagy részét víz alkotja). Már őseink korában is előszeretettel alkalmazták, hiszen sokféle értékes tápanyagot (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, béta-karotin) tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek.

Magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, ugyanakkor csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidáns-tartalmának köszönhetően pedig a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is fontos a szerepe.

Használhatjuk magas vérnyomás, asztma, valamint ízületi gyulladások és migrén kezelésére is.

Remek fertőtlenítőszer, gomba- és baktériumölő, ennek köszönhetően Candida diétában is alkalmazható. A szervezetet frissítő hatása miatt fiatalító szerként is emlegeti.

Az almaecet fogyókúra esetén is kiválóan alkalmazható, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatású, és gátolja a zsírok lerakódását. Hosszú távon fejti ki jótékony hatását, így a többletsúly fokozatosan adható le. Étkezés előtt 10-15 perccel egy evőkanál almaecetet keverjünk el 3 dl vízben, és igyuk meg. Ha valakinek érzékeny a gyomra, vagy gyomorfekélye van, inkább ne kísérletezzen vele.

Az almaecet szépségünk megőrzésében is nagy segítségünkre lehet. Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 ml ecetet adjunk, valamint egy pohár tejszínt is, hogy bőrünk igazán bársonyos legyen.

Nagy hasznát vehetjük a hajápolásban is. Az ecetes öblítés selymessé, lazává és fényessé varázsolja a hajat. 4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon, majd öblítsük le.

A konyhában használhatjuk különböző ételek ízesítésére, remekül harmonizál a salátákkal, szárnyas ételekkel és pácolt halakkal, de befőttekhez és italokhoz is jól illik. 

Raktáron: 259 db
1 397 Ft

A BAUER bio pirosribizli nektár frissen betakarított bogyók levéből készült, nem használtak termesztéséhez műtrágyát és kemikáliákat. A magas savtartalmú ribizli nektárt optimálissá teszi a 30% gyümölcstartalom. A hozzáadott cukornak köszönhetően egy finom, frissítő ital. Nem tartalmaz tartósítószert és más adalékot.

Igazi vitaminbomba, kalóriatartalma pedig alacsony, C-vitaminban igen gazdag, B- és E-vitamin is jócskán található benne.

Ásványi anyagokban, többek között kálciumban, magnéziumban, nátriumban és vasban is bővelkedik. Növényi zsírjai révén a ribizliolaj kiválóan regenerálja a fáradt, kiszáradt bőrt, bőrnyugtatóként is kitűnő, illetve a bőrallergiák ellen is hatásos. A benne található antioxidánsok miatt a rákmegelőző gyümölcsök között szerepel. 

Kiváló a meghűlés ellen, ám vízhajtó, méregtelenítő hatása miatt is érdemes fogyasztanod.

Ha magas koleszterinszinttel küzdesz, akkor is jól teszed, ha minél több ribizlit eszel, a benne található kálcium és vas pedig emeli a hemoglobinszintet.

A ribizliből készült tea a megfázás kiváló ellenszere, vese- és szívproblémákkal küzdőknek azonban nem ajánlott.

Köszvényre, reumára is érdemes minél többet fogyasztani. 

Élelmi rostban gazdag, a bélrendszer működését segíti.

Az epebetegek számára a fogyasztása mértékkel ajánlott, csak egyéni tolerancia alapján javasolt, a görcsök kivédése érdekében.

BAUER TERMÉKEINK RENDELÉSEKOR CSAK FOXPOST AUTOMATÁBA SZÁLLÍTUNK,MERT HÁZHOZSZÁLLÍTÁSNÁL RENDSZERESEN ÖSSZETÖRI A FUTÁR A CSOMAGOT:(!

Raktáron: 5 db
1 547 Ft

 

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 186 db
813 Ft

Már az 1900-as évek elején megjelent vegetáriánus szakácskönyvben (Maria M. Gilbert: Meatless cookery, 1914) is megtalálható a rizsital receptje és azóta is népszerű alternatíva. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem
Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 5 db
1 143 Ft

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 240 db
813 Ft

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Mezopotámiában már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Onnan jutott el Ázsiába, Afrikába, Európába az ókorban és a középkorban. A biokölesből készült ital alternatíva a tej helyettesítésére mindazoknak, akiknek problémájuk van a tejjel, vegetáriánusok, diétáznak vagy csak nyitottak az újdonságokra. A kölesitalnak kiemelkedően jó tulajdonságai vannak: gluténmentes, laktózmentes, koleszterinmentes, 100% növényi, alacsony kalóriatartalmú. A kölesital enyhén édeskés ízű, így tökéletes alapot ad shake-eknek, müzlikhez, kásákhoz, desszertekhez, de selymes, finom íze lehetővé teszi, hogy magában fogyasszuk vagy bármilyen ételhez hozzáadjuk tej helyett. Legfinomabb kávé a gabonaitalok közül a kölesitallal fogyasztható, jól habosítható. Felrázás után ne ijedjünk meg, a termékben látható apró darabok a kölesmag maradványai, hőkezeléskor eltűnik.

Raktáron: 6 db
1 334 Ft
63termék 130