Biofood Trade Kft     E-mail: biofoodtrade@gmail.com    Tel: +36 70 321-0685

Kérdése van? Hívjon minket! +36703210685

Írjon nekünk!biofoodtrade@gmail.com

Bio

50termék 3150

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.

 


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Raktáron: 8 db
1 151 Ft

Az étrendedben a fehérjebevitel emelése hozzájárul ahhoz, hogy beinduljon a zsírleadás. Mivel a szója 36-39%-a fehérje, remek forrása a makrotápanyagnak, de sok más módon is elősegíti az egészséges testsúly beállítását.
A szója fehérjetartalmának köszönhetően akár a húsok pótlására is alkalmas lehet, ám az állati zsírokban jelentős mennyiségben megtalálható, a rossz, LDL-koleszterin-szintet növelő szaturált zsírokból kevesebb van benne. Fehérjéinek hála a szója rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy a diéta során csak zsírt adj le, de az izomtömegedből ne veszíts, sőt, a fehérjék étvágycsökkentő hatással is bírnak, valamint serkenti a szója az anyagcserét. Ezzel a növény nemcsak abban segít, hogy leadd a plusz kilókat, de hozzájárul hosszú távon az egészséges súly tartásához is.
A szója növényi ösztrogént, izoflavont tartalmaz, ami nagyon hasonlóan viselkedik az emberi szervezet által is termelt hormonhoz. Kutatások szerint ennek az összetevőnek köszönhető, hogy a szója csökkenti a méhnyak-, petefészek- és mellrák kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány pedig arra is rámutatott, hogy ugyanezen okból a menopauza kellemetlen tüneteit is képes csökkenteni.
A szójababok gazdagok fontos aminosavakban, sőt, A-, E- és B-vitaminokat, valamint vízhajtó hatású káliumot is tartalmaznak. A szója jó magnézium-, vas-, foszfor- és mangánforrás, emellett jelentős mennyiségű lecitint tartalmaz. Ez a zsírok vérben való szállításában játszik nagyon fontos szerepet, így a bizonyított hatása a szójának, hogy képes megelőzni az érrendszeri lerakódások kialakulását. Gluténmentes.

Tökéletes alternatíva a tej helyett!

Raktáron: 8 db
921 Ft

 

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

A biokölesből készült ital alternatíva a tej helyettesítésére mindazoknak, akiknek problémájuk van a tejjel, vegetáriánusok, diétáznak vagy csak nyitottak az újdonságokra. A kölesitalnak kiemelkedően jó tulajdonságai vannak: gluténmentes, laktózmentes, koleszterinmentes, 100% növényi, alacsony kalóriatartalmú. A kölesital enyhén édeskés ízű, így tökéletes alapot ad shake-eknek, müzlikhez, kásákhoz, desszertekhez, de selymes, finom íze lehetővé teszi, hogy magában fogyasszuk vagy bármilyen ételhez hozzáadjuk tej helyett. Legfinomabb kávé a gabonaitalok közül a kölesitallal fogyasztható, jól habosítható. Felrázás után ne ijedjünk meg, a termékben látható apró darabok a kölesmag maradványai, hőkezeléskor eltűnik.

Raktáron: 10 db
1 534 Ft

Azt gondolnánk, hogy a mandulaital újdonság a boltok polcain, pedig nem. Már a középkorban is készítették. Mivel az állati tejek hamar megromlottak, azokból általában sajtot, vajat vagy más tejterméket készítettek. A mandulabélből készült ital jobban és hosszabb ideig eltartatható volt. Ezen kívül a mandulát könnyebb volt tárolni is. Az iszlám és a keresztény vallási kultúrákban is gyakran fogyasztották böjt idején.
Az elsőnek tartott magyar szakácskönyvben, az XVI. századból származó erdélyi fejedelem udvari szakácskönyvében, a Szakáts-Tudományban is található ,,mandulatej” recept. A recept mellett betegségek (székrekedés, hasmenés) esetén fogyasztandó változatokat is találhatunk.

A mandulaital energiatartalma körülbelül a harmada a tehéntejének. Fehérje, zsír és szénhidráttartalma is alacsonyabb. Mindezek előnyösek is lehetnek, azonban kisgyermekeknek ne adjunk mandulaitalt tehéntej helyett, kivéve, ha indokolt (pl.: tejfehérje-allergia). Nem tartalmaz koleszterint. Laktózmentes, tejfehérje-mentes, így laktózintolerancia és tejfehérje allergia esetén kiváló tejpótló ital lehet. Mivel állati eredetű terméket sem tartalmaz, így szigorú vegetáriánus étrendbe is beépíthető.

A mandulaital színe sárgásabb, sűrűsége a tehéntejhez hasonlít. Illata, és íze is mandulás. A gabonaitaloknál jellemző kesernyés utóíz nélkül élvezhetjük finom ízét. Használjuk kávéban, kakaóban, turmixokban, és italaink finom mandula ízt kapnak. Édességekhez különösen passzol, de kísérletező kedvűek akár sós ételekben is kipróbálhatják.

A mandula, mivel csonthéjas, arra hajlamosaknál allergiás reakciót is kiválthat, így allergiás kisgyermekeknél más növényi italt válaszunk, például a rizsitalt.

Raktáron: 7 db
1 490 Ft

A szója főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.


Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A szójakrém a többi növényi krémhez képest ízetlen, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Raktáron: 30 db
629 Ft

 

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Gluténmentes. Használható főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.


Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Raktáron: 30 db
643 Ft

A "kávézás" öröme éjjel-nappal!

A cikóriakávé ízben hasonlít a kávéhoz, azonban kávébab helyett pörkölt cikóriagyökérből készül. Pozitív hatást gyakorol egészségünkre, mint például a gyulladást és a vércukorszintet csökkenti, valamint az emésztést is javítja. A cikóriagyökér kiváló inulin forrás is, amely egy olyan prebiotikus rost, ami elősegíti a fogyást és a bélrendszer megfelelő működését. Ezenfelül tartalmaz még néhány mangánelemet és B6-vitamint, ez a két tápanyag pedig igazoltan jó hatással van az agyra.VEGÁN.

Raktáron: 56 db
2 264 Ft

VEGÁN.Nagy kiszerlésű glutén-,cukormentes bio müzli.Remek fehérjeforrás.Fogyassza müzliben keverve ,tejben áztatva vagy süteményekhez.Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó termék.Nem tartalmaz hozzáadott cukrot,természetben előforduló cukrokat tartalmaz.Származási hely: Belgium, Növények termesztése: EU és EU-n kívül.Minőség megőrzési idő a termék alján található.Száraz és hűvös helyen tárolandó.

Raktáron: 2 db
3 257 Ft

A Gyümölcsmedvék kizárólag növényi alapanyagból készülnek, szigorú minősítési kihívásoknak megfelelően,nem tartalmaznak mesterséges aromákat vagy színezékeket. A teljes nádcukor medvéinknek kellemes édességet, az almás pektinek pedig a tipikus "ízt" adnak.
Kizárólag természetes összetevők, például gyümölcs- és zöldséglevek, valamint egészséges nyers nádcukor felhasználása teszik gyümölcsös medvéinket nagyon ízletessé.

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.

Származási hely: Ausztria. Növények termesztése EU.

Raktáron: 2 db
2 031 Ft

A cikóriát adalékanyagok nélkül dolgozzák fel. A betakarítás után egyszerűen megmossák, feldarabolják és megszárítják, majd megpörkölik.A cikória elkészítése pontosan ugyanúgy történik, mint a filteres kávéé. Elkészítéséhez kávéfilter szükséges! Fogyasztható önmagában vagy más itallal (növényi itallal) kombinálva. Desszertek ízesítésére is használható.Összetevők:Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó cikória *.VEGÁN.

Raktáron: 30 db
3 112 Ft

 

A Bio ropogós müzlit kézzel gyártják, a magas minőség megőrzése érdekében. A müzlit finoman pirítják és a legmagasabb minőségű speciális összetevőket használják, mint a kiváló kakaó, mogyoró, zabpehely és puffasztott búza.


Müzlivel kezdeni a napot jó dolog – az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggeli. Nem kell hozzá más, mint a saját készítésű vagy készen vásárolt, némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal kissé felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt vagy épp gyümölcslé, lehetőség szerint több-kevesebb friss gyümölcs. Egy jó müzli reggeliben megtalálható minden, amihez a nap indításához szükség van: fehérje, rost, vitamin, energia.
A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak. Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona,  különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.
Energia egész napra:
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik. A legjobb a növényi tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.
Csodatévő gabonafélék:
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését.
A szép bőr őre:
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Nincs raktáron.

 

A Paradió (Brazil dió) egy tápláló és finom dióféle, mely értékes tápanyagokat tartalmaz. Fogyasztható nassolásként, alkalmas sütésre, torták és sütemények készítéséhez, díszítéséhez, desszertekhez. A Paradiót nevezik még brazil diónak, vagy Amazon Mandulának, mert a dél-amerikai esőerdőkben terem. Az ép és sértetlen ökoszisztéma teszi lehetővé a trópusi esőerdőkben,hogy ezek a fák akár 500 éves kort megérjenek.

A benne lévő kálium az idegrendszerünket támogatja. A brazildiónak magas a kalória- és a zsírtartalma, ez utóbbi elsősorban a telítetlen zsírsavak magas tartalmának köszönhető, amelyek felelősek a „rossz” koleszterin szintjének szabályozásáért vagy a magas vérnyomás csökkentéséért.

Kiemelkedően magas a szelén tartalma.

A szelén nélkülözhetetlen szervezetünk számára, segítő molekulaként hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Ez a mikroelem az emberi szervezet egészséges működéséhez fontos sejtvédő antioxidáns, magas szabadgyök megkötő képességű, azaz, segíthet megelőzni a daganatos megbetegedéseket. Az alacsony szelénbevitel sejtkárosodáshoz, csökkent pajzsmirigy-aktivitáshoz és autoimmun rendellenességekhez vezethet, mint például Hashimoto pajzsmirigy-gyulladása és Graves-kór. 

A termék alapjában gluténmentes,de a gyártási folyamat miatt nyomokban tartalmazhat glutént,ezért nincs rajta mentes jelölés.
Összetevők: Paradió*. *Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó.

 

Nincs raktáron.

Kiváló rágcsálnivaló ízesítés nélküli termék. Gluténmentes.


Az extrudált kenyér általában különböző diéták, fogyókúrák összetevője, magas rost- és alacsony nátriumtartalommal.
Az extrudált kenyérfélék 1986 óta vannak jelen a magyar élelmiszerpiacon.
Különleges eljárással készül, gyártás során a magas hőmérséklet és a nyomáskülönbség alkalmazásával. Az extrudált kenyereket általában Abonett néven ismerik.
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson, ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok folyadékot fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket és távozni tudjon onnan.
A cukorbetegeknek, vagy diétázóknak ajánlatos vigyázniuk ezekkel a termékekkel. A glikémiás indexük ugyanis nagyon magas. Az extrudált termékek GI-je 74, ami igencsak sok.

Nincs raktáron.

Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a rizsitalt, például vaníliás, kókuszos változatban. Íze édeskés, határozottan rizs illatú,fehéres színű. Mint a legtöbb gabonaitalnak, utóíze ennek is van,vizenyős textúrája meglehetősen hasonlít a zsírszegény tehéntejéhez. Számítsunk rá, hogy a növényi italok, így rizsital is hígabbak, mint a tehéntej. Energiatartalma, fehérjetartalma, és zsírtartalma is alacsonyabb, mint a 2,8%-os zsírtartalmú tehéntejnek, azonban szénhidráttartalma majdnem a kétszerese. A rizsitalban növényi eredetű fehérje van, tehát inkomplett, jó minőségű és hipoallergén. Ezért kisgyermekeknél, főként, ha allergiás nagyon jó tejhelyettesítő lehet. A tehéntejjel ellentétben nem tartalmaz koleszterint, kalciumot,B12 és D-vitamint sem

Könnyen beépíthetők a gluténérzékenyek étrendjébe. Gyakran vegetáriánus ételek, italok alapanyaga. Szinte minden ételben, italban könnyen kiválthatjuk vele a tejet. Készítsünk vele „tejes” italokat: kakaót, turmixokat. Nyugodtan használjuk főzéshez is. Használható kásák elkészítéséhez (vigyázat a nyúlós állaggal!), illetve kifejezetten jó puding alapanyagok. Kávéhoz kifejezetten szeretik a kedvelői, mert íze meglehetősen semleges, nem nyomja el a kávé aromáját. A tejfehérje allergiások számára az állati tejek, és az abból készült termékek (joghurt, gyümölcsjoghurt, sajtok, aludttej, író, savó, vaj, vajkrém) vagy olyan ételek, melyek ezeket tartalmazzák, nem fogyaszthatók. 6 éves korig a tehéntej helyettesítésére a speciális gyógy tápszereket javasolt adni, melyek a fejlődő szervezet fehérje, vitamin, kalciumigényét kellően biztosítják, tehát 6 éves kor alatt nem javasoltak a növényi italok tejhelyettesítésre,a növényi italok kizárólag kiegészítésképpen adhatók a tejpótló tápszer mellett.

Összefoglalásként:
A rizsitalok jók, tejallergiásoknak és gluténérzékenyeknek is, hiszen gluténmentes, kifejezetten ajánlottak tejes ételek, italok készítéséhez, de a laktóz érzékenyek számára laktáz enzim pótlással az állati tejek, tejtermékek fogyasztása is ajánlott. Növényi ital választásakor a tejfehérje allergiások figyeljenek oda, a kalciumpótlásra, lehetőség szerint vitaminokat és kalciummal dúsított ételeket, italokat is fogyasszanak. A kalcium felszívódás a bélből valósul meg, és a vér útján az egész testben eloszlik. Hogy mindez valóban meg is történjen, az elfogyasztott táplálékban vagy étrend kiegészítőben megfelelő minőségű, és elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.
1 314 Ft
Nincs raktáron.

 

A zabital is egy jó alternatívája lehet a tehéntejnek. Azt tudnunk kell, hogy az égvilágon semmi sem helyettesítheti a teljes értékű tejet. A teljesen egyedi összetételű tehéntej vitaminokban és ásványi anyagok tekintetében „lekörözhetetlen”, tehát ha kénytelenek vagyunk kiiktatni az étrendünkből, akkor feltétlenül pótoljuk a kisesett tápanyagokat más élelmiszerekből (esetleg étrend-kiegészítőkkel). Oda kell figyelnünk a megfelelő kalciumbevitelre, amit az átlagember a tejtermékek fogyasztásával intéz el, és bélflóránkra is, mivel a laktóz helyes lebontása során immunerősítő hatású bélbaktériumok fejlődnek.


A zabital zabból készült enyhén fehér színű ital, mely az állati eredetű tejnél sokkal halványabb. A zab magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésünkre, gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal: B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kalcium is. Magas béta-glükán-tartalma segít csökkenteni a koleszterinszintet. Többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk a zabitalt, például vaníliás, kakaós és mandulás változatban.
Müzlire, gabonapehelyre, kására öntve, reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek készítésekor is megfelelő választás. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, muffinról, gofriról.

Élvezze egy pohár italként szívószállal, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

 

A tönköly nagyon egészséges, pozitív hatással van nemcsak a testre, de a lélekre is. Mindent kibíró gabonafajta, így termesztéséhez nem szükségesek vegyszerek, növényvédők. 8000 éve jelen van a Kárpát-medencében, egyes források szerint Nyugat-Ázsiából, mások szerint Észak-Európából érkezett ez a csodálatosan egészséges gabona. A búzával való keresztezés ellenére, hála a nemesítők munkájának, őrzi ősi tulajdonságait. Az 1800-as évek végén még a legnépszerűbb gabonafajta volt Európában, de a nagyobb hozamú, könnyebben betakarítható búza sajnos kiütötte a nyeregből. Előnye, hogy magasabban fekvő területeken is megterem, jól tűri a hideget. Szerencsére az elmúlt években újra előtérbe kerültek előnyös tulajdonságai, és ma mára sok vásárló kedvence.

 

Termesztése során nem szükséges vegyszereket, gyomirtókat használni, nagyon jól tűri a szárazságot, a tápanyaghiányos talajt és a változékony időjárást is. A csernobili katasztrófa után a tönkölybúzát vizsgálva kiderült, hogy az nem vett fel sugárzó anyagot, nehézfémeket. Nem csak fehérjében, de vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, egészséges test és lélek a fogyasztók jutalma. Tartalmaz egy olyan aminosavat, ami emeli a szervezet szerotonin szintjét, így boldogító gabonaként is számon tartják. A tönkölybúzát fogyasztók nagyobb koncentrációs képességről számoltak be, vizsgaidőszakban, munkahelyi megterhelés esetén érdemes bevetni. Magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre, az emésztésre, jól használható hasnyálmirigy és májerősítőként is. Mandulás ízesítésben is megvásárolhatjuk a tönkölyitalt.
Gluténtartalma magas, lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, viszont a cukorbetegeknek nagyon ajánlott. Hosszú betegségek után roboráljunk tönkölyből készült ételekkel. Bőrbetegségekkel, gyulladásokkal küzdők is sikereket érhetnek el vele, sőt daganatos betegségek kezelésében is nagyon jó hatást produkál.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

A tönköly nagyon egészséges, pozitív hatással van nemcsak a testre, de a lélekre is. Mindent kibíró gabonafajta, így termesztéséhez nem szükségesek vegyszerek, növényvédők. 8000 éve jelen van a Kárpát-medencében, egyes források szerint Nyugat-Ázsiából, mások szerint Észak-Európából érkezett ez a csodálatosan egészséges gabona. A búzával való keresztezés ellenére, hála a nemesítők munkájának, őrzi ősi tulajdonságait. Az 1800-as évek végén még a legnépszerűbb gabonafajta volt Európában, de a nagyobb hozamú, könnyebben betakarítható búza sajnos kiütötte a nyeregből. Előnye, hogy magasabban fekvő területeken is megterem, jól tűri a hideget. Szerencsére az elmúlt években újra előtérbe kerültek előnyös tulajdonságai, és ma mára sok vásárló kedvence.


Termesztése során nem szükséges vegyszereket, gyomirtókat használni, nagyon jól tűri a szárazságot, a tápanyaghiányos talajt és a változékony időjárást is. A csernobili katasztrófa után a tönkölybúzát vizsgálva kiderült, hogy az nem vett fel sugárzó anyagot, nehézfémeket. Nem csak fehérjében, de vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, egészséges test és lélek a fogyasztók jutalma. Tartalmaz egy olyan aminosavat, ami emeli a szervezet szerotonin szintjét, így boldogító gabonaként is számon tartják. A tönkölybúzát fogyasztók nagyobb koncentrációs képességről számoltak be, vizsgaidőszakban, munkahelyi megterhelés esetén érdemes bevetni. Magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre, az emésztésre, jól használható hasnyálmirigy és májerősítőként is. Mandulás ízesítésben is megvásárolhatjuk a tönkölyitalt.
Gluténtartalma magas, lisztérzékenyek nem fogyaszthatják, viszont a cukorbetegeknek nagyon ajánlott. Hosszú betegségek után roboráljunk tönkölyből készült ételekkel. Bőrbetegségekkel, gyulladásokkal küzdők is sikereket érhetnek el vele, sőt daganatos betegségek kezelésében is nagyon jó hatást produkál.

Élvezze egy pohár italként, vagy a reggeli müzlijébe! Tökéletes alternatíva a tej és szója helyett!

Nincs raktáron.

 

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.
Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.

A zabkrémet, zabtejszínt, zabtejet gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! Az újabb kutatások szerint a zabban található avenin, amely hasonlít a gliadinhoz, a coeliakiások egy részénél elindítja a károsító mechanizmust. A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.


A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Használhatóak főzéshez (sűrítés), sütéshez, díszítéshez.

 

Rizsből, zabból, tönkölyből és szójából is készülhetnek, színűk jellemzően halványsárgás.
A tönkölykrémet, tönkölytejszínt, tönkölytejet gluténérzékenyek nem fogyaszthatják! A növényi főzőkrémek (kivéve a szójakrém) enyhén kesernyés ízű lehet, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak.
A növényi krémekből felvert hab soha nem lesz olyan állagú, mint a tejszínhab, de ha gépi habverővel habosítjuk fel, olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
A növényi tejszínek a növényi italok sűrűbb, koncentráltabb formái. Használjuk őket hagyományos tejszín helyett ételekbe és süteményekbe is. A kínálatunkban szereplő növényi tejszínek mindegyike hozzáadott cukortól mentes, így cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is bátran fogyaszthatják őket.
A növényi tejszíneknek a használatánál érdemes odafigyelni a hőkiegyenlítésre, azaz a felhasználás során ügyelni kell arra, hogy ne kapjon a tejszín hirtelen túl nagy hőt, így a forró ételből kimért adaggal kell először elkeverni, majd úgy az adott ételhez adni.

Nincs raktáron.

 

A "kávézás" öröme éjjel-nappal!

A cikóriakávé ízben hasonlít a kávéhoz, azonban kávébab helyett pörkölt cikóriagyökérből készül. Pozitív hatást gyakorol egészségünkre, mint például a gyulladást és a vércukorszintet csökkenti, valamint az emésztést is javítja. A cikóriagyökér kiváló inulin forrás is, amely egy olyan prebiotikus rost, ami elősegíti a fogyást és a bélrendszer megfelelő működését. Ezenfelül tartalmaz még néhány mangánelemet és B6-vitamint, ez a két tápanyag pedig igazoltan jó hatással van az agyra.

 

Nincs raktáron.
50termék 3150